Autostadt Wolfsburg

In Autostadt vind je alle soorten auto’s die bij het Volkswagenconcern horen en alles wat daarbij hoort. Van Audi, Škoda en Seat tot Porsche,
Bugatti en Lamborghini. De aankomst is al indrukwekkend. Hectares vol met Volkswagens, fabriekshallen en prachtige architectonische bouwwerken midden in Wolfsburg. Centraal op het terrein, aan het water, staat de aankomst- en ontvangsthal, van indrukwekkende architectuur.

Rondleiding Autostadt
Een gids van Autostadt leidt u rond. In de Car Design Studio krijgt u te zien hoe een Volkswagen ontworpen wordt, hoe met klei een modelontwerp op schaal wordt gemaakt en hoe een productielijn in elkaar zit. Daarna volgt een wandeling langs de vele paviljoens met exposities van de VW-merken, de autotorens en het automuseum. Na de rondleiding door Autostadt wordt u met een pendelbus naar het fabrieksterrein gebracht.

In de fabriek zelf ziet u hoe de VW Golf gebouwd wordt. Veel gebeurt met robots, maar ook nog heel veel door mensen. Het is natuurlijk een fantastisch gezicht om al die auto’s in aanbouw aan een band in de lucht te zien hangen en de robots hun werk te zien doen. Na een blik in de fabriek wordt u terug gebracht naar Autostadt. Hier heeft u tijd om op eigen gelegenheid de paviljoens te bekijken van onder meer Bugatti, Porsche en Volkswagen of een kijkje te nemen in de imposante autotoren.

Autotoren (Optioneel € 8,00/bij boeking opgeven)
Vanuit de 2 grote autotorens worden alle auto’s vanuit de fabriek en vanuit anderen fabrieken over de wereld verzameld en klaar gemaakt voor aflevering aan klanten. Twintig verdiepingen hoog, met twee autoliften per toren worden daar 24/7 auto’s naar boven en beneden verplaatst. U kunt mee omhoog in een panoramacabine naar de 20e verdieping, op 48 meter hoogte.Vanuit de cabine heeft u een prachtig uitzicht over Autostadt en Wolfsburg van bovenaf en de diepte van de toren is indrukwekkend (niet toegankelijk voor mensen met hartproblemen, mensen die slecht ter been zijn, zwangere vrouwen en mensen met hoogtevrees). Aan het einde van de middag dineren we op het terrein van Autostadt. Na het diner rijden we naar ons Hotel in Wolfsburg.

De volgende ochtend na het ontbijt brengen we een bezoek aan het Automuseum Volkswagen in Wolfburg. Stad en automerk zijn met elkaar vervlochten. De plaats dankt zijn bestaan aan Volkswagen. Er waren immers woningen en voorzieningen nodig voor de duizenden werknemers van de fabriek, die was opgezet door Ferdinand Porsche om Hitlers visioen van een auto voor de massa te realiseren. Het museum biedt onderdak aan de schatten van het verleden, de auto’s waarmee het bedrijf zijn machtige positie kon verwerven en uitbouwen. Na dit bezoek heeft u tijd in Wolfsburg om op eigen gelegenheid te lunchen. Na de lunch vertrekken we weer terug naar huis.

Hotel

Hotel Global Inn ***

Verzorging
– Logies/ontbijt

Faciliteiten
– Bar
– Restaurant
– Lift
– Gratis WIFI
– Terras

Kamerfaciliteiten
– Douche
– Toilet
– Tv
– Kluisje
– Radio
– Haardroger

In-/Exclusief

Inclusief:
– Vervoer per luxe touringcar
– Lunchpakket op de heenreis
– Bezoek Autostadt Wolfsburg
– Discoverytour Autostadt
– Diner op het terrein van Autostadt
– Overnachting in Hotel Global Inn o.b.v. logies en ontbijt in een 2-persoonskamer
– Bezoek en rondleiding Automuseum Volkswagen

Exclusief:
– Reserveringskosten(€ 12,00 per boeking)
– Reis- en annuleringsverzekering

Opstapplaatsen
Buitenpost
Leeuwarden
Heerenveen
Drachten
Hoogkerk
Haren
Zuidbroek
Winschoten
Prijzen & boeken
Datum Prijs p.p. 
Vrijdag 5 april t/m zaterdag 6 april 2019 € 189,-
1-persoonskamertoeslag € 20,-

Boek nu