De Almabtrieb

Dag 1 – Heenreis
In de vroege ochtend vertrekken wij naar Mayrhofen. Wij reizen met een luxe touringcar (Royal Class) met koffie / thee gratis aan boord. Ook heeft u voldoende beenruimte om deze reis zo fijn mogelijk te maken. In de loop van de middag zullen wij in Mayrhofen aankomen. Na het inchecken staat het diner voor ons klaar.

Dag 2 – Innsbruck – Swarovski Kristalwelten
Na een heerlijk ontbijt brengen we een bezoek aan de bezienswaardigheden van Innsbruck. Onder leiding van een gids treedt u in de voetsporen van de Habsburgers en ziet het huis met het Gouden Dak, de keizerlijke hofburg, de Middeleeuwse oude stad en de beroemde hofkerk met de “Schwarzen Mander“ (levensgrote bronzen beelden). Uiteraard heeft u vrije tijd om deze stad zelf te ontdekken. Flaneer door de Maria-Theresien-Straße, geniet van een verkoelend drankje in een straatcafé of ga winkelen in de kleurrijke winkeltjes in de binnenstad.
Begin van de middag verlaten we Innsbruck en rijden we naar Wattens waar we de Swarovski Kristalwelten bezoeken. De Swarovski Kristallwelten werden geopend in 1995, naar aanleiding van het honderdjarige bedrijfsjubileum van Swarovski. Multimediakunstenaar André Heller ontwierp een unieke plek van fantasie. Tot vandaag heeft deze gewaardeerde bezienswaardigheid in Tirol meer dan twaalf miljoen bezoekers momenten van verbazing bezorgd. Verken de fonkelende wonderkamers in dit bijzondere gebouw.Rond de Reus wacht een open ruimte van kristallijne natuur op u – de tuin. Laat u meeslepen door de fonkelende Kristalwolk over het Spiegelwater of beleef in de speeltoren op vier niveaus een spel met alle zintuigen.

Dag 3 – Almabtrieb en Oktoberfest
De Almabtrieb is een van de boerentradities die elk jaar weer feestelijk gevierd wordt. Het grazen van het vee op de alm is voorbij en wordt het tijd om het vee van de bergen naar het dal de stal in te drijven. Prachtig uitgedost, met bellen, bloemen, linten en spreukenbordjes keert het vee, geleid door de ‘Moarkuh’ terug naar de thuisstal. Om de beurt volgen koeien, kalfjes, stieren, jonge ossen en het kleinvee zoals schapen en geiten. Dit wordt uiteraard gevierd met een groot feest in Mayrhofen im Zillertal. U gaat genieten van meerdere podia met volksmuziek, biertentjes, marktkraampjes en gezellige terrasje. Dit jaarlijks terugkerend volksfeest trekt vele bezoekers en wij zijn er bij.

Dag 4 – Krimml
Vanochtend doen we lekker rustig aan. U kunt lekker relaxen in ons hotel of een mooie wandeling in de omgeving maken. Aan het begin van de middag vertrekken we voor een mooie rit via de Gerlospas naar Krimml, in het National Park Hohe Tauern. Hier liggen de Krimml watervallen. Met een valhoogte van in totaal 380 meter zijn de Krimmler watervallen de grootste van Centraal-Europa en de op vijf na hoogste van de wereld. In 1967 werden de watervallen van Krimml door de Raad van Europa onderscheiden met een oorkonde voor natuurbehoud. De liefhebber kan de wandelroute (4 km/hellend) lopen en tijdens de weg omhoog kunt u op verschillende plaatsen uitrusten en foto’s maken van het sensationele schouwspel van de kolkende watermassa. Trek stevige wandelschoenen aan!

Dag 5 – Rothenburg ob der Tauber
Na een vroeg ontbijt checken we uit en verlaten ons hotel om te beginnen aan het eerste deel van onze terugreis. Begin van de middag komen we aan in het romantischte Rothenburg ob der Tauber. De stad Rothenburg ob der Tauber in de hele wereld bekend als symbool voor Duitse romantiek. Kunstenaars zijn altijd al geïnspireerd door de unieke ligging van de Middeleeuwse oude stadskern, waarvan het silhouet wordt bepaald door 42 poort- en weertorens. De stadsmuur met haar historische fortificaties sluit ook nu nog de hele oude stadskern in. Ingebed in ongerepte landschappen nodigt de stad, die belangrijke kunstschatten herbergt in haar kronkelige stegen, uit tot ontspannen. Wandel door dit stadje en geniet van het prachtige decor. Diner in het hotel.

DAG 6 – terugreis
Na het ontbijt beginnen we aan het laatste gedeelte van de terugreis. Tegen de avond komen we terug bij onze opstapplaatsen met prachtige herinneringen aan deze reis op zak.

In-/Exclusief

Inclusief:
Vervoer per Royal Class touringcar
Koffie/thee met cake op de heenreis
4 overnachtingen in 3* Hotel in het Zillertal o.b.v. halfpension
1 overnachting in Rothenburg o.b.v. halfpension
Stadswandeling Innsbruck o.l.v. een gids
Entree Swarovski Kritallwelten
Bezoek Almabtrieb in Mayrhofen
Bezoek Krimml Watervallen

Exclusief:
€ 12,00 reserveringskosten per boeking
Reis- en annuleringsverzekering

Opstapschema

Buitenpost; Garage Veenstra Reizen (Einsteinstraat 7)
Leeuwarden; Kalverdijkje
Heerenveen; McDonald’s
Drachten; Transferium Oost (Zonnedauw)
Hoogkerk; P+R Hoogkerk
Assen; v/d Valk Hotel
Hoogeveen; Hotel Hoogeveen
Emmen; NS-Station

Prijzen & boeken
Datum Prijs p.p.
Donderdag 1 oktober t/m dinsdag 6 oktober 2020 € 589,-
1-persoonskamertoeslag € 80,-