Dagtocht Pluk de Dag

Een dagtocht langs de beste aardbeienkwekerij van Nederland en het oude vestingstadje Elburg.

Rond 10:30 uur komen we aan bij Kalter Aardbeien in de Koekoekspolder, hét tuinbouwgebied van IJsselmuiden. Hier telen ze al ruim 14 jaar de lekkerste aardbeien van Nederland. Deze aardbeienkwekerij van 1,7 hectare wordt sinds 2015 duurzaam verwarmd met aardwarmte. Na 2 heerlijke kopjes koffi e met aardbeienschelp krijgt u een rondleiding op het bedrijf waarbij uitgebreid wordt verteld over alle bijzonderheden rond de teelt, afzet en ontwikkelingen van aardbeien. Als afsluiting mag u zelf aardbeien plukken. Proeven en ervaren is hét motto!

Vestingstad Elburg
Na dit bezoek vertrekken we naar de oude vissersplaats Elburg, waar we aan boord gaan van één van de schepen van Rederij Randmeer voor een schitterende tocht over het Veluwemeer. Aan boord geniet u van een kleine lunch. Na de rondvaart maken we een stadswandeling door het prachtige Elburg o.l.v. een gids. Het oude vestingstadje Elburg is al een bezienswaardigheid op zich. De stad (250 bij 350 meter) heeft nog steeds zijn middeleeuwse rechthoekige stratenplan en is omringd door prachtige wallen ,visrijke grachten en stukken stadsmuur. Gedurende de stadswandeling zult u een groot aantal gebouwen zien die u meenemen naar lang vervlogen tijden. De Grote- of St. Nicolaaskerk, restanten van de stadsmuren, stadswallen en kazematten getuigen van dit rijke verleden. Na de wandeling heeft u nog even tijd om gezellig een terrasje te pakken alvorens we naar Restaurant de Haas gaan voor een heerlijk diner.

Breng- en haalservice:
U kunt zich tegen een vergoeding laten halen/brengen vanaf uw woonadres naar de dichtstbijzijnde opstapplaats. Vraag naar de mogelijkheden.

– Terug naar alle lezersreizen

IN-/EXCLUSIEF

Inclusief:
Vervoer per luxe touringcar

2x Koffie of thee met aardbeischelp
Rondleiding Kalter aardbei
Aardbeien plukken
Rondvaart met Rederij Randmeer met onderweg lunch
Stadswandeling Elburg o.l.v. een gids
3-Gangendiner De Haas Elburg

Exclusief:
Reserveringskosten (€ 3,50 per boeking)

OPSTAPSCHEMA
Opstapplaats
Marum; Bushalte aan de A7 ri. Groningen
Leek; Bushalte ri. Groningen
Hoogkerk; P+R
Groningen; Bushalte tegenover CS (langs het water)
Haren; Postillion Hotel
Assen; Hotel v/d Valk
Beilen; Carpool A28 (Domoweg 2b)
Hoogeveen; Hotel Hoogeveen
Meppel; McDonald’s
PRIJZEN & BOEKEN
DatumPrijs p.p.
Zaterdag 11 augustus 2018€ 79,-

Boek nu