Tall Ships Races 2018

Dag 1 Leeuwarden Culturele Hoofdstad

Vanaf uw opstapplaats rijden we naar Leeuwarden, de Culturele Hoofdstad van 2018. Om Leeuwarden goed te leren kennen stappen we op een echte praam. U vaart door de historische grachten en singels van Leeuwarden. U komt langs oude gevels, de Waag, het Naauw, de Brol, bierkade, dwingers, de tuin van de Nassau’s, de fraaiste jachthaven van Nederland, de Oldehove en museumhaven. Eigenlijk te veel om op te noemen. Onderweg vertelt de gids u nog veel meer wetenswaardigheden.
Na deze praamvaart heeft u gelegenheid om op eigen gelegenheid Leeuwarden te

verkennen. Bezoek bijvoorbeeld de tentoonstelling “Escher op reis” in het Fries Museum. M.C. Escher is een van de meest bekende kunstenaars van Nederland, maar wat niet veel mensen weten is dat hij uit Leeuwarden komt. Het Fries Museum brengt in 2018 een grootschalige tentoonstelling van zijn werk. Aan de hand van circa tachtig vroege en late originele prenten wordt zijn artistieke ontwikkeling van een technisch bekwame graficus tot een wereldberoemd kunstenaar zichtbaar. U kunt natuurlijk ook lekker gaan winkelen of plaats nemen op één van de vele terrassen in de binnenstad. Aan het einde van de middag rijden we naar ons hotel voor het diner en de overnachting.

Dag 2 Tall Ships Races
Na het ontbijt vertrekken we naar Harlingen voor een bezoek aan de Tall Ship Races. We gaan aan boord van een traditioneel zeilschip voor een indrukwekkende rondvaart (2,5 uur) langs de fraaie Tall Ships en een korte tocht op de waddenzee richting Vlieland en Terschelling. Aan boord geniet u van een heerlijke lunch. Na de rondvaart is er nog de mogelijkheid om het Sail terrein te bezoeken en één van de fraaie en grootste Tall Ships te bezoeken voor een rondleiding.

‘s Middags heeft u tijd Harlingen te ontdekken. De meer dan 600 monumenten tekenen deze prachtige havenstad en maken de binnenstad erg aantrekkelijk om te bezoeken.In de stad is een deel van de verdedigingswerken nog altijd te zien, net als de oorspronkelijke grachtengordels en oude pakhuizen. Ook zijn er vele steegjes te vinden die de verbinding vormen tussen de grachten. Aan het eind van de middag verlaten we Harlingen en rijden terug naar ons hotel voor het diner en de overnachting.

Dag 3 Sneek
Na het ontbijt brengen we een bezoek aan Sneek. Sneek is een bruisende watersportstad, maar Sneek is meer! Naast watersport en het Sneekermeer heeft Sneek nog veel meer te bieden. De stad is rijk bedeeld met monumenten en oude stadsgezichten. Onder leiding van een gids maken we een stadswandeling langs de belangrijkste bezienswaardigheden en waaronder natuurlijk de Waterpoort. Het meest bekende bouwwerk in Sneek uit 1613. Een wereldwijd bekend monument wat Sneek met trots uitdraagt. Toen in de loop van de 16e eeuw de militaire functie van de stadspoorten verdween, kreeg ze een representatief karakter. De Waterpoort werd het symbool van de rijkdom van de stad.

Na het bezoek aan Sneek vertrekken we naar het grootste en enige nog functionerende stoomgemaal ter wereld, het Woudagemaal! Het gemaal staat sinds 1998 op de UNESCO werelderfgoedlijst en is erkend als van uitzonderlijke universele waarde. We worden ontvangen met koffie en Friese oranjekoek waarna we naar het bezoekerscentrum gaan. In het bezoekerscentrum wordt u geïnformeerd over de werking van het stoomgemaal en het waterbeheer in Fryslân. Tijdens een 3D-voorstelling beleeft u het gemaal onder stoom, ook als het niet in werking is! Vanuit het bezoekerscentrum volgt een rondleiding door een ervaren vrijwilliger langs het stoomgemaal. Hij zal u meenemen in de wereld van stoom, techniek, architectuur en waterkracht. Rond de middag beginnen we aan de terugreis en wordt u terug gebracht naar uw opstapplaats.
Hotel

Hotel Mooi Gaasterland Rijs ***

Verzorging
– Halfpension

Faciliteiten
– Bar
– Restaurant
– Terras
– Gratis WIFI

Kamerfaciliteiten
– Douche/bad
– Toilet
– Tv
– Kluisje
– Koffie-/Theefaciliteiten

In-/Exclusief

Inclusief:
– Vervoer per luxe touringcar
– Praamvaart Leeuwarden
– Verblijf in Hotel Gaasterland Rijs o.b.v. halfpension
– Rondvaart op traditioneel zeilschip langs de Tall Ships met lunch aan boord
– Rondleiding Tall Ship terrein
– Stadswandeling Sneek
– Entree Woudagemaal

Exclusief:
– Reserveringskosten(€ 12,00 per boeking)
– Reis- en annuleringsverzekering

Prijzen & boeken
DatumPrijs p.p. 
Vrijdag 3 augustus t/m zondag 5 augustus 2018€ 349,-
1-persoonskamertoeslag€ 20,-

Boek nu