Conference of the Birds

Zoek een kistje om op te zitten en neem plaats. Precies in het midden van een orkest met ruim tweeduizend muzikanten. Luister naar het overweldigende geluid van al die instrumenten. Kijk hoe zij samen met tientallen dansers en acteurs het verhaal van Conference of the Birds vertellen.

Birds & Brass belooft met de voorstelling Conference of the Birds een unieke beleving. In de zomer van 2018 vindt in de Groene Ster, vlak buiten Leeuwarden, één van Nederlands’ grootste concerten plaats. Met ruim tweeduizend hafabra-muzikanten onder leiding van componist Sytze Pruiksma in samenwerking met het Noord Nederlands Toneel en Club Guy & Roni. Conference of the Birds is een verhaal over natuur, cultuur en leiderschap.

Dag 1 De Kruidhof en Conference of the Birds
Vanaf uw opstapplaats rijden we naar Buitenpost voor een bezoek aan de botanische tuinen en museum De Kruidhof. U wordt ontvangen met koffie/thee en gebak. Met de vele verschillende thematuinen, elk met een eigen karakter, is botanische tuin De Kruidhof, gelegen tussen Leeuwarden en Groningen, een bezoek meer dan waard. Basis van de collectie is de grote Geneeskruidentuin met de grootste kruidencollectie van West-Europa. In de Keukenkruidentuin treft u onder andere peterselie en selderij, maar ook vele soorten pepermunt, mierikswortel, kardoen en salie aan. Prachtig in het voorjaar met de bloesems en in het najaar met het rijpe fruit is de Fruithof. Hier groeien veel oude appel- en perenrassen, maar ook streekeigen en ëvergetení fruitsoorten. Een Kloostertuin, een Meditatietuin, een Heemtuin, een Verfplantentuin en een Rosarium zijn nog enkele andere voorbeelden uit onze tuinencollectie.

Na dit bezoek rijden we door naar Dokkum, de noordelijkste van de elf Friese steden. We bezoeken o.a. de nieuwe stadsfontein, één van de elf fonteinen die door internationale kunstenaars zijn ontworpen als opdracht van Leeuwarden-Fryslân 2018. Aan het eind van de middag rijden we naar ons hotel voor het diner, om vervolgens de avondvoorstelling Conference of the Birds in natuurgebied De Groene Ster te bezoeken. De unieke voorstelling bevindt zich midden in de natuur met ruim 2000 muzikanten en toneelspelers die rondom het publiek zullen optreden.

Dag 2 Culturele Hoofdstad Leeuwarden
Na het ontbijt vertrekken we naar Leeuwarden voor een bezoek o.l.v. een gids aan het Fries museum waar u de tentoonstelling van Escher bezoekt. M.C. Escher is een van de meest bekende kunstenaars van Nederland, maar wat niet veel mensen weten is dat hij uit Leeuwarden komt. Het Fries Museum brengt in 2018 een grootschalige tentoonstelling van zijn werk. Aan de hand van circa tachtig vroege en late originele prenten wordt zijn artistieke ontwikkeling van een technisch bekwame graficus tot een wereldberoemd kunstenaar zichtbaar.

Na de lunch in het Fries Museum stappen we op een echte praam om een goed beeld van Leeuwarden te krijgen. U vaart door de historische grachten en singels van Leeuwarden. U komt langs oude gevels, de Waag, het Naauw, de Brol, bierkade, dwingers, de tuin van de Nassau’s, de fraaiste jachthaven van Nederland, de Oldehove en museumhaven. Eigenlijk te veel om op te noemen. Onderweg vertelt de gids u nog veel meer wetenswaardigheden. Hierna is het tijd om weer in de bus te stappen en terug te rijden naar uw opstapplaats.
Hotel

Campanile Hotel Leeuwarden ***

Verzorging
– Halfpension

Faciliteiten
– Bar
– Restaurant
– Terras
– Gratis WIFI

Kamerfaciliteiten
– Douche
– Toilet
– Tv
– Koffie/thee voorziening

In-/Exclusief

Inclusief:
– Vervoer per luxe touringcar
– Verblijf in Hotel Campanile te Leeuwarden o.b.v. halfpension
– Entree De Kruidhof
– Koffie of thee met gebak
– Stadswandeling Dokkum
– Conference of the Birds
– Bezoek Fries museum
– Lunch
– Praamvaart

Exclusief:
– Reserveringskosten(€ 12,00 per boeking)
– Reis- en annuleringsverzekering

Prijzen & boeken
DatumPrijs p.p. 
Zaterdag 14 juli t/m zondag 15 juli 2018€ 225,-
1-persoonskamertoeslag€ 24,-

Boek nu