At the Watergate

Dag 1 Jopie Huisman & Hindeloopen
Vanaf uw opstapplaats rijden we naar de prachtige zuidwesthoek van Friesland. Een groot merengebied met 6 van de elf steden van Friesland. We stoppen in Workum voor een echte Friese koffietafel bij het Potterbakkershûs, waarna we een bezoek brengen aan het Jopie Huisman museum. Het Jopie Huisman Museum is gewijd aan het werk en het leven van de Friese autodidacte meesterschilder Jopie Huisman. Liefde voor de natuur, mededogen, maar ook het onaanzienlijke waarde geven; het is de menselijke maat die de rode draad vormt in zijn veelzijdige oeuvre. Jopie voert u mee in zijn wereld en maakt u deelgenoot van zijn passies.

Na dit bezoek rijden we door naar het schilderachtige Hindeloopen voor een stadswandeling. Het stadje Hindeloopen aan het IJsselmeer is één van de Friese elf steden. Het is een voormalige Hanzestad. Hoewel het qua oppervlakte beperkt is, valt er wel veel moois te zien. Verhalen over het oude Hindeloopen, haar inwoners en hun activiteiten hoort u tijdens een wandeling door het pittoreske Hindeloopen.
We dineren in Hindeloopen alvorens we naar ons hotel rijden voor de overnachting.

Dag 2 Highlights Sneek en opening At the Watergate
Na het ontbijt brengen we een bezoek aan Sneek. Sneek is een bruisende watersportstad, maar Sneek is meer! Naast watersport en het Sneekermeer heeft Sneek nog veel meer te bieden. De stad is rijk bedeeld met monumenten en oude stadsgezichten. Onder leiding van een gids maken we een stadswandeling langs de belangrijkste bezienswaardigheden en waaronder natuurlijk de Waterpoort. Het meest bekende bouwwerk in Sneek uit 1613. Een wereldwijd bekend monument wat Sneek met trots uitdraagt. Toen in de loop van de 16e eeuw de militaire functie van de stadspoorten verdween, kreeg ze een representatief karakter. De Waterpoort werd het symbool van de rijkdom van de stad.

We lunchen in Sneek en brengen na de lunch een bezoek aan Weduwe Joustra, in één van de oudste panden (anno 1484) van Sneek, waar al 152 jaar Weduwe Joustra Beerenburg wordt gemaakt. Geniet niet alleen van de sfeer, maar uiteraard ook van de Beerenburg, die écht lekkerder smaakt als je zelf in Sneek bent geweest. Na dit bezoek heeft u nog even tijd om zelf Sneek te ontdekken. Ga lekker winkelen of strijk neer op één van de vele terrassen die Sneek rijk is. Aan het einde van de middag gaan we heerlijk dineren in Sneek om vervolgens de spectaculaire opening, pal voor de Waterpoort, bij te wonen. Aan het eind van de avond brengt de bus u terug naar uw hotel voor de overnachting.

Dag 3 Festival At the Watergate
Vandaag heeft u een vrije dag om te genieten van het festival At The Watergate.
Optredens van Symfonische-, kamer-, en koormuziek tot jazz, pop en rock.

Dag 4 Openluchtconcert At the Watergate
Na het ontbijt maken we een mooie rondvaart over het Snekermeer en genieten we van een heerlijke lunch aan boord. Na de lunch bezoeken we als afsluiter van At The Watergate een openluchtconcert van het Noord Nederlands Orkest en slagwerkact Percossa op het Martiniplein, het sfeervolle festivalhart. Na dit concert brengt de bus u weer terug naar uw opstapplaats. Onderweg stoppen we nog voor een heerlijk diner.
Hotel

Hotel De Wijnberg Bolsward ***

Verzorging
– Logies/ontbijt

Faciliteiten
– Terras
– Restaurant
– Bar
– Lift
– Gratis WIFI

Kamerfaciliteiten
– Douche
– Toilet
– Tv

In-/Exclusief

Inclusief:
– Vervoer per luxe touringcar /
– 3 overnachtingen o.b.v. logies & ontbijt in Hotel Wijnberg Bolsward in een standaard kamer
– Friese koffietafel
– Entree Jopie Huisman
– Diner Hindeloopen
– Stadswandeling Sneek o.l.v. een gids
– Lunch
– Entree Weduwe Joustra
– Diner Sneek
– Rondvaart Snekermeer met lunch
– Afscheidsdiner

Exclusief:
– Reserveringskosten(€ 12,00 per boeking)
– Reis- en annuleringsverzekering

Prijzen & boeken
DatumPrijs p.p. 
Dinsdag 8 mei t/m vrijdag 11 mei 2018€ 459,-
1-persoonskamertoeslagOp aanvraag

Boek nu