Kerstbreak Yorkshire Dales (5 dagen)

Één van de mooiste gebieden van Groot-Brittannië is Yorkshire. Met pittoreske dorpjes, de Yorkshire Dales, statige landgoederen met hun tuinen en de traditionele marktstadjes. Natuurlijk mogen we onze standplaats, oftewel Spa-stad Harrogate en het bijzonder mooie historische centrum van York niet vergeten. Eindeloos dwalen door deze prachtige stadjes of uzelf als James Herriot wanen. En dat allemaal in een sprankelende kerstsfeer.

Dag 1 – Ferry Ijmuiden – Newcastle
Later in de ochtend/begin van de middag vertrekken we vanaf de opstapplaatsen om naar IJmuiden te reizen. Hier schepen we in aan boord van één van de luxe ferry’s en maken we ons klaar voor de overtocht naar Newcastle. Aan boord is er volop entertainment. Naast verschillende bars en restaurants kunt u er belastingvrij winkelen en genieten van een film, livemuziek of een wandeling over het dek.

Dag 2 – Yorkshire Dales
We stappen vandaag in de voetsporen van James Herriot wiens ‘roots’ in de Yorkshire Dales liggen. Uiteraard nemen we een kijkje in het stadje Thirsk. In dit pittoreske plaatsje vinden we de praktijk van waaruit James Herriot leefde, werkte en zijn succesvolle serie schreef. Tegenwoordig is het een museum. Vervolgens rijden we met een gids door het prachtige heuvellandschap van de ‘Dales’ dat wordt gekenmerkt door hellingen, smalle stroompjes en groene dalen met stapelmuurtjes. We rijden op tijd naar Harrogate zodat we van vrije tijd in deze bijzondere standplaats
kunnen genieten. Misschien neemt u de tijd om er een afternoontea bij Betty’s beroemde café te drinken.

Dag 3 – York
Een heerlijke dag in het knusse middeleeuwse centrum van York. Onze gids leidt ons over de oude stadsmuren, langs de imposante York Minster en door de nauwe kronkelige straatjes uit de 14de eeuw met hun bijzondere winkeltjes, ‘the Shambles’. Beleef de unieke sfeer in het centrum dat in kerstsfeer is gehuld.

Dag 4 – Newcastle
We rijden weer noordwaarts naar Newcastle. In de moderne stad is de kerstsfeer overweldigend. Verschillende kerstmarkten met leuke snuisterijen en lekker eten sieren de straten. We vinden er traditionele pubs, boetiekjes en gezellige winkelcentra. Na dit bezoek keren we per touringcar terug naar de havens van Newcastle waar we inchecken aan boord van DFDS.

Dag 5 – Terugreis
Nadat we van een uitgebreid ontbijtbuffet hebben genoten verlaten we het schip en rijden naar Noord-Nederland. In de loop van de ochtend wordt ieder naar zijn opstapplaats teruggebracht.

Foto album

Inbegrepen

Inbegrepen
 • Reis per comfort class touringcar
 • 2 overnachtingen aan boord van DFDS Seaways o.b.v. logies/ontbijt
 • 2 overnachtingen in een middenklasse hotel in Harrogate o.b.v. halfpension
 • Plaatselijke gids Yorkshire Dales
 • Plaatselijke gids York
 • Entree James Harriot
Niet inbegrepen
 • € 15,- reserveringskosten per boeking
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Bijdrage SVGR € 5,- per persoon
 • Toeslag 1-persoonsbinnenhut € 220,00

Extra informatie

Buitenpost; Achterzijde station
Leeuwarden; Kalverdijkje
Drachten; Brievenbus ingang Transferium (Zonnedauw)
Hoogkerk; P+R Hoogkerk A7 Afslag 35
Assen; v/d Valk Hotel
Hoogeveen; Hotel Hoogeveen
Meppel; McDonald’s

De definitieve tijden ontvangt u in uw reisbescheiden.

Prijzen & Boeken

Voorkeuren
Beschikbare datums
Prijs per persoon
Selecteer een datum

December
 • € 629,-
  © Veenstrareizen 2023
  Ontwikkeld met Lef