Direct & persoonlijk contact
Duurzaam op reis
Bijna 100 jaar ervaring
Ook voor uw actieve vakanties

Kerstbreak Kristiansand & Zuidkaap (5 dagen)

Ontdek dit prachtige stukje Noorwegen tijdens de meest sfeervolle periode van het jaar. Vanuit Eemshaven maken we de oversteek naar Kristiansand van waaruit we een bezoek brengen aan de Noorse “Zuidkaap” om vervolgens de gezellige kerstmarkt Julebyen in Egersund te bezoeken. We overnachten de eerste nacht in Flekkefjord te midden van de Nederlandse wijk “Hollenderbyen”, wat Hollandse stad betekent. De wijk kreeg zijn naam omdat Flekkefjord in het jaar 1500 -1600  actief handel dreef met Nederland. In The Dutch Quarter vindt u fantastische streetart wat een wandeling door de straten zeer de moeite waard maakt. ’s Middags rijden we naar Kristiansand, waar u alle tijd heeft om de stad te ontdekken en kerstmarkt te bezoeken.

Dag 1 – heenreis en overnachting aan boord
Via onze opstaproute rijden we naar Eemshaven waar we aan boord gaan voor de overtocht naar Kristiansand. Ontdek wat de MS Romantika te bieden heeft aan horeca en entertainment en wordt de volgende ochtend wakker met Noorwegen in zicht.

Dag 2 – Lindesnes – Zuidkaap
Na het ontbijt aan boord rijden we naar de Noorse “Zuidkaap”. Alleen de route erheen is al prachtig met onderweg witte dorpjes en veel rode boothuizen. De vuurtoren van Lindesnes is de oudste van Noorwegen en dateert van 1656. Hij staat op het zuidelijkste puntje van het Noorse vasteland, 2518 km van de Noordkaap. De vuurtoren is aangewezen als nationaal vuurtorenmuseum en er worden verschillende tentoonstellingen gehouden over de ontwikkeling en geschiedenis van vuurtorens en maritieme cultuur.
Na dit bezoek rijden we door naar Flekkefjord waar we inchecken in ons hotel. Na de incheck is het alweer tijd om verder te gaan richting Egersund om een bezoek te brengen aan de gezellige kerstmarkt Julebyen. Kom helemaal in de Noorse kerstsferen!

Dag 3 – HollenderbyenKristiansand
Na het ontbijt loopt u zo de Nederlandse wijk “Hollenderbyen”in. Deze wijk bestaat uit oude witte houten huizen in kleine steegjes rond de stad Flekkefjord. De Nederlandse wijk zoals die nu is, werd gebouwd als resultaat van de haringvisserij in de jaren 1800, waar grote vangsten veel vissers naar rijkdom brachten en ze bouwden huizen van de winst. Een aantal huizen in The Dutch Quarter is nu versierd met fantastische street art van zowel nationale als internationale kunstenaars. Dit maakt een wandeling door de straten van Flekkefjord nog gedenkwaardiger.
’s Middags rijden we weer richting Kristiansand. De oude stad van Kristiansand is ook wel bekend onder de naam Posebyn. De wijk is gelegen aan de westelijke oever van rivier de Otra en bestaat voornamelijk uit witte, houten huisjes. In 1892 vond er een grote stadsbrand plaats, maar toch is een groot deel van de huizen bewaard gebleven. Leuk detail: Posebyn huisvest één van de grootste verzamelingen van kleine oude, houten huisjes van Noord-Europa. Iets verderop in de wijk vind je ook wat grotere gekleurde huizen. Ook leuk om even te gaan kijken! Ook Kristiansand is gevuld met prachtige kerstversiering en een unieke lichtshow! Probeer traditionele Noorse kerstgerechten in de restaurants en proef zoetigheden en gebakken noten op de markt. Overnachting in Kristiansand.

Dag 4 – vrije tijd Kristiansand – inschepen terugreis
Vanochtend heeft u nog tijd om van deze heerlijke stad te genieten. Bezoek bijvoorbeeld Fiskebrygga. Dit is de oude vissershaven van de stad die gekenmerkt wordt door kleurrijke houten gebouwen. Daarmee is dit dé toeristische trekpleister van Kristiansand. De oude pakhuizen werden omgebouwd tot restaurants en winkels en het is dan ook de plek waar je als visliefhebber terecht kunt voor verse vis en andere lokale producten. Na de lunch is het weer tijd om richting de MS Romantika te gaan en in te schepen voor de terugreis. Geniet nog lekker aan boord van
alle indrukken die u de afgelopen dagen heeft opgedaan.

Dag 5 – uitschepen – terugreis
Om 09.00 uur ’s ochtends komen weer aan in de Eemshaven en wordt u terug gebracht naar u opstapplaats en kunt u terugkijken op een heerlijk reis.

Foto album

Inbegrepen

Inbegrepen
 • Reis per comfort class touringcar
 • Overtocht Eemshaven-Kristiansand v.v.
 • 2 overnachtingen aan boord van de MS Romantika in een 2-persoons binnenhut o.b.v. logies/ontbijt
 • 1 overnachting in Thon Hotel Parken o.b.v logies en ontbijt
 • 1 overnachting in Hotell Flekkefjord o.b.v. logies en ontbijt
 • Bezoek kerstmarkt Julebyen
 • Entree en rondleiding vuurtoren van Lindesnes
 • Koffie/thee met cake bij de vuurtoren
Niet inbegrepen
 • € 15,- reserveringskosten per boeking
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Bijdrage SVGR € 5,- per persoon
 • Toeslag 2-persoonsbuitenhut € 50,-
 • Toeslag 1-persoonshut/kamer € 180,-

Extra informatie

Buitenpost; Garage Veenstra Reizen (Einsteinstraat 7)
Leeuwarden; Kalverdijkje
Drachten; Brievenbus ingang Transferium (Zonnedauw)
Marum; Bushalte A7 (ri. Groningen)
Leek; Bushalte A7 (ri. Groningen)
Hoogkerk; P+R Hoogkerk A7 Afslag 35
Eemshaven

De definitieve tijden ontvangt u in uw reisbescheiden.

Prijzen & Boeken

Voorkeuren
Beschikbare datums
Prijs per persoon
Selecteer een datum

December
 • € 599,-

  © Veenstrareizen 2022
  Ontwikkeld met Lef