Persoonlijke aandacht
SGVR zekerheid
De mooiste vakanties

Industrieel Erfgoed (2 dagen)

2-Daagse busreis naar het Zollverein Essen, het Duitse mijnbouwmuseum en het LWL industriemuseum. Ontdek de ingenieuze kunst en de technische prestaties van industrialisatie in het Duitse Ruhrgebied.

Dag 1 
We beginnen deze industriereis met een bezoek aan het industriële complex Zeche und Kokerei Zollverein, die in 2001 werd uitgeroepen tot Unesco-werelderfgoed en geldt als één van de meest indrukwekkende industriële monumenten ter wereld. In de actieve industriële periode was de Zeche Zollverein de grootste steenkolenmijn ter wereld en de kooksfabriek was qua grootte uniek voor Europa. Naast zijn buitengewone grootte is ook de architectuur van het Zollverein-complex zeer bijzonder – niet voor niets wordt de Zollverein ook wel de mooiste mijn ter wereld genoemd. Na dit bezoek rijden we door naar Bochum voor een bezoek aan het Duitse Mijnbouwmuseum. Al uit de verte herkent u de grote, groene schachtbok die boven de museumgebouwen uittorent. Hier kunt u op 71,4 m hoogte genieten van een geweldig panoramische uitzicht over het Ruhrgebied. Het echte werk speelt zich echter onder de grond af: De tour door het Duitse mijnbouwmuseum vindt in de voorbeeldschacht op 20 meter diepte plaats. De mijnliftsimulator geeft u het gevoel dat u 1200 meter diep in de aarde zakt. Beneden aangekomen laten de warme temperaturen u realistisch de omstandigheden ondergronds voelen en begint de rondleiding door talrijke tunnels en langs grote boormachines. Aan het einde van de middag rijden we naar ons hotel in Dortmund om lekker bij te komen van al indrukken en te genieten van een heerlijk diner.

Dag 2
Na het ontbijt vertrekken we voor een bezoek aan het LWL Industriemuseum Zollern. We bezoeken het “Slot van de arbeid” en zonder twijfel één van de mooiste en meest imposante getuigenissen van het industriële verleden in Duitsland. Voorgevels van baksteen, vol pracht en praal, en gedecoreerde topgevels rondom de groene binnenplaats (cour d’honneur) doen op het eerste gezicht eerder denken aan een adellijke residentie dan aan een mijn. Na dit bezoek kunt u bij restaurant Pferdestall op eigen gelegenheid lunchen. Na de lunch rijden we door naar Hattingen voor een bezoek aan Henrichshütte Hattingen. Het LWL Industriemuseum in de Henrichshütte Hattingen houdt de eeuwenoude geschiedenis rondom ijzer en staal en zodoende een groot deel van de geschiedenis van het Ruhrgebied actueel. Meer dan 150 jaar werd in de hoogovens en in de giethallen van de Henrichshütte ijzer gesmolten en staal geproduceerd. Tot 1987 werkten 10.000 mensen op het gigantische industriële terrein, walsten, goten en smeedden staal. Een bijzonderheid van het Industriemuseum is de gieterij waar nog tot op heden ijzer wordt gesmolten. Na dit bezoek zit de reis erop en rijden we weer terug naar uw opstapplaats.

Reiskwalificatie: Deze reis is intensiever. Er kunnen stevige wandelingen en/of hoogteverschillen in voorkomen. Hiervoor dient u over een goede conditie te beschikken en goed ter been te zijn.

Foto album

Inbegrepen

Inbegrepen
 • Reis per luxe touringcar
 • Lunchpakket op de heenreis
 • Overnachting Achat Hotel Bochum Dortmund o.b.v. halfpension
 • Bezoek en rondleiding Zollverein Essen
 • Bezoek en rondleiding Duits Mijnbouwmuseum
 • Bezoek en rondleiding LWL Industriemuseum Zollern
 • Bezoek en rondleiding Heinrichshütte Hattingen
Niet inbegrepen
 • € 15,- reserveringskosten per boeking
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Bijdrage SVGR € 5,- per persoon

Extra informatie

Drachten; Brievenbus ingang Transferium (Zonnedauw)
Marum; Bushalte Marum / A7 (ri. Groningen)
Leek; Bushalte Midwolde / A7 (ri. Groningen)
Hoogkerk; P+R Hoogkerk A7 Afslag 35 (Peizerweg)
Haren; P+R Transferium
Assen; van der Valk Hotel (Balkenweg 1)
Hoogeveen; Hotel Hoogeveen (Mathijsenstraat 1)
Emmen; NS-Station

Vertrek is ’s ochtends tussen half 6 en 8 uur.

Prijzen & Boeken

Voorkeuren
Beschikbare datums
Prijs per persoon
Selecteer een datum

Oktober
 • € 235,-
  © Veenstrareizen 2023
  Ontwikkeld met Lef