Industrieel Erfgoed (2 dagen)

Deze reis gaat naar het Zollverein Essen, het Duitse Mijnbouwmuseum en het LWL industriemuseum. Ontdek de ingenieuze kunst en de technische prestaties van industrialisatie in het Duitse Ruhrgebied.

DAG 1 – Zeche Zollverein / DMB Museum
We beginnen deze industriereis met een bezoek aan het industriële complex Zeche und Kokerei Zollverein, die in 2001 werd uitgeroepen tot Unesco-werelderfgoed en geldt als één van de meest indrukwekkende industriële monumenten ter wereld. In de actieve industriële periode was de Zeche Zollverein de grootste steenkolenmijn ter wereld en de kooksfabriek was qua grootte uniek voor Europa. Naast zijn buitengewone grootte is ook de architectuur van het Zollverein-complex zeer bijzonder – niet voor niets wordt de Zollverein ook wel de mooiste mijn ter wereld genoemd.  Na dit bezoek rijden we door naar Bochum voor een bezoek aan het Duitse Mijnbouwmuseum. Al uit de verte herkent u de grote, groene schachtbok die boven de museumgebouwen uittorent. Hier kunt u op 71,4 m hoogte genieten van een geweldig panoramisch uitzicht over het Ruhrgebied. Het echte werk speelt zich echter onder de grond af. De tour door het Duitse mijnbouwmuseum vindt in de voorbeeldschacht op 20 meter diepte plaats. De mijnliftsimulator geeft u het gevoel dat u 1200 meter diep in de aarde zakt. Aan het einde van de middag rijden we naar ons hotel in Dortmund om lekker bij te komen van alle indrukken en te genieten van een heerlijk diner.

DAG 2LWL Industriemuseum / Heinrichshütte
Na het ontbijt vertrekken we voor een bezoek aan het LWL Industriemuseum Zollern. We bezoeken het “Slot van de arbeid” en zonder twijfel één van de mooiste en meest imposante getuigenissen van het industriële verleden in Duitsland. Voorgevels van baksteen, vol pracht en praal, en gedecoreerde topgevels rondom de groene binnenplaats (cour d’honneur) doen op het eerste gezicht eerder denken aan een adellijke residentie dan aan een mijn. Na dit bezoek staat er bij restaurant Pferdestall een heerlijke lunch voor u klaar. Na de lunch rijden we door naar Hattingen voor een bezoek aan Henrichshütte Hattingen. Het LWL Industriemuseum in de Henrichshütte Hattingen houdt de eeuwenoude geschiedenis rondom ijzer en staal en zodoende een groot deel van de geschiedenis van het Ruhrgebied actueel. Meer dan 150 jaar werd in de hoogovens en in de giethallen van de Henrichshütte ijzer gesmolten en staal geproduceerd. Tot 1987 werkten 10.000 mensen op het gigantische industriële terrein, walsten, goten en smeedden staal. Een bijzonderheid van het Industriemuseum is de gieterij waar nog tot op heden ijzer wordt gesmolten. Na dit bezoek zit de reis erop en rijden we weer terug naar uw opstapplaats.

Let op: Niet geschikt voor mensen die slecht ter been zijn.

Foto album

Inbegrepen

Inbegrepen
 • Reis per comfort class touringcar
 • Overnachting in Achat Hotel Bochum Dortmund o.b.v. halfpension
 • Bezoek Zollverein Essen
 • Bezoek en rondleiding Duits Mijnbouwmuseum of Trainingsbergwerk Recklinghausen
 • Bezoek en rondleiding LWL Industriemuseum Zollern
 • Bezoek en rondleiding Henrichshütte Hattingen
 • Lunch op dag 2
Niet inbegrepen
 • € 15,- reserveringskosten per boeking
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Bijdrage SVGR € 5,- per persoon
 • 1-persoonskamertoeslag € 25,-

Extra informatie

Drachten; Brievenbus ingang Transferium (Zonnedauw)
Marum; Bushalte Marum / A7 (ri. Groningen)
Leek; Bushalte Midwolde / A7 (ri. Groningen)
Hoogkerk; P+R Hoogkerk A7 Afslag 35 (Peizerweg)
Assen; van der Valk Hotel (Balkenweg 1)
Hoogeveen; Parkeerstrook Zuidwoldigerweg t.h.v. Hotel Hoogevn (Mathijsenstraat 1)
Emmen; Busparkeerplaats Kerkhoflaan (thv Emmalaan 8)

De definitieve tijden ontvangt u in uw reisbescheiden.

Prijzen & Boeken

Voorkeuren
Beschikbare datums
Prijs per persoon
Selecteer een datum

Oktober
 • € 275,-

  Adres:
  Tijd:
  © Veenstrareizen 2024
  Ontwikkeld met Lef