Groepsreis met de bus naar Wenen

Wenen was ooit één van de machtigste steden in Europa, de Habsburgse heersers hebben zeker een belangrijke stempel gedrukt op de geschiedenis van deze Oostenrijkse hoofdstad. Wenen was vroeger de poort naar het Oosten van Europa en met de val van het communisme heeft de stad deze rol weer opgepakt. Wenen heeft als stad veel te bieden; prachtige paleizen en geweldige tuinen. De stad is een meerdaags bezoek meer dan waard, vandaar dat Veenstra Reizen deze groepsreis Wenen standaard aanbiedt. De grote hoeveelheid hotels van eenvoudig tot super de luxe bieden voor iedere bezoeker de juiste accommodatie. De Spaanse rijschool met de Lippizaner paarden, Schloss Schönbrunn, het Prater, Sissi, Sachter Torte, Strauss, Mozart, Beethoven en Schubert. Wenen, één van de mooiste wereldsteden, woon- en werkstad van talloze beroemde componisten en het vroegere koningshuis. De stad van de muziek met tal van monumenten, paleizen, concertzalen en kerken die op loopafstand in het drukke centrum zijn te vinden. Maar je kunt er ook goed winkelen in de brede straten, genieten van een Sacher Torte in een van de vele konditoreien en plezier hebben in het beroemde reuzenrad op de permanente kermis. Wenen heeft genoeg in huis om er meer dan eens naar toe te gaan.

Programma van uw groepsreis

6-daagse groepsreis Wenen

Hieronder vindt u een voorbeeld programma van een meerdaagse groepsreis naar Wenen. Het programma is volledig naar uw wens aanpasbaar.

Dag 1 heenreis
In de ochtend vertrekken we naar Zuid-Duitsland. In de omgeving van Geiselwind stoppen we voor het diner en de overnachting.

Dag 2 Passau
Na het ontbijt verlaten we ons overnachtingshotel en rijden we naar Passau. Hier brengen we een bezoek aan de dom met het grootste kerkorgel ter wereld. Dit orgel telt maar liefst 17.000 pijpen en 215 registers. Hierna vervolgen we onze weg langs Donau naar Oostenrij en zullen we in de namiddag bij het hotel arriveren.

Dag 3 Wenen
‘s Ochtends maken we een rondrit door Wenen. We zien o.a. de Hofburg, het oude Raadhuis en de Stephansdom. ‘s Middags gaat u een stadswandeling maken onder leiding van onze deskundige gids. Deze kan u alles vertellen over de stad. Aan het eind van de middag wordt u teruggebracht naar uw hotel.

Dag 4 SchloB Schönbrunn
In de ochtend wordt u naar het centrum van Wenen gebracht, waar u op eigen gelegenheid de stad verder kunt verkennen. Aan het begin van de middag gaan we naar ScloB Schönbrunn voor de bezichtiging van dit Habsburgse paleis, waar keizerin Sissi woonde. Aangrenzend vindt u het Wagenburgmuseum waar een fraaie collectie rijtuigen te bezichtigen is. Natuurlijk maakt u een wandeling dor de schitterende tuinen en bezoekt u de kleine dierentuin. ‘s Avonds, na het diner, is er gelegenheid om een Strauss-concert bij te wonen.

Dag 5 Melk – Benedictijner Klooster
Het is helaas weer tijd om afscheid van Wenen te nemen. We rijden eerst naar het pittoreske plaatse Melk. Hier brengen we een bezoek aan het beroemde Benedictijner klooster, gelegen op een 50 meter hoge rots. Na bezichtiging vervolgen we onze weg naar Zuid-Duitsland voor diner en overnachting.

Dag 6 terugreis
De laatste dag van deze reis is aangebroken. Na het ontbijt rijden we terug naar Nederland. De reis wordt afgesloten met een prima afscheidsdiner.

– Terug naar alle groepsreizen

Excursiemogelijkheden

Excursiemogelijkheden:

• Vienna Heurigen Express
• Apple strudel Show on Schonbrunn Palace grounds
• House of Music
• Museum of Natural History
• Leopold Museum
• Belvedere Palace
• Schonbrunn Zoo
• Grand Danube Riviercruise
• City Tour
• Schonbrunn Palace
• Sissi Tour
• Vienna Woods and Mayerling
• Stephansdo
Offerte aanvragen

Offerte aanvragen

Bedrijf / instelling

Aanhef
DhrMevr

Achternaam (verplicht)

Voorletter(s)

Uw email (verplicht)

Straat + huisnummer

Postcode (verplicht)

Woonplaats (verplicht)

Telefoonnummer (verplicht)

Reis informatie

Reisdatum

Aantal reizigers

Vertrekplaats

Vertrektijd

Bestemming

Thuiskomst datum

Thuiskomst tijd

Wenst u vrijblijvend advies bij het samenstellen van uw programma?

Opmerkingen