Groepsreis met de bus naar Praag

Praag wordt vaak één van de mooiste steden ter wereld genoemd. En dat is niet voor niets! Deze sfeervolle schatkamer van Europa is gelegen aan de rivier de Moldau midden in Tsjechië en biedt een onvergetelijk schone aanblik. Het is de plaats waar zich door de eeuwen heen verschillende volkeren vermengden en verschillende culturen hun oorsprong hadden. Daardoor heeft deze veelzijdige stad veel interessante bezienswaardigheden te bieden voor een groepsreis. Het is één van de mooiste en oudste steden van de wereld. Het Praag van de honderd torens zegt iets van de schat aan architectuur. Tientallen kunstenaars uit vooral Italië en Duitsland gaven Praag het barokke aanzicht. De stad is sinds het ontstaan meer dan duizend jaar geleden gevuld met prachtige gedenkwaardige bouwwerken. Talrijke bezienswaardigheden sieren de stad waaronder de Praagse burcht met de St. Vitus kathedraal, de Karelsbrug, de gotische Tynkerk, het raadhuis met de astronomische klok en het bekende “gouden straatje”.  Maar bovenal is Praag een stad met duizend en één gezichten. Een intrigerende belevenis die u voor altijd zal bijblijven!

Programma van uw groepsreis

5-daagse groepsreis Praag

Hieronder vindt u een voorbeeld programma van een meerdaagse groepsreis naar Praag. Het programma is volledig naar uw wens aanpasbaar.

Dag 1 heenreis
In de ochtend vertrekken we richting Duitsland. Onderweg de nodige stops gehouden, zullen we in de avond aankomen bij ons hotel aankomen.

Dag 2 Praag
Vandaag brengt u onder begeleiding van een gids een bezoek aan de oude stad. Tijdens een wandeling worden de mooiste plekjes van de stad getoond. Hier ziet u o.a. de Karelsbrug, het gemeentehuis en het oude raadhuis met zijn astronomische uurwerk. Ook gaat u naar een zeer interessant gedeelte van de stad, een wijk die tot het midden van de vorige eeuw een ommuurde Joodse stad was. In de nu bij Praag ingedeelde wijk vindt u het Joods Staatsmuseum, het oude Joodse Raadhuis, een Joodse begraafplaats en een synagoge. De middag kunt u gebruiken om die dingen te bezichtigen waar u zelf speciale interesse voor heeft. Aan het einde van de middag rijden we naar ons hotel waar we het diner gebruiken.

Dag 3 Praag
N het ontbijt verlaten we het hotel voor een bezoek o.l.v. een gids aan Hradcanym, één van de oudste stadswijken van Praag. Hier bevindt zich ook de Praagse Burcht de officiële zetel van de Tsjechische president. Zeer de moeite waard zijn natuurlijk de St. Vitus kathedraal (de trots van alle Tsjechen) en het beroemde Gouden Straatje, waar Franz Kafka gewoond heeft. Aan het einde van de middag gaat u een dinercruise over de Moldau maken.

Dag 4 Theresiënstadt
Vanochtend bent u vrij om op eigen gelegenheid Praag te verkennen. ‘s Middags brengen we een bezoek aan Theresiënstadt, dat zijn treurige bekendheid kreeg in de Tweede Wereldoorlog. Een sober gehouden museum en begraafplaats herinneren aan deze droevige episode.

Dag 5 terugreis
Meteen na het ontbijt stappen we in de touringcar voor de terugreis naar Nederland. We houden regelmatig pauze en in het begin van de avond gaan we de groepsreis afsluiten met een afscheidsdiner.

– Terug naar alle groepsreizen

Excursiemogelijkheden

Excursiemogelijkheden:

• Theresienstadt
• Praag per fiets
• Survival Tour
• Praag vanaf het water
• Brouwerij Pilsner Urquell
• Wallenstein paleis
• Stadswandeling door de Joodse wijk
• Stadswandeling door Praag
• Laterna Magika
Offerte aanvragen

Offerte aanvragen

Bedrijf / instelling

Aanhef
DhrMevr

Achternaam (verplicht)

Voorletter(s)

Uw email (verplicht)

Straat + huisnummer

Postcode (verplicht)

Woonplaats (verplicht)

Telefoonnummer (verplicht)

Reis informatie

Reisdatum

Aantal reizigers

Vertrekplaats

Vertrektijd

Bestemming

Thuiskomst datum

Thuiskomst tijd

Wenst u vrijblijvend advies bij het samenstellen van uw programma?

Opmerkingen