Groepsreis met de bus naar Krakow

Wie denkt dat Krakow een grauwe stad is, heeft het bij het verkeerde eind. Het is een sprookjesstad vol verhalen en mythen. Tijdens de Tweede Wereldoorlog is de Poolse stad vrijwel helemaal bespaard gebleven, waardoor de historische architectonische schatten nog overal te bewonderen zijn. Krakow is zelfs aangewezen door Unesco als één van de belangrijkste historische steden ter wereld. U waant zich honderden jaren terug in de tijd als u wandelt langs de vele middeleeuwse poorten en stadswallen, oude kerken en prachtige gebouwen zoals het stadhuis en de okerkleurige gotische markthal Sukiennice. Bijna de hele oude stad is wandelgebied, zodat u hier ongestoord kunt slenteren. Centraal in de historische binnenstad ligt het levendige middeleeuwse marktplein Rynek Glówny met de beroemde Lakenhalle en vele gezellige cafés en restaurants. Dit marktplein is het grootste middeleeuwse stadsplein ter wereld en zeker het bekijken waard tijdens deze groepsreis!

Programma van uw groepsreis

5-daagse groepsreis Krakow

Hieronder vindt u een voorbeeld programma van een meerdaagse groepsreis naar Krakow. Het programma is volledig naar uw wens aanpasbaar.

Dag 1 heenreis
We vertrekken in de ochtend naar Krakow. Laat in de middag zullen we bij ons hotel arriveren. De rest van de avond heeft u ter vrije besteding.

Dag 2 stadswandeling
Na het ontbijt een stadswandeling o.l.v. van een stadsgids langs o.a. Grote Markt , Mariakerk, Raadhuistoren, Lakenhallen, Wawelburcht en Barbakan. ‘s Middags heeft u vrije tijd om de stad te verkennen. In de avond geniet u van een heerlijk diner.

Dag 3 Auschwitz en Birkenau
In de ochtend vertrekken we voor een bezoek aan Auschwitz en Birkenau. Auschwitz begon als een concentratiekamp en groeide uit tot een vernietigingskamp voor 1,5 miljoen mensen. Hier krijgt u een indrukwekkende rondleiding (ca. 3 uren). In de middag zijn we terug in Krakow en heeft u vrije tijd voor in de stad. In de avond dineren we met zijn allen

Dag 4 zoutmijnen van Wieliczka
Vandaag brengt u een bezoek aan de zoutmijnen van Wieliczka, één van de oudste mijnen ter wereld en een UNESCO-werelderfgoed. De zoutmijnen worden jaarlijks door meer dan 1 miljoen toeristen bezocht, ervaar deze mooie excursie. Aan het einde van de middag zijn we terug in Krakow en heeft u gelegenheid om de stad verder te verkennen. ‘s Avonds dineren.

Dag 5 terugreis
Vandaag moeten we Krakow helaas weer verlaten. Na het ontbijt beginnen we aan de terugreis.

– Terug naar alle groepsreizen

Excursiemogelijkheden

Excursiemogelijkheden:

  • Auschwitz-Birkenau Memorial
  • Wieliczka zoutmijn
  • Boottocht over de Wisla
  • Tyskie Brouwerij
  • Krakow op de fiets
  • Bezoek Schindler’s fabriek
  • Krakow ondergronds
  • Wawel Kasteel
  • Stadswandeling door Krakow
Offerte aanvragen

Offerte aanvragen

Bedrijf / instelling

Aanhef
DhrMevr

Achternaam (verplicht)

Voorletter(s)

Uw email (verplicht)

Straat + huisnummer

Postcode (verplicht)

Woonplaats (verplicht)

Telefoonnummer (verplicht)

Reis informatie

Reisdatum

Aantal reizigers

Vertrekplaats

Vertrektijd

Bestemming

Thuiskomst datum

Thuiskomst tijd

Wenst u vrijblijvend advies bij het samenstellen van uw programma?

Opmerkingen