Groepsreis met de bus naar Dresden

“Florence aan de Elbe” deze naam dankt de stad aan de gebeurtenissen uit de recente geschiedenis. De bombardementen in de tweede wereldoorlog, maar ook de overstromingen van 2002 hebben de stad getekend. Toch is de 800-jarige stad een bezoek meer dan waard. Natuur en cultuur zijn namelijk volop aanwezig en het centrum van de stad doet zijn bijnaam ‘Florence aan de Elbe’ zonder meer eer aan.

De stad is rijk aan prachtige historische gebouwen en voor cultuurliefhebbers zijn er tal van musea, zoals het stadsmuseum Dresden. Winkelen doet u in de Altstadt waar de Prager Strasse, de Altmarkt en de Wilsdruffer de belangrijkste winkelstraten zijn. Ook in de Neustadt is het goed winkelen, gedurende de groepsreis vindt u hier leuke winkels met onder andere kleding en kunst. Uitgaan is een belevenis in Dresden. De discotheken en theaters zijn geschikt voor zowel jong als oud. Er is bepaald geen gebrek aan cafés en restaurants. Vooral in de Altstadt en Neustadt kunt u leuke kroegentochten houden en uiteindelijk belanden in een trendy club. In de zomermaanden staat de stad bol van de culturele activiteiten met tal van festivals en gezellige straatfeesten. Wilt u tijdens deze groepsreis de drukte van de stad even ontvluchten, ga dan bergbeklimmen of wandelen in het natuurgebied Sächsiche Schweiz. In Dresden bepaalt u zelf of u zich actief, cultureel of culinair laat verwennen. Kortom, alle ingrediënten voor de perfecte groepsreis zijn aanwezig.

Programma van uw groepsreis

5-daagse groepsreis Dresden

Hieronder vindt u een voorbeeld programma van een meerdaagse groepsreis naar Dresden. Het programma is volledig naar uw wens aanpasbaar.

Dag 1 heenreis
Nadat we u op hebben gehaald bij uw opstapplaats rijden we naar de prachtige stad Dresden. Aan het einde van de middag zullen we aankomen in ons hotel in Dresden.

Dag 2 Dresden
‘s Ochtends maken we o.l.v. een gids kennis met de stad. Samen met de gids bezoeken we het historische centrum van Dresden, gelegen aan de linkeroever van de Elbe. Hier vindt u o.a. de gerenoveerde beroemde Frauenkirche, die symbool staat voor de heropbouw van de stad, De Zwinger, het mooiste barokke gebouw van Dresden, de Kreuzkirche en de Semperopera. ‘s Middags kunt u op eigen gelegenheid de stad verder verkennen.

Dag 3 MeiBen
N het ontbijt rjden we via een mooie route, deels over de ‘Sächsische WeinstraBe’, naar de porseleinstad MeiBen. De stad is over de gehele wereld bekend als de porseleinstad. We bezoeken hier de werkplaats en het museum van de ‘Staatliche Porzellan Manufaktur’. Aansluitend is er nog enige tij om het schilderachtige, aan de Elbe gelegen, stadje zelf te bezichtigen voordat we in de loop van de middag weer naar Dresden zullen terugkeren.

Dag 4 Nationaal park Sächsische Schweiz
Na het ontbijt rijden we via het stadje Prna naar het Nationaal park Sächsische Schweiz, gelegen op de grens met Tsjechië. Dit bizarre rotslandschap met diep uitgesleten dalen, imposante tafelbergen en ravijnen is uniek in Midden-Europa. We maken een mooie bustocht door dit gebied. Op de terugreis richting Dresden doen we Köningstein aan, waar de imposante ‘Festung Köningstein’ hoog boven het stadje uittorent.

Dag 5 terugreis
Na het ontbijt is het alweer tijd om de stad Dresden te verlaten. Voordat we terug zijn bij uw opstapplaats, sluiten we de reis af met een heerlijk afscheidsdiner.

– Terug naar alle groepsreizen

Schoolreis Dresden Duitsland
Excursiemogelijkheden

Excursiemogelijkheden:

  • Transportmuseum
  • Boottocht over de Elbe
  • Militair historisch museum
  • Frauenkirche
  • Stadswandeling met gids
  • Actieve wandeling
  • Fietstocht met gids
  • Bezoek wijnboer, inclusief rondleiding en proeverij
Offerte aanvragen

Offerte aanvragen

Bedrijf / instelling

Aanhef
DhrMevr

Achternaam (verplicht)

Voorletter(s)

Uw email (verplicht)

Straat + huisnummer

Postcode (verplicht)

Woonplaats (verplicht)

Telefoonnummer (verplicht)

Reis informatie

Reisdatum

Aantal reizigers

Vertrekplaats

Vertrektijd

Bestemming

Thuiskomst datum

Thuiskomst tijd

Wenst u vrijblijvend advies bij het samenstellen van uw programma?

Opmerkingen