Groepsreis met de bus naar Brugge

Brugge is eigenlijk één groot, romantisch openluchtmuseum met zo’n 2000 waardevolle gebouwen. Het middeleeuws stratenpatroon met de kronkelende ‘reien’ en de vele pittoreske binnen hofjes sieren het stadsbeeld. Brugge wordt ook wel het ‘Venetië’ van België genoemd wat zij te danken heeft aan de kronkelende reien (grachten) in het centrum.

Tijdens een vaartocht kunt u volop genieten van de uitzichten op gevels, monumenten en bruggen die juist vanaf de waterkant zo goed te zien zijn. Ook kunnen wij u aanraden om Brugge te voet te ontdekken. Er is een wandelroute beschikbaar die u langs de meeste bezienswaardigheden voert. Waar u ook gaat tijdens uw groepsreis, keer op keer zult u verleid worden door die echte Brugse lekkernijen zoals chocolade, jenever, wafels en Vlaamse friet. Dat het goed eten is in Brugge blijkt ook wel uit de vele restaurants met één of meerdere sterren. Voor of na het eten kunt u in een van de vele cafeetjes terecht voor een goed Belgisch pintje.

Programma van uw groepsreis

4-daagse groepsreis Brugge

Hieronder vindt u een voorbeeld programma van een meerdaagse groepsreis naar Brugge. Het programma is volledig naar uw wens aanpasbaar.

Dag 1 heenreis – Antwerpen
‘s Morgens vertrekt u vanaf uw opstapplaats en rijden we richting Antwerpen. Onderweg zal er een koffiestop gehouden worden en rond het middaguur komen we aan in het centrum van Antwerpen. De belangrijkste bezienswaardigheden zoals de Grote Markt, OLV-kerk en de vele gildehuizen zijn zeker de moeite waard om een bezoek aan te brengen. Aan het einde van de middag komen we aan in de stad Brugge waar we de komende drie nachten verblijven.

Dag 2 Brugge
Vandaag gaan we de stad Brugge verkennen. ‘Ochtends maken we per rondvaartboot een tocht door de kronkelende grachten in het centrum. Tijdens deze vaartocht kunt u volop genieten van de uitzichten op gevels, monumenten en bruggen die juist vanaf de waterkant zo goed te zien zijn. Wij kunnen u aanraden om Brugge ‘s middags verder te voet te ontdekken. Er is een wandelroute beschikbaar die u langs de meeste bezienswaardigheden voert. In de namiddag kunt u eventueel nog een bezoek brengen aan bierbrouwerij de Halve Maen, want een ‘Belgisch pintje’ kunt u eigenlijk niet overslaan.

Dag 3 West-Vlaanderen
Vanuit Brugge brengen we eerst een kort bezoek aan het IJzerfront, een herinneringsmonument aan de Vlaamse soldaten die gesneuveld zijn in de Eerste Wereldoorlog. Vervolgens rijden we door het Vlaamse land naar Ieper, waar oude gebouwen zoals de Lakenhal en het Belfort herinneren aan de gloriedagen van deze stand in de rijke Middeleeuwen.  Natuurlijk nemen we een kijkje in de raadzaal van het stadhuis aan de oude markt. Na de lunch rijden we door naar Veurne. De grote markt van Veurne is een waar museum van fraaie historische gebouwen. We keren langs de kust, via Nieuwpoort en Oostende terug naar Brugge.

Dag 4 Gent – terugreis
Na het ontbijt verlaten we het hotel en rijden we naar Gent. We maken hier een stadswandeling langs de belangrijkste bezienswaardigheden, zoals de St. Michielsbrug over de Leie, de Lakenhal, de Belfort en de St. Baafskerk. Na de stadswandeling heeft u nog even vrij in Gent om te lunchen. Aan het einde van de middag keren we huiswaarts, maar voordat u wordt afgezet bij uw opstapplaats genieten we nog even van het afscheidsdiner.

– Terug naar alle groepsreizen

Excursiemogelijkheden

Excursiemogelijkheden:

  • Boottocht over de Reien
  • Groeningemuseum
  • Choco-story
  • Diamantmuseum
  • Frietmuseum
  • Basiliek van het Heilig Bloed
  • Stadswandeling met gids
  • Culinaire wandeling
  • Huisbrouwerij de Halve Maen
Offerte aanvragen

Offerte aanvragen

Bedrijf / instelling

Aanhef
DhrMevr

Achternaam (verplicht)

Voorletter(s)

Uw email (verplicht)

Straat + huisnummer

Postcode (verplicht)

Woonplaats (verplicht)

Telefoonnummer (verplicht)

Reis informatie

Reisdatum

Aantal reizigers

Vertrekplaats

Vertrektijd

Bestemming

Thuiskomst datum

Thuiskomst tijd

Wenst u vrijblijvend advies bij het samenstellen van uw programma?

Opmerkingen