Polen

Gedurende deze busreis Polen laten we u genieten van de mooiste delen van het land. We kunnen wel stellen dat Polen de laatste jaren in opkomst is wat toerisme betreft. Dit is ook terecht als je ziet wat voor een geweldig land het is. De rijke geschiedenis maakt dat er een grote variatie aan architectuur te vinden is; ideaal voor de mooiste excursiereizen!

Met de bus naar De Parels van Polen

Tijdens uw busreis Polen nemen we u mee naar het Amsterdam van Polen; Gdansk. Deze stad aan de Oostzee wordt gezien als het pareltje van Polen. De oude Hanzestad heeft een prachtig historisch centrum met grachtenpanden. De pleinen en straten doen iets Vlaams aan. Het hotel Zatoka waar we verblijven grenst aan het centrum van Gdansk en biedt geweldige mogelijkheden voor mooie excursies tijdens uw busreis in Polen.

Gdansk, Polen busreis & excursies

Zo zullen we een busreis excursie maken naar o.a. het Mazurengebied, de Hollandse polders en naar Sopot (ook wel het Scheveningen van Polen genoemd). Polen heeft een lange geschiedenis, een bijzonder veelzijdige en rijke cultuur, juweeltjes van steden, fraaie landschappen en een trots volk met haar eigen tradities. Dit alles maakt Polen een zeer aantrekkelijk land als bestemming van een goedkope busvakantie!

Onze sterke punten:

 • Persoonlijk contact voor en tijdens de groepsreis
 • Wij bieden de hoogste kwaliteit en flexibiliteit tegen de scherpste prijs
 • Wij bieden groepsreizen volledig op maat aan
 • Wij werken met vaste betrouwbare partners

Uniek aan onze groepsreizen:

 • Wij bieden een uniek programma voor uw medereizigers
 • Onze groepsreizen zijn inclusief verschillende avondprogramma’s

Programma van uw groepsreis

9-daagse groepsreis Polen – De Parels van Polen

Hieronder vindt u een voorbeeld programma van een meerdaagse groepsreis naar Polen – De Parels van Polen. Het programma is volledig naar uw wens aanpasbaar.

Dag 1 – Van Nederland naar Duitsland

Vandaag vertrekken we via verschillende stops naar Frankfurt/Oder. Hier zullen we deze busvakantie de eerste dag overnachten. Als we ’s avonds met de bus aankomen in ons hotel, kunt u direct na het inchecken aanschuiven bij het diner.

Dag 2 – Poznan en aankomst Gdansk, Polen

We verlaten ons hotel en rijden de grens over, het mooie Polen binnen. Halverwege de morgen komen we aan in Poznan. Hier zullen we samen met een gids de prachtige binnenstad verkennen. Poznan is een zeer levendige handels- en studentenstad met een oude markt, vele fraaie patriciërshuizen en een heel mooi stadhuis in renaissance-stijl. Aansluitend vervolgen we onze busreis Polen, richting Gdansk. De bus arriveert hier aan het einde van de middag en we kunnen gelijk inchecken in hotel Zatoka. Hier verblijven we de komende zes nachten.

Dag 3 – Gdansk, Polen

Vandaag maken we eerst een rondwandeling onder leiding van een Nederlands sprekende gids. De Hanzestad Gdansk (Danzig) was ooit één van de rijkste steden van zowel Polen als heel Europa. Velen zullen zeggen dat het historische deel van Gdansk erg veel op Amsterdam lijkt. Nu waren de handelsrelaties in de 17e eeuw ook heel nauw met Amsterdam. Als je goed om je heen kijkt kun je talloze Hollandse gevels bewonderen. Maar denk ook aan bezienswaardigheden als de Groene Poort – wat door een Amsterdammer werd ontworpen – en vele prachtige huizen in Renaissance-, Barok- en Rococostijl.

Dag 4 – Busreis Malbork, Polen

Als we met de bus naar de Baltische kust gaan, vinden we één van de grootste middeleeuwse vestingen van Europa: kasteel Malbork. In 1274 begonnen de kruisridders van de Duitse Orde met de bouw van dit indrukwekkende complex dat bestaat uit diverse gebouwen. Het enorme kasteel werd in de Tweede Wereldoorlog zwaar beschadigd, maar daarna weer met liefde opgebouwd. Vervolgens is het op de Werelderfgoedlijst geplaatst en is het tegenwoordig een absolute trekpleister van Malbork, Polen.

Dag 5 – Mazurisch Merenplateau

We genieten op dag 5 van onze busreis Polen van Mazurië. Hier vind je nog boeren met paard en wagen, ongeschonden natuur, loofbossen en meer dan 2000 meren. Ooit maakte deze regio deel uit van de Oost-Pruisen. Vandaag maken we een boottocht over het Ostrada-Elblagkanaal en vaart u dwars door dit prachtige natuurgebied. De tocht duurt ca. 3 uur en tijdens deze tocht komt de boot enkele keren uit het water om over het land, via een railsysteem naar het volgende stuk kanaal getransporteerd te worden. Na deze onvergetelijke excursie rijden we met de bus terug naar het hotel, door de nog ongerepte natuur van Polen.

Dag 6 – Vrije dag

Op dag 6 van de busreis Polen kunt u op eigen gelegenheid de stad Gdansk of omgeving verkennen.

Dag 7 – Busreis Polen: Sopot – Gdynia – Gdańsk Oliwa

Na het ontbijt gaan we met de bus een bezoek brengen aan drie Poolse steden: Gdynia, Sopot en Gdansk-Oliwa. Gdynia is echt een aanrader als je van moderne architectuur houdt. Vervolgens rijden we verder naar het Scheveningen van Polen, Sopot. Hier kunt u een mooie strandwandeling maken of heerlijk flaneren over de boulevard. Sopot heeft net zoals Schevening een lange pier van maar liefst 500 meter. Halverwege de middag verlaten we Sopot en vervolgen we de busreis naar het plaatsje Oliwa Gdansk. Hier vinden we de fraaie Oliwa Kathedraal waar prachtige orgelconcerten plaatsvinden. Hierna gaan we terug naar ons hotel in Gdansk.

Dag 8 – Met de bus van Polen naar Duitsland
Vandaag nemen we na het ontbijt afscheid van ons hotel in Gdansk. Hierna brengt de bus ons naar Lichen, één van de bekendste bedevaartsplaatsen van Polen. De Mariabasiliek van Lichen is gelegen op 10 kilometer van de Poolse plaats Konin. Deze basiliek is de grootste kerk van Polen. Het is een belangrijke bedevaartskerk en werd in de periode 1994-2004 gebouwd. De kerk heeft een lengte van 102 meter, is 77 meter breed en behoort met zijn 141,5 meter hoge toren tot één van de hoogste kerktorens in Europa. Voor de ingang van kerk bevindt zich een trap met 33 treden, die symbool staan voor de 33 jaren die Jezus oud werd. Op 25 februari 2005 is de basiliek door paus Johannes Paulus II tot basilica minor verheven waarmee de speciale plaats van deze kerk binnen het geloof bevestigd werd. Na ons bezoek aan de Mariabasiliek vervolgen we onze busreis richting Duitsland. Na het oversteken van de Duits-Poolse grens zullen we in de buurt van Berlijn overnachten.

Dag 9 – Duitsland – Nederland
Na het ontbijt rijden we terug naar Nederland. We sluiten deze reis af met een goed verzorgd afscheidsdiner.

In-/Exclusief

Inclusief:

 • Overnachtingshotel op de heen- en terugreis
 • Vervoer per luxe touringcar
 • 6 overnachtingen in hotel Zatoka
 • Reis is op basis van halfpension
 • Stadsgids Gdansk
 • Entree Kasteel Malbork
 • Boottocht over het Ostrada-Elbagkanaal
 • Afscheidsdiner
Hotel

Hotel Zatoka ***

Verzorging:

 • Halfpension

Ligging:

 • In Gdansk

Faciliteiten:

 • Receptie
 • Lift
 • Kluis
 • Gratis WIFI

Kamerfaciliteiten:

 • Douche
 • Toilet
 • Tv
Verzekeringen

Het is ook mogelijk een reis- of annuleringsverzekering via ons af te sluiten.

Annuleringsverzekering:
De premie van een annuleringsverzekering bedraagt 5,5% van de totale reissom +
€ 3,50 poliskosten en 21% assurantiebelasting (van het totaalbedrag aan premie en
poliskosten).

Reisverzekering:
De premie van een Europeesche reisverzekering is afhankelijk van welke
dekking u wenst af te sluiten. Vanaf € 2,65 per persoon per dag.

Onze aanpak

Van wens tot groepsreis in 5 stappen. Hoe gaat het boeken van uw groepsreis bij Veenstra Reizen in zijn werk? Er is veel voorbereiding nodig, zodat u tijdens uw groepsreis alleen voor aangename verrassingen komt te staan.

Stap 1 contact: De eerste stap om een groepsreis te boeken is persoonlijk contact met één van onze medewerkers.

Stap 2 ons voorstel: Op basis van uw wensen krijgt u van ons een reisvoorstel. U ontvangt een uitgebreide offerte met een complete dagindeling en tijdsplanning. Onze lokale kennis maakt het verschil, we komen met grote regelmaat op onze bestemmingen. Bovendien hebben we direct contact met onze lokale partners, zodat we weten wat zich ter plaatse afspeelt. Onze medewerkers willen graag ervaringen met u delen om zo een groepsreis tot een succes te maken.

Stap 3 definitieve boeking: Als ons reisvoorstel volledig naar uw wens is, maken we alles definitief. Mocht een bepaald onderdeel niet meer beschikbaar zijn, dan leggen wij u een passend alternatief voor.

Stap 4 definitieve reisschema: Als alles is bevestigd, sturen wij u het definitieve reisschema.

Stap 5 evaluatie: Na afloop van de reis horen wij graag hoe de groepsreis is verlopen.

Offerte aanvragen

Offerte aanvragen

Bedrijf / instelling

Aanhef
DhrMevr

Achternaam (verplicht)

Voorletter(s)

Uw email (verplicht)

Straat + huisnummer

Postcode (verplicht)

Woonplaats (verplicht)

Telefoonnummer (verplicht)

Reis informatie

Reisdatum

Aantal reizigers

Vertrekplaats

Vertrektijd

Bestemming

Thuiskomst datum

Thuiskomst tijd

Wenst u vrijblijvend advies bij het samenstellen van uw programma?

Wenst u lid te worden van onze nieuwsbrief?
Schrijf mij in voor de nieuwsbrief

Opmerkingen