Groepsreis Praag, Tsjechië

Groepsreis Praag Praag en een groep met Veenstra Reizen Praag groepsreis

Praag wordt vaak één van de mooiste steden ter wereld genoemd. En dat is niet voor niets! Deze sfeervolle schatkamer van Europa is gelegen aan de rivier de Moldau midden in Tsjechië en biedt een onvergetelijk schone aanblik. Het is de plaats waar zich door de eeuwen heen verschillende volkeren vermengden en verschillende culturen hun oorsprong hadden. Daardoor heeft deze veelzijdige stad veel interessante bezienswaardigheden te bieden voor een groepsreis. Het is één van de mooiste en oudste steden van de wereld. We stellen graag een unieke groepsreis voor u samen, u kunt vrijblijvend een offerte groepsreis Praag aanvragen!

Het Praag van de honderd torens zegt iets van de schat aan architectuur. Tientallen kunstenaars uit vooral Italië en Duitsland gaven Praag het barokke aanzicht. De stad is sinds het ontstaan meer dan duizend jaar geleden gevuld met prachtige gedenkwaardige bouwwerken. Talrijke bezienswaardigheden sieren de stad waaronder de Praagse burcht met de St. Vitus kathedraal, de Karelsbrug, de gotische Tynkerk, het raadhuis met de astronomische klok en het bekende “gouden straatje”.  Maar bovenal is Praag een stad met duizend en één gezichten. Een intrigerende belevenis die u voor altijd zal bijblijven!

Benieuwd naar ons aanbod inclusief een georganiseerde groepsreis naar Praag

Daarnaast is het ook mogelijk om een volledig georganiseerde groepsreis naar Praag te boeken bij Veenstra Reizen. Uiteraard worden deze groepsreizen inclusief busvervoer georganiseerd, volledig op maat voor u en uw medereizigers.

Onze sterke punten:

 • Persoonlijk contact voor en tijdens de groepsreis Praag
 • Wij bieden de hoogste kwaliteit en flexibiliteit tegen de scherpste prijs
 • Wij bieden een groepsreis Praag volledig op maat aan
 • Wij werken met vaste betrouwbare partners

Uniek aan onze groepsreizen:

 • Wij bieden een uniek programma
 • Een groepsreis Praag is inclusief verschillende avondprogramma’s
Veilig en voordelig een groepsreis naar Praag inclusief een bus met chauffeur

Uiteraard zult u bij Veenstra Reizen altijd een groepsreis bus inclusief chauffeur huren. Het maakt niet uit wat de bestemming van uw groepsreis is, want onze chauffeurs brengen u werkelijk overal naartoe. U en uw medereizigers zijn altijd verzekerd van een veilige groepsreis naar de plaats(en) van bestemming. Een groepsreis doet u namelijk altijd inclusief een van onze ervaren, gecertificeerde chauffeurs.

Wij zijn dan ook ISO 9001/14001 gecertificeerd en in het bezit van het Veiligheidsdocument. Wij voldoen daarmee aan de strengste eisen ten aanzien van kwaliteit, veiligheid en duurzaamheid. Tevens zijn wij aangesloten bij het SGVR garantiefonds en KNV. Bij Veenstra Reizen kunt u een groepsreis Praag regelen naar uw favoriete bestemming waarbij de hoogste veiligheidseisen altijd in acht zijn genomen.

Bij het plannen van een meerdaagse groepsreis zijn er verschillende belangrijke aspecten om rekening mee te houden. Hier zijn enkele belangrijke aspecten:

 1. Begeleiding: Zorg voor voldoende begeleiding tijdens de reis. Er moeten voldoende aanspreekpunten zijn tijdens de reis voor eventuele noodsituaties of problemen aan te pakken. Maak duidelijke afspraken over de verantwoordelijkheden en zorg ervoor dat ze goed voorbereid zijn op de reis.
 2. Teambuilding: Een meerdaagse groepsreis kan een geweldige gelegenheid zijn om aan teambuilding te doen. Overweeg activiteiten en bezoeken die de teambuilding bevorderen.
 3. Planning en logistiek: Een goede planning is essentieel om ervoor te zorgen dat de reis soepel verloopt. Denk aan zaken zoals transport, accommodatie, maaltijden, timing van activiteiten en vrije tijd. Zorg ervoor dat alle details van tevoren worden geregeld en communiceer duidelijk met medereizigers over het reisschema.
 4. Budget: Bepaal een realistisch budget voor de reis en zorg ervoor dat alle kosten worden gedekt, inclusief accommodatie, maaltijden, transport, entreegelden en eventuele extra activiteiten. Communiceer de reissom naar de medereizigers en zorg ervoor dat zij op de hoogte zijn van de kosten en betalingsvoorwaarden.
 5. Communicatie: Zorg ervoor dat er een duidelijke communicatie is met de medereizigers over de reis. Informeer hen over het reisplan, activiteiten, veiligheidsmaatregelen en eventuele bijzonderheden.
 6. Verzekering: Het is belangrijk om elke medereiziger te informeren of degene voldoende verzekerd is voor de reis. De verzekering biedt dekking voor medische kosten, annuleringen, verlies van bagage en andere mogelijke onvoorziene gebeurtenissen.

Door deze aspecten in overweging te nemen, kunt u een succesvolle en meerdaagse groepsreis plannen voor de medereizigers. Bij het samenstellen van een groepsreis naar Praag is het belangrijk om te weten in welke periode u wilt reizen, hoeveel dagen de groepsreis duurt, het programma, de accommodatie en hoeveel deelnemers ermee gaan. Voor een groepsreis naar Praag willen onze specialisten graag met u meedenken om een geweldige groepsreis naar Praag te kunnen samenstellen. Wij sturen voor uw groepsreis naar Praag graag geheel vrijblijvend een voorstel op maat. De vele mogelijkheden die Praag biedt zorgen voor een onvergetelijke groepsreis. 

Volledig verzorgde groepsreis Praag

Een volledige verzorgde groepsreis Praag betreft van vervoer tot en met verblijf inclusief excursieprogramma is bij onze groepsreizen inbegrepen. Wellicht wilt u alleen bepaalde onderdelen bij ons boeken, zoals alleen de busreis of een busreis inclusief accommodatie. Ook dan kunt u bij ons terecht. Een groepsreis naar Praag is zowel geschikt voor kleine of grote groepen. Hoe groter de groep, hoe mooier de uitdaging. Benieuwd naar een voorstel? Onze medewerkers helpen u graag met een groepsreis naar Praag!

Programma van uw groepsreis Praag

5-daagse groepsreis Praag

Hieronder vindt u een voorbeeld programma van een meerdaagse groepsreis Praag. Het programma is volledig naar uw wens aanpasbaar.

Dag 1 Heenreis
In de ochtend vertrekken we richting Duitsland. Onderweg de nodige stops gehouden, zullen we in de avond aankomen bij ons hotel aankomen.

Dag 2 Praag
Vandaag brengt u onder begeleiding van een gids een bezoek aan de oude stad. Tijdens een wandeling worden de mooiste plekjes van de stad getoond. Hier ziet u o.a. de Karelsbrug, het gemeentehuis en het oude raadhuis met zijn astronomische uurwerk. Ook gaat u naar een zeer interessant gedeelte van de stad, een wijk die tot het midden van de vorige eeuw een ommuurde Joodse stad was. In de nu bij Praag ingedeelde wijk vindt u het Joods Staatsmuseum, het oude Joodse Raadhuis, een Joodse begraafplaats en een synagoge. De middag kunt u gebruiken om die dingen te bezichtigen waar u zelf speciale interesse voor heeft. Aan het einde van de middag rijden we naar ons hotel waar we het diner gebruiken.

Dag 3 Praag
Na het ontbijt verlaten we het hotel voor een bezoek o.l.v. een gids aan Hradcanym, één van de oudste stadswijken van Praag. Hier bevindt zich ook de Praagse Burcht de officiële zetel van de Tsjechische president. Zeer de moeite waard zijn natuurlijk de St. Vitus kathedraal (de trots van alle Tsjechen) en het beroemde Gouden Straatje, waar Franz Kafka gewoond heeft. Aan het einde van de middag gaat u een dinercruise over de Moldau maken.

Dag 4 Theresiënstadt
Vanochtend bent u vrij om op eigen gelegenheid Praag te verkennen. ’s Middags brengen we een bezoek aan Theresiënstadt, dat zijn treurige bekendheid kreeg in de Tweede Wereldoorlog. Een sober gehouden museum en begraafplaats herinneren aan deze droevige episode.

Dag 5 Terugreis
Meteen na het ontbijt stappen we in de touringcar voor de terugreis naar Nederland. We houden regelmatig pauze en in het begin van de avond gaan we de groepsreis Praag afsluiten met een afscheidsdiner.

Onze medewerkers zetten zich volledig in voor uw groepsreis Praag om u de hoogste kwaliteit en service te bieden! We passen ons volledig aan uw plannen aan, dus vraag vandaag nog een offerte aan voor uw groepsreis.

Foto album

Extra informatie

Theresienstadt

Theresienstadt klinkt misschien als een leuk plekje om gezellig rond te kijken, maar niets is minder waar. Theresienstadt was een concentratiekamp voor Joden in de Tweede Wereldoorlog. Het was een doorgangskamp, veel Joden werden vanaf daar gestuurd naar vernietigingskampen zoals Auschwitz. Een bezoek aan Theresienstadt is dus misschien niet heel erg leuk, maar wel heel erg leerzaam. Je komt veel te weten over wat er in de Tweede Wereldoorlog allemaal gebeurd is en het kamp creëert bewustzijn. Naast alle leuke dingen die je in Praag kunt doen, is een bezoek aan Theresienstadt ook zeker de moeite waard en al met al een indrukwekkende excursie die u niet snel zult vergeten.

v.a. €15,00 (prijs per persoon)                                          

Praag per fiets

Als u zin hebt in een actief uitje waarbij u veel van Praag ziet, dan is een fietstour met gids een goede keuze. Samen met een gids fietst u langs belangrijke bezienswaardigheden in Praag en komt u alles te weten over de bijzonderheden van de stad. U komt onder andere langs de Joodse wijk, de Saint Nicolas Kerk, het oude stadhuis en het Franz Kafka museum. U start in het centrum, en de ervaren gids leidt u door de stad, terwijl u allerlei interessante informatie krijgt. Hij vertelt niet alleen over de geschiedenis, maar ook het Praag van nu en zelfs over de toekomst van de mooie stad. U ziet veel meer in één keer dan als je zou lopen, in een paar uur voelt het alsof u al een hele tijd in Praag bent!

v.a. €25,00 (prijs per persoon)

Boheemse Woud

Een stukje buiten Praag vindt u het Boheemse Woud, ook wel Tsjechisch Zwitserland genoemd. Hier kunt u zich helemaal uitleven als u van outdooractiviteiten houdt. Van kanoën tot mountainbiken en van wandelen tot raften: u kunt hier deelnemen aan allerlei spannende activiteiten. Een aanrader is een prachtige wandeltocht door het bergachtige landschap. Als u even klaar bent met de drukte van de stad, dan is het Boheemse Woud de perfect uitvalsbasis. Dus trekt u sportkleren aan en gaat u even lekker de natuur in!

Prijs afhankelijk van activiteit

Praag vanaf het water

Dwars door Praag loopt de rivier de Vltava. De Nederlandse naam van deze rivier is de Moldau. De rivier is in totaal wel 430 kilometer lang, en daarmee ook de langste rivier van Tsjechië. Het is mogelijk om een rondvaart over de rivier te doen, een leuke en ontspannen manier om de stad te ontdekken. U vaart natuurlijk onder de beroemde Karlsbrug door, en ook kom u langs allerlei andere mooie delen van de stad. U heeft vaak een prachtig uitzicht, en vanaf het water leert u Praag op een andere manier kennen. Ook krijgt u informatie over het kasteel van Praag en andere beroemde historische gebouwen. Al met al de perfecte sightseeing-ervaring die u als echte toerist niet kunt missen!

v.a. €7,50 (prijs per persoon)

Brouwerij Pilsner Urquell

Deze brouwerij biedt leuke en interessante tours aan. Zo leuk zelfs, dat de tours bekend staan als een van de best gewaardeerde ter wereld! U krijgt een rondleiding door de brouwerij waarbij u alles leert over het maken van bier en de historie van de brouwerij. Het Pilsner Urguell bier wordt nog steeds gemaakt op dezelfde manier als in 1842, toen Josef Groll begon met het bier brouwen. Er is tegenwoordig naast de oude ook een moderne brouwerij, waar 120.000 flesjes per uur kunnen worden geproduceerd! Ook brengt u een bezoekje aan de historische kelders waar een proeverij plaatsvindt, wat garant staat voor een unieke ervaring.

v.a. €12,00 (prijs per persoon)

Wallenstein Paleis

Het Wallenstein Paleis is de plek waar tegenwoordig het Tsjechisch Parlement zetelt. Bij het paleis hoort ook een prachtige tuin in barokstijl. In de stallen die bij het paleis horen zit nu een museum en in de crypte van het paleis worden relatiegeschenken tentoongesteld die staatshoofden aan elkaar hebben gegeven. Het bekendst is het paleis om zijn tuin, waar je een fontein, siervijver en beelden vindt. Een wandeling door de tuin gecombineerd met een bezichtiging van het paleis is een interessant en leuk uitje.

Entree gratis

Stadswandeling door de Joodse wijk

De Joodse wijk in Praag heet Josefov, en het is mogelijk om hier een informatieve stadswandeling doorheen te doen. U kunt zelf door de wijk lopen met een boekje, maar ook kunt u een wandeling met gids boeken. U komt langs de synagoge, die de oudst bewaard gebleven en nog dienst doende van Europa is. Ook ziet u het Joodse raadhuis. Dit raadhuis heeft een klok op de gevel waarop Hebreeuwse cijfers staan en wijzers die van rechts naar links gaan! Daarnaast gaat de wandeling langs de oude Joodse begraafplaats en de Ceremoniehal, waar u allerlei Joodse gebruiksvoorwerpen vindt. Als u de wandeling langer wilt maken, dan kunt u ook nog langs de begraafplaats waar de beroemde schrijver Franz Kafka begraven is. Een interessante tocht waarbij je de geschiedenis van Praag goed leert kennen!

v.a. €5,00 (prijs per persoon)

Kasteel en burcht van Praag

Dit indrukwekkende en enorme kasteel is gebouwd op een heuvel. Het burchtgebied eromheen is het grootste ter wereld, en de voorkant alleen al is een halve kilometer lang. Het complex bestaat niet alleen uit het kasteel zelf, maar ook uit kerken, paleizen, torens, musea en tuinen. Het hele gebied is zo groot, dat het vanaf elk punt in Praag te zien is. Het is dan ook een must-visit bij een bezoek aan de stad! Zowel de binnenkant als de buitenkant van de verschillende gebouwen zijn prachtig om te zien. Er zijn vele bezienswaardigheden in het burchtgebied. Zo veel, dat u er wel een hele dag zou kunnen besteden. Ontdek de burcht en wandel door de mooie tuinen en binnenplaatsen. U hoeft niet bang te zijn om te verdwalen, want alles staat gelukkig goed aangegeven.

v.a. €7,00 (prijs per persoon)

U verblijft in een middenklasse hotel in Praag, die zijn voorzien van bad of douche, toilet, telefoon en tv. Deze hotels zijn gelegen in of op korte afstand van het centrum en hebben een goede verbinding per openbaar vervoer. De verzorging tijdens uw verblijf is op basis van logies en ontbijt.

Het is ook mogelijk een reis- of annuleringsverzekering via ons af te sluiten.

Annuleringsverzekering:
De premie van een annuleringsverzekering bedraagt 5,5% van de totale reissom +
€ 3,50 poliskosten en 21% assurantiebelasting (van het totaalbedrag aan premie en
poliskosten).

Reisverzekering:
De premie van een Europeesche reisverzekering is afhankelijk van welke
dekking u wenst af te sluiten. Vanaf € 2,65 per persoon per dag.

Van wens tot groepsreis in 5 stappen. Hoe gaat het boeken van uw groepsreis bij Veenstra Reizen in zijn werk? Er is veel voorbereiding nodig, zodat u tijdens uw groepsreis alleen voor aangename verrassingen komt te staan.

Stap 1 contact: De eerste stap om een groepsreis te boeken is persoonlijk contact met één van onze medewerkers.

Stap 2 ons voorstel: Op basis van uw wensen krijgt u van ons een reisvoorstel. U ontvangt een uitgebreide offerte met een complete dagindeling en tijdsplanning. Onze lokale kennis maakt het verschil, we komen met grote regelmaat op onze bestemmingen. Bovendien hebben we direct contact met onze lokale partners, zodat we weten wat zich ter plaatse afspeelt. Onze medewerkers willen graag ervaringen met u delen om zo een groepsreis tot een succes te maken.

Stap 3 definitieve boeking: Als ons reisvoorstel volledig naar uw wens is, maken we alles definitief. Mocht een bepaald onderdeel niet meer beschikbaar zijn, dan leggen wij u een passend alternatief voor.

Stap 4 definitieve reisschema: Als alles is bevestigd, sturen wij u het definitieve reisschema.

Stap 5 evaluatie: Na afloop van de reis horen wij graag hoe de groepsreis is verlopen.

Offerte aanvragen

Offerte aanvraag groepsreizen
Persoonsgegevens
Aanhef *
Reisgegevens
Aantal reizigers
Welke mogelijkheden wilt u ter plaatse geregeld hebben? (door middel van aanvinken) *
Wenst u lid te worden van onze nieuwsbrief?
© Veenstrareizen 2024
Ontwikkeld met Lef