Shiitake & Smalspoor

Altijd al eens willen zien hoe een paddestoel nou eigenlijk groeit? Lijkt het u leuk om deze bijzondere kweekwijze een keer te bezichtigen? Wilt u een keertje met uw collega’s of vrienden een leuk middagje weg?

Volg dan een interessante rondleiding op onze kwekerij! Drink eerst rustig een kopje koffie of thee in onze compleet vernieuwde ontvangstruimte en volg dan een rondleiding over de kwekerij. We laten u zien hoe de paddestoelen via, een geheel biologische manier, gekweekt worden. Vervolgens kunt u na afloop onze overheerlijke shiitakesoep proeven. Wanneer u alles weet van de Shiitake gaan we verder naar het Smalspoor museum in Erica.

Het smalspoor op z’n mooist in een natuurlijke omgeving

Beleef het mee via een rit per smalspoortrein. Vanuit ons nieuwe museum gebouw met statische en dynamische smalspoor expositie, vertrekt u voor een tocht door een prachtig gebied, grotendeels over een origineel traject, vroeger gebruikt voor turftransport.

Tijdens de rit wordt regelmatig gestopt en uitleg gegeven over het smalspoor en het specifieke gebied. Door de geringe snelheid, zo kenmerkend voor dit smalspoor, heeft u voldoende tijd om van de omgeving en de treinreis te genieten. Langs het traject staat smalspoor materieel opgesteld in diverse samenstellingen en toepassingen.

Tijdens de rit komt u ook langs de enige overgebleven turfstrooiselfabriek in ons land in originele staat, met de daarbij behorende losinstallatie.

In de turfstrooiselfabriek, die voor bezoek geopend is, bevinden zich nog de originele productiemachines. Hier krijgt u een indruk van het vroegere productieproces van turfstrooisel.
Op het museumterrein staat ook de 4-sporige smalspoor remise gebouwd in 1910, welke jaren dienst heeft gedaan als werkplaats voor het museum. Zowel de turfstrooiselfabriek als de remise zijn beiden Rijksmonument.

Het museum, dat volledig op vrijwilligers draait, beschikt over een grote collectie smalspoorlocomotieven, wagens, werktuigen, foto’s en ander materiaal.

– Terug naar alle groepsdagtochten

In-/Exclusief

Inclusief:

  • Entree Smalspoormseum + treinrit
  • Vervoer per luxe touringcar
  • 2 Koffie/thee met gebak
  • Rondleiding Shiitake kwekerij + shiitake soep
  • Diner
Offerte aanvragen

Offerte aanvragen

Bedrijf / instelling

Aanhef
DhrMevr

Achternaam (verplicht)

Voorletter(s)

Uw email (verplicht)

Straat + huisnummer

Postcode (verplicht)

Woonplaats (verplicht)

Telefoonnummer (verplicht)

Reis informatie

Reisdatum

Aantal reizigers

Vertrekplaats

Vertrektijd

Bestemming

Thuiskomst datum

Thuiskomst tijd

Wenst u vrijblijvend advies bij het samenstellen van uw programma?

Wenst u lid te worden van onze nieuwsbrief?
Schrijf mij in voor de nieuwsbrief

Opmerkingen