Dagtocht Noordzee aquarium

s’Morgens na de ophaalroute rijden we naar Fort Kijkduin hier zal de koffie met gebak voor ons klaarstaan. Na de koffiepauze gaan we verder met de rondleiding door het Noordzee Aquarium.

In eerste instantie was het Noordzee aquarium de eerste in Nederland waar bezoekers onder water konden lopen door een twaalf meter lange tunnel en je jezelf werkelijk onder water de zee kan beleven. De thematiek van het Noordzee aquarium is vanaf de opening volledig toegespitst geweest op het leven in de Noordzee.

Doordat er in de twee beuken in het fort meerdere kleine aquaria ingericht zijn, ontstaat een goed beeld van bijvoorbeeld het tij, zeewier, het leven van een paling en de schutkleuren van roggen.

Medio 2014 is gestart met een gedeeltelijke vernieuwing en herinrichting van het zeeaquarium.

Niet alleen de Noordzee komt ter sprake, maar ook vismigratie naar de Waddenzee komt aan bod. Fort Kijkduin ligt tenslotte op de plek waar Noordzee en Waddenzee in elkaar overgaan  In beide gebieden komen de in het Noordzee aquarium gehouden soorten voor.

Een bezoek aan het aquarium is een spannend en leerzaam avontuur, waarbij je de vissen niet alleen kunt zien, maar ook mag aanraken.

Na ons bezoek aan het Noordzeeaquarium vervolgen we de busreis naar Schoorl. Maar voordat de dagtocht vervolgd wordt zullen we eerst genieten van een lunch.

Zonnetrein

Na de lunch gaan we met de Zonnetrein door het breedste en hoogste duingebied van van Nederland.  Een eeuw geleden was het hier één grote zandbak, nu broeden er tientallen vogelsoorten, groeien er de mooiste paddenstoelen en speelt het zonlicht met duizenden boomblaadjes. Het gebied mag je normaal gesproken alleen wandelend of fietsend betreden. Wij rijden er vandaag met de zonnetrein doorheen. De zonnetrein wordt voortbewogen door een elektrotrekker, die voor een deel zijn voeding krijgt van op het dak gemonteerde zonnecollectoren. Om deze reden kunnen nu ook mensen met een lichamelijke beperking genieten van het mooiste duingebied van Nederland.
Na de rondrit met de zonnetrein rijden we met onze touringcar richting uw opstapplaats, maar voordat we daar aan zullen komen sluiten we de dag eerst nog af met een goed verzorgd diner.
In-/Exclusief

Inclusief:

  • Vervoer per luxe touringcar
  • Koffie/thee met gebak
  •  Entree Noordzeeaquarium
  • Lunch
  • Zonnetrein door de Schoorlse duinen
  • Diner
Offerte aanvragen

Offerte aanvragen

Bedrijf / instelling

Aanhef
DhrMevr

Achternaam (verplicht)

Voorletter(s)

Uw email (verplicht)

Straat + huisnummer

Postcode (verplicht)

Woonplaats (verplicht)

Telefoonnummer (verplicht)

Reis informatie

Reisdatum

Aantal reizigers

Vertrekplaats

Vertrektijd

Bestemming

Thuiskomst datum

Thuiskomst tijd

Wenst u vrijblijvend advies bij het samenstellen van uw programma?

Wenst u lid te worden van onze nieuwsbrief?
Schrijf mij in voor de nieuwsbrief

Opmerkingen