Dagtocht Paleis het Loo

Bij Witharen, ongeveer 6 km van Ommen, staat een Meubel- en Keramiekatelier met rondom een Beeldentuin. Een Saksische boerderij van meer dan 200 jaar oud met bijgebouwen, in oude stijl herbouwd, in  een landelijke, bosrijke omgeving. Het werk van Thea Dijkema en van Louis van Vilsteren is te bezichtigen in hun ateliers  en in de galerie.

Als meubelmaker werkt Louis van Vilsteren in de werkplaats achter op het erf. Hij maakt meubels naar eigen ontwerp en in opdracht van anderen. Zijn werk is te bekijken in de voormalige schaapskooi, die inmiddels dienst doet als ontvangstruimte en galerie.

Na aankomst beginnen we hier met 2 koffie/thee en een stuk gebak. Na de koffie is er een rondleiding door de beeldentuin en atelier. Aansluitend rijden we door naar Paleis het Loo waar op dit moment de expositie Nederland & Oranje is.

In Nederland & Oranje wordt vijf eeuwen Oranje-geschiedenis op een aantrekkelijke manier voor bezoekers van Paleis Het Loo samengevat.

Een meterslange interactieve tijdlijn laat in één oogopslag alle Oranjes op een rij zien: van Willem van Oranje tot en met koning Willem-Alexander. In de tijdlijn ziet de bezoeker ook de belangrijke gebeurtenissen uit de Nederlandse geschiedenis.

De thema’s geven de bezoeker met tekst, beeld en animaties informatie over allerlei verschillende onderwerpen, zoals bijzondere Oranje-huwelijken, de inhuldiging, koninklijke kleding en Koningsdag. Leuke extra’s zijn de Oranje-stamboom en de kaart met Oranje-paleizen. Met de quizzen kunnen bezoekers hun kennis testen over de Oranjes.

Na afloop rijden we via een mooie route terug uw opstapplaats maar voordat we terug gaan zullen we eerst nog genieten van een goed verzorgd diner.

In-/Exclusief

Inclusief:

* Vervoer per luxe touringcar
* Koffie/thee met gebak
* Rondleiding Atelier & en beeldentuin
* Rondleiding Paleis het Loo (Nederland & Oranje)
* Diner

Offerte aanvragen

Offerte aanvragen

Bedrijf / instelling

Aanhef
DhrMevr

Achternaam (verplicht)

Voorletter(s)

Uw email (verplicht)

Straat + huisnummer

Postcode (verplicht)

Woonplaats (verplicht)

Telefoonnummer (verplicht)

Reis informatie

Reisdatum

Aantal reizigers

Vertrekplaats

Vertrektijd

Bestemming

Thuiskomst datum

Thuiskomst tijd

Wenst u vrijblijvend advies bij het samenstellen van uw programma?

Wenst u lid te worden van onze nieuwsbrief?
Schrijf mij in voor de nieuwsbrief

Opmerkingen