Direct & persoonlijk contact
Duurzaam op reis
Bijna 100 jaar ervaring
Ook voor uw actieve vakanties

Eindhoven; City of Lights (2 dagen)

Eindhoven met Glow

2-Daagse busreis naar Eindhoven, ook wel lichtstad genoemd. Eindhoven is onder meer een industrieel succesverhaal geworden door Philips. De bruisende stad barst van de creativiteit, technologie, design en kennis. Hippe hotspots, aandacht voor Dutch Design in combinatie met Brabantse gezelligheid maken Eindhoven tot een heerlijke bestemming.

Dag 1 – Philips/ Eindhoven Glow
We vertrekken vanaf uw opstapplaats richting Eindhoven. Hier worden we rondgeleid door Strijp-S. Strijp-S is het voormalig Philipsterrein en historisch erfgoed dat alleen toegankelijk was voor personeel van Philips, ook wel ‘verboden stad’ genoemd. Onze gids vertelt u alles over het Philips verleden, de vele creatieve ontwikkelingen en de toekomstplannen. We eindigen de tour bij Piet Hein Eek voor de lunch. Piet Hein Eek is één van de bekendste ontwerpers van Nederland. Hij maakt prachtige meubels van sloophout. Dit doet hij in een oude hal van Philips. Na de lunch heeft u gelegenheid deze hal van maar liefst 10.000 m2 te bezoeken.

Aan het einde van de middag brengen we een bezoek aan het Philips museum en kunnen we zien hoe Philips van een ambitieus jong bedrijf uitgroeide tot een wereldspeler op het gebied van consumentenelektronica, verlichting en gezondheid. Bezoek de oude werkplaats, waar u de productie van de eerste gloeilampen nog bijna kunt ruiken. Na dit bezoek checken we in bij ons hotel. Na het diner heeft u vrije tijd om Eindhoven te ontdekken en te genieten van de lichtkunst die de binnenstad van Eindhoven tijdens Glow Eindhoven een sprookjesachtig aangezicht geven.

Dag 2 – Vrije tijd Eindhoven / DAF museum (optioneel)
Na het ontbijt heeft u vrije tijd in Eindhoven. U kunt bijv. de wijk De Bergen bezoeken. Deze wijk is één van de oudste wijken van de stad. Het bestaat uit karakteristieke panden en straatjes. U vindt hier gezellige cafés, restaurants en een verzameling aan speciaalzaken. U kunt ook het beroemde DAF museum bezoeken (optioneel bij te boeken). In het museum zijn vele DAF voertuigen te zien, waaronder sportwagens en prototypes. Daarnaast is een deel ingericht voor de trucks van toen: vrachtauto’s, autobussen en speciale voertuigen zoals legertrucks.

Aan het eind van de ochtend kunt u bij de Downtown Gourmet Market nog iets lekkers halen voor de lunch, bij één van de vele foodstalletjes van dé foodhal van Eindhoven. Aan het begin van de middag vertrekken we weer richting het noorden.

Niet geschikt voor mensen die slecht ter been zijn!

Foto album

Inbegrepen

Inbegrepen
 • Reis per comfort class touringcar
 • Overnachting in Sandton Eindhoven Centre o.b.v. halfpension
 • Rondleiding Strijp S o.l.v. een gids
 • Lunch restaurant Piet Hein Eek
 • Bezoek Philips museum
Niet inbegrepen
 • € 15,- reserveringskosten per boeking
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Bijdrage SVGR € 5,- per persoon
 • Bezoek DAF museum € 10,00
 • Toeslag 1-persoonskamer € 45,00

Extra informatie

Buitenpost; Garage Veenstra Reizen (Einsteinstraat 7)
Leeuwarden; Kalverdijkje
Drachten; Brievenbus ingang Transferium (Zonnedauw)
Assen; van der Valk Hotel (Balkenweg 1)
Hoogeveen; Hotel Hoogeveen (Mathijsenstraat 1)

De definitieve tijden ontvangt u in uw reisbescheiden.

Prijzen & Boeken

Voorkeuren
Beschikbare datums
Prijs per persoon


November
 • € 239,-
  © Veenstrareizen 2022
  Ontwikkeld met Lef