Direct & persoonlijk contact
Duurzaam op reis
Bijna 100 jaar ervaring
Ruim aanbod

Eindhoven Glow (2 dagen)

2-Daagse busreis naar Eindhoven, ook wel lichtstad genoemd. Eindhoven is onder meer een industrieel succesverhaal geworden door Philips. De bruisende stad barst van de creativiteit, technologie, design en kennis. Hippe hotspots, aandacht voor Dutch Design in combinatie met Brabantse gezelligheid maken Eindhoven tot een heerlijke bestemming.

Dag 1 
We vertrekken vanaf uw opstapplaats richting Eindhoven. Hier worden we rondgeleid door Strijp-S. Strijp-S is het voormalig Philipsterrein en historisch erfgoed dat alleen toegankelijk was voor personeel van Philips, ook wel ‘verboden stad’genoemd. Onze gids vertelt u alles over het Philips verleden, de vele creatieve ontwikkelingen en de toekomstplannen. We eindigen de tour bij Piet Hein Eek voor de lunch. Piet Hein Eek is één van de bekendste ontwerpers van Nederland. Hij maakt prachtige meubels van sloophout. Dit doet hij in een oude hal van Philips. Na de lunch heeft u gelegenheid deze hal van maar liefst 10.000 m2 te bezoeken.
Aan het einde van de middag brengen we een bezoek aan het Philips museum en kunnen we zien hoe Philips van een ambitieus jong bedrijf uitgroeide tot een wereldspeler op het gebied van consumentenelektronica, verlichting en gezondheid. Bezoek de oude werkplaats, waar u de productie van de eerste gloeilampen nog bijna kunt ruiken. Na dit bezoek checken we in bij ons hotel. Na het diner heeft u vrije tijd om Eindhoven te ontdekken en te genieten van de lichtkunst die de binnenstad van Eindhoven tijdens Glow Eindhoven een sprookjesachtig aangezicht geven.

Dag 2
Na het ontbijt vertrekken we voor een bezoek aan het DAF museum. Na ontvangst met koffie en een heerlijke Bossche bol worden we rondgeleid in het museum. In het museum zijn vele DAF voertuigen te zien, waaronder sportwagens en prototypes. Daarnaast is een deel ingericht voor de trucks van toen: vrachtauto’s, autobussen en speciale voertuigen zoals legertrucks.
Na dit bezoek rijden we door naar de Downtown Gourmet Market, absoluut één van de lekkerste dingen om te doen in Eindhoven! Dit is namelijk
dé foodhal van Eindhoven. U heeft hier de tijd om op eigen gelegenheid te lunchen bij één van de vele foodstalletjes in deze mooie entourage.

Foto album

Inbegrepen

Inbegrepen
 • Vervoer per luxe touringcar
 • Overnachting in Hotel Holiday Inn o.b.v. logies en ontbijt
 • Diner in het hotel
 • Rondleiding Strijp S o.l.v. een gids
 • Lunch restaurant Piet Hein Eek
 • Bezoek Philips museum
 • Bezoek en rondleiding DAF museum
 • Koffie/thee met Bossche bol
Niet inbegrepen
 • € 15,- reserveringskosten per boeking
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Bijdrage SVGR € 5,- per persoon
 • Toeslag 1-persoonskamer € 42,50

Extra informatie

Buitenpost; Garage Veenstra Reizen (Einsteinstraat 7)
Leeuwarden; Kalverdijkje
Drachten; Brievenbus ingang Transferium (Zonnedauw)
Hoogkerk; P+R Hoogkerk A7 Afslag 35 (Peizerweg)
Haren; P+R Transferium
Assen; van der Valk Hotel (Balkenweg 1)
Hoogeveen; Hotel Hoogeveen (Mathijsenstraat 1)

U dient in het bezit te zijn  van een geldig Europees identiteitsbewijs of paspoort.

Prijzen & Boeken

Voorkeuren
Beschikbare datums
Prijs per persoon


November
 • € 209,-
  © Veenstrareizen 2021
  Ontwikkeld met Lef