Rondreis Fjordenland Noorwegen (10 dagen)

De grillige kustlijn van Noorwegen bestaat uit ontelbare fjorden, van het zuidelijkste puntje tot het hoge noorden. We nemen u mee naar de langste, diepste en meest woeste fjordengebieden. Een unieke en adembenemende reis naar het onovertroffen landschap!

Dag 1 Aankomst Kiel – Veerboot
U wordt bij de opstapplaatsen opgehaald en gaat dan op weg naar Kiel, de hoofdstad van Sleeswijk-Holstein. Kiel is een maritieme stad gelegen aan de 17 kilometer lange Kiel Fjord, een zijarm van de Oostzee. De eerste zeilregatta vond hier plaats in 1882 en de stad staat nog steeds bekend om de “Kieler Week”, een van de belangrijkste zeilevenementen ter wereld. De Color Line-veerboot vaart om 14.00 uur uit richting Noorwegen. Alvorens u de nachtrust opzoekt kunt u volop genieten van entertainment, heerlijk ontspannen in de spa en plezierig inspannen in het zwemparadijs en het fitness center. Aan boord zijn verder maar liefst 8 restaurants, een enorme winkelpromenade, een taxfree markt en nog veel meer.

Dag 2 Veerboot – Oslo – Hamar
In de ochtend bereikt het schip, via de idyllische Oslofjord, de Noorse hoofdstad Oslo. Tijdens een stadswandeling in Oslo ziet u onder andere het Koninklijk Kasteel, het fort Akershus en het Vigeland Park met de meer dan 200 indrukwekkende sculpturen. Ook de nieuwe opera is een echte eyecatcher. Het gebouw is gelegen aan aan de Oslofjord in de wijk Bjørvika. Het is afgewerkt met Italiaans marmer en wit  graniet en lijkt als een ijsberg uit het water op te duiken. Ook een bezoek meer dan waard is de wijk Tjuvholmen, zeker als u van moderne kunst en architectonisch ontworpen gebouwen houdt. Tjuvholmen heeft genoeg bezienswaardigheden, waaronder een openluchtbeeldenpark, kunstmusea maar ook een strand. Dan gaat de reis verder noordwaarts, naar Hamar en het grootste meer van het land, Mjösa.

Dag 3 Hamar – Dovrefjell – Trondheim
Vandaag kunt u o.a. de staafkerk van Ringebu bezoeken en kunt u ook de ruim 2000 meter hoge bergen van het Rondane National Park bewonderen. Dovrefjell zal met zijn brede plateaus ook zeker indruk op u maken, hier worden vaak muskusossen gespot. De weg bereikt zijn hoogste punt op 1025m en vervolgt dan verder door de prachtige en smalle vallei van de Driva-rivier. De volgende bestemming is de universiteitsstad Trondheim. Het herkenningspunt van de stad is de beroemde Nidaros-kathedraal – het grootste heilige gebouw in Scandinavië. Het is ook de kroningskerk van de Noorse koningen en is tevens nationaal heiligdom. Andere must-sees zijn het aartsbisschoppelijk paleis, de kleurrijke pakhuizen aan de rivier de Nidelv en het Stiftsgarden-paleis, het grote houten gebouw met zijn redelijk eenvoudige buitenkant en de 100 kamers met prachtige inventaris.

Dag 4 Trondheim – Kristiansund
Vandaag ervaart u de ruige westkust met zijn vele fjorden en eilanden. Met de veerboot steekt u de Halsafjord over naar Kanestraum en al snel bereikt u Kristiansund. De stad ligt op drie eilanden en is bekend om de productie van roodbaars of stokvis. Bijzonder bezienswaardigheden zijn de 320 gekleurde ramen van de moderne Kirkeland-kerk. Vanaf de oude uitkijktoren van Vardetarnet heeft u een prachtig panoramisch uitzicht over de stad.

Dag 5 Kristiansund – Atlantische weg – Trollsteigen – Geiranger
Tegenwoordig kunt u de oceaan van zeer dichtbij ervaren terwijl u over de Atlantische Weg reist. De 8 km lange route leidt met enkele spectaculaire bruggen over de eilanden ten zuiden van Kristiansund. Het is een uniek staaltje bouwwerk in de geschiedenis van de Noorse wegenbouw en niet voor niets is deze route al meerdere malen uitgeroepen tot mooiste toeristische route van de wereld!
De beroemde Trollstigenpasweg slingert zich in avontuurlijke kronkels de helling op, langs de 180 meter hoge hoge Stigfossen-waterval. Vanaf het uitkijkpunt bovenaan de pas (850 meter)heeft u een fantastisch uitzicht op de vallei! In de middag staat de kronkelende Adlerstrasse op het programma – met prachtige uitzichten op de Geirangerfjord.

Dag 6 Geiranger – Nordfjord – Sognefjord
Vandaag kunt u de Bridal Veil en andere indrukwekkende watervallen aanschouwen tijdens een ochtendboottocht op de Geirangerfjord. Deze laatste staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO! We vervolgen onze weg naar het pittoreske Nordfjord. Vanaf hier gaan we naar de Briksdalbreen-gletsjer. Dit is één van de talrijke uitlopers van de Jostedalsbreen, de grootste gletsjer van het vasteland van Europa. In de middag bezoekt u het Gletsjermuseum in Fjaerland en ziet daar een interessante panoramische film. De Fjaerlandsfjord is één van zijtakken van de machtige, 204 km lange Sognefjord. Dit maakt het een van de langste fjorden ter wereld!

Dag 7 Sognefjord – Vikafjell – Bergengebied
De bestemming voor vandaag is Bergen, economisch en cultureel centrum van de westkust en een van de mooiste steden van het land. Tijdens de stadsrondleiding ziet u onder andere de populaire vis- en groentemarkt, het middeleeuwse fort Bergenhus,  de Hakonshalle gebouwd in de 13e eeuw, de Rosenkrantz-toren en de Romaanse Mariakerk. Een absolute must-see van Bergen is de oude wijk Bryggen met zijn kleurrijke, mooie houten huizen. In de 13e eeuw stond hier een Hanzekantoor waar stokvis, bier en zout werden verhandeld. Tegenwoordig staat Bryggen op de werelderfgoedlijst van UNESCO.

Dag 8 Bergen – Hardangerfjord gebied
Vandaag gaat u genieten van het idyllische landschap van de Hardangerfjord met de indrukwekkende Hardangerbrug, een van de langste hangbruggen ter wereld. De op één na langste fjord van Noorwegen wordt gekenmerkt door goed onderhouden boomgaarden, mede door het milde klimaat. Zelfs kersen en pruimen groeien hier! Daarna wordt de route vervolgd naar het indrukwekkende maar dorre Hardangervidda-plateau. Ook bezoekt u de Vöringfoss-waterval, die meer dan 180 meter diep is en zich in een diepe kloof stort. Via het populaire vakantieoord Geilo, gelegen aan het meer Ustedalsfjorden, bereikt u Hallingdal. Groene weiden, velden en boerderijen kenmerken het landschap. Hier kunt u ook de kleine staafkerk van Torpo bewonderen. Vervolgens gaan we naar ons hotel voor vanavond in het Gol-gebied.

Dag 9 Gol – omgeving Oslo – Veerboot
U reist terug naar Oslo langs het grote meer Tyrifjord. Rond het middaguur wordt u bij de veerhaven verwacht om aan boord te stappen van de veerboot van Color Line. In de vroege middag vertrekt de boot richting Kiel. Kijk nog een laatste keer naar Oslo terwijl u uitvaart en geniet van de reis door het idyllische Oslofjord op het zonnedek.

Dag 10 Veerboot – Kiel – reis naar huis
Aankomst in Kiel in de ochtend. Met veel indrukken in uw bagage begint u nu aan het laatste deel van uw reis naar huis.

Foto album

Inbegrepen

Inbegrepen
 • Reis per comfort class touringcar
 • Overtocht Kiel-Oslo v.v. o.b.v. halfpension
 • 2-Persoonsbinnenhut met douche en toilet
 • 7 Overnachtingen in middenklasse hotels o.b.v. halfpension
 • 2-Persoonskamer met bad/douche en toilet
 • Stadswandeling door Oslo
 • Stadwandeling door Trondheim
 • Entree Fjaerland Gletsjer Museum
 • Stadwandeling door Bergen
 • Fjorddiploma
 • Boottocht naar Geiranger
 • Entree en rondleiding door Nidarosdom Trondheim
 • Afscheidsdiner
 • Reisleiding gedurende de gehele reis
Niet inbegrepen
 • € 15,- reserveringskosten per boeking
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Bijdrage SVGR € 5,- per persoon
 • Toeslag 1-persoonskamer/hut € 325,-

Extra informatie

Buitenpost; Parkeerterrein (Edisonstraat – bij de trappen)
Drachten; Brievenbus ingang Transferium (Zonnedauw)
Hoogkerk; P+R Hoogkerk A7 Afslag 35
Zuidbroek, van der Valk hotel
Winschoten; Ns station

Nieuwegein en Eindhoven zijn ook opstapplaatsen (ander opstapschema).

De definitieve tijden ontvangt u in uw reisbescheiden.

 

Prijzen & Boeken

Voorkeuren
Beschikbare datums
Prijs per persoon
Selecteer een datum

September
 • € 2099,-

  Adres:
  Tijd:
  © Veenstrareizen 2024
  Ontwikkeld met Lef