Winterreis Altenberg

Saksisch Zwitserland, een idyllisch natuurparadijs. De bezoeker kan zich hier verlekkeren aan wildromantische rotskloven, hoog uitrijzend boven de Elbe. Dramatiek en idylle zijn hier nooit ver weg. Terwijl het leven in de steden aan de Elbe bruisend is, brengt de Elbe zelf de indruk van rust en ontspanning in harmonie met de heerlijke natuur. Uiteraard staan tijdens deze reis Dresden en Meissen ook op het programma. Onze verblijfplaats, Shellerhau, op korte afstand van Saksisch Zwitserland, is een ideaal uitgangspunt voor natuur en cultuurbelevenissen! Neem even de tijd om diep door te ademen, om frisse lucht en nieuwe energie te tanken! Niet voor niets gaven Zwitserse schilders aan deze streek de naam ‘Saksisch Zwitserland’.

Onze sterke punten:

 • Persoonlijk contact voor en tijdens de reis
 • Wij bieden de hoogste kwaliteit en flexibiliteit tegen de scherpste prijs
 • Wij bieden reizen volledig op maat aan
 • Wij werken met vaste betrouwbare partners

Uniek aan onze reizen:

 • Wij bieden een uniek programma voor uw medereizigers
 • Onze reizen zijn inclusief verschillende avondprogramma’s

Programma van uw groepsreis

8-daagse groepsreis Altenberg

Hieronder vindt u een voorbeeld programma van een meerdaagse groepsreis naar Altenberg. Het programma is volledig naar uw wens aanpasbaar.

Dag 1 Heenreis
Vroeg in de morgen zullen we vanuit uw opstapplaats vertrekken richting Altenberg. Na een aantal tussenstops zullen we in de middag aankomen in ons hotel. Vanmiddag heeft u tijd de omgeving van het hotel te verkennen. Diner in ons hotel.

Dag 2 Vrije dag
Vandaag heeft u de dag ter vrije besteding. U kunt bijv. gaan skiën of wandelend de omgeving verkennen.

Dag 3 Dresden
Vandaag bezoekt u de prachtige cultuurstad Dresden, waar we met een gids een interessante stadstour maken. Dresden wordt wegens de overdaad aan mooie gebouwen en kunstwerken ook wel ‘Florence aan de Elbe’ genoemd. We bekijken in de Dresdner Neustadt het Blaues Wunder , een stalen hangbrug over de Elbe. Ook rijden we door de Villenviertel, de Villa Wijken die niet gebombardeerd zijn in de oorlog en nog echte Belle Epoque uitstralen. We wandelen door de prachtige Altstadt, waar u oog in oog komt te staan met de Dresdner Zwinger, de Semper Opera en de Frauenkirche. Na de stadstour kunt u op eigen gelegenheid de schitterende binnenstad bezichtigen.

Dag 4 De Bastei
We begeven ons naar de Bastei, een rotsenmassief 190 m boven de Elbe. We maken een wandeling over de wereldberoemde Basteibrücke, een must voor iedere bezoeker. Na het middagmaal bezoeken we Festung Königstein. Alle groten uit de geschiedenis waren reeds hier! August de Sterke, Tsaar Peter, Napoleon en… nu ook wij, weliswaar met vredelievende bedoelingen! Deze grootste ‘bergvesting’ van Europa werd nooit veroverd.

Dag 5 Praag
Vandaag gaan we de grens over naar Tsjechië en brengen we een bezoek aan Praag, ook wel ‘De Gouden Stad’ genoemd. Praag heeft met zijn gebouwen en monumenten een soort
vooroorlogse sfeer weten te bewaren, die doet vermoeden dat de tijd heeft stilgestaan. De stad heeft in de loop van de eeuwen een enorme invloed gehad op het culturele leven van Europa. Veel geleerden en kunstenaars, zoals Goethe en Mozart hebben de schoonheid van deze stad vast proberen te leggen in poëzie en muziek. Toch zijn woorden en muziek niet genoeg om het ware karakter van Praag te leren kennen. Tijdens een bezoek aan Praag ontdekt u waarom. In de oude stad raakt u onder de indruk van de burcht en de St. Vitus kathedraal o.l.v. een gids.

Dag 6 Meißen
Vandaag staat een bezoek aan Meißen op het programma. Meißen is beroemd om ‘het witte goud’, het Meißener porselein. We brengen dan ook allereerst een bezoek aan de wereldberoemde porseleinfabriek. In de werkplaats kunt u het bewerkingsproces gadeslaan en ziet u onder meer de porseleinschilders aan het werk. De eindproducten zijn niet alleen het onderdeel van serviezen en gebruiksvoorwerpen, maar ook prachtige landschappen die tot in het detail zijn uitgewerkt. In de Schauhalle krijgt u een mooi overzicht van bijna 300 jaar Meißener porselein, van vingerhoed tot immens grote dieren, vazen en niet te vergeten de 3,5 meter hoge tafelversiering uit 1749 voor de hoftafel van Koning Augustus III. Na afloop van de bezichtiging brengt de chauffeur u naar het centrum van Meißen, waar u vrij bent om de lunch te gebruiken en het historische centrum te bewonderen.

Dag 7 Vrije ochtend & boottocht Pillnitz
U heeft de ochtend ter vrije besteding. In de middag stappen we aan boord voor een mooie boottocht richting Pillnitz. Aan boord kunt u genieten van de prachtige omgeving.

Dag 8 Terugreis
In de ochtend rijden we naar ons dineradres in Nederland voor een heerlijk afscheidsdiner, waarna de bus ons weer terug naar onze opstapplaats brengt.

– Terug naar alle excursiereizen

In-/Exclusief

Inclusief:

 • Alle excursies incl. entreegelden zoals omschreven
 • Vervoer per luxe touringcar
 • 7 overnachtingen in Ahorn Waldhotel Altenberg *** o.b.v. halfpension
 • Muziekavond
 • Afscheidsdiner
Hotel

AHORN Waldhotel Altenberg ***

Ahorn Waldhotel Altenberg is een driesterrenhotel. Het staat op een rustige plaats in het centrum van het leuke dorp Schellerhau.

Dit hotel beschikt over een veelzijdig activiteitenprogramma en avondentertainment. Bij het hotel zijn twee nordic walking-tochten uitgezet. Verder beschikt het hotel over een overdekt zwembad, fitness, tafeltennis en jeu de boules; tegen betaling: sauna, massages, biljart en boogschieten.

In het restaurant van Ahorn-hotel Altenberg kunt u genieten van een uitgebreid ontbijtbuffet met biologische producten en het diner in buffetvorm. Voor de late uurtjes of een gezellig drankje tussendoor, kun je terecht bij de bar of in de Bierstube.

Gelegen op ca. 7 km van Altenberg, een van de bekendste wintersportplaatsen van het Ertsgebergte. De gezellige cultuurstad Dresden ligt op ca. 40 km en ca. 10 km van de Tsjechische grens. Zelfs een dagexcursie naar Praag (ca. 110 km) is goed te combineren met een verblijf in dit hotel.

Boekingsproces

Het boekingsproces ziet er als volgt uit:
1. Accepteren offerte en definitieve vaststelling programma
2. Start inschrijving in overleg
3. Einde inschrijving in overleg
4. Aanbetaling per deelnemer na einde inschrijving
5. Definitieve deelnemerslijst voor vertrek
6. Gewenste extra’s en opties doorgeven voor vertrek
7. Kamerindeling voor vertrek
8. Voorlopige reisgegevens controleren voor vertrek
9. Definitieve reisgegevens voor vertrek
10. Betaling eindfactuur voor vertrek
11. Evaluatie van de reis na afloop van de groepsreis

Offerte aanvragen

Offerte aanvragen

Bedrijf / instelling

Aanhef
DhrMevr

Achternaam (verplicht)

Voorletter(s)

Uw email (verplicht)

Straat + huisnummer

Postcode (verplicht)

Woonplaats (verplicht)

Telefoonnummer (verplicht)

Reis informatie

Reisdatum

Aantal reizigers

Vertrekplaats

Vertrektijd

Bestemming

Thuiskomst datum

Thuiskomst tijd

Wenst u vrijblijvend advies bij het samenstellen van uw programma?

Wenst u lid te worden van onze nieuwsbrief?
Schrijf mij in voor de nieuwsbrief

Opmerkingen