Seniorenreis Zuidoost-Friesland, Nederland

Vlakbij de grens van Drenthe laat de provincie Friesland zich van een onverwachte, maar prachtige kant zien. Het is de ideale locatie voor een seniorenreis in de provincie Friesland. Geen landschap van harde klei, grote meren en vlakke weilanden, maar een bosrijke omgeving met hoge zandgronden en twee Nationale Parken. Die regio is de Friese Wouden, met als actief hart Appelscha.

Onze sterke punten:

 • Persoonlijk contact voor en tijdens de reis
 • Wij bieden de hoogste kwaliteit en flexibiliteit tegen de scherpste prijs
 • Wij bieden reizen volledig op maat aan
 • Wij werken met vaste betrouwbare partners

Uniek aan onze reizen:

 • Wij bieden een uniek programma voor uw medereizigers
 • Onze reizen zijn inclusief verschillende avondprogramma’s

Meer informatie over deze seniorenreis  in Zuidoost-Friesland leest u hieronder. Voor meer reisinspiratie bekijkt u alle seniorenreizen.

Excursiemogelijkheden

Seniorenreis Drents-Friese-Wold

Verkenningstocht omgeving Appelscha 

Vandaag brengen we een bezoek aan twee van de mooiste natuurgebieden van Nederland. De tocht gaat via het Fochtelooërveen (5000 ha) naar Veenhuizen. Vervolgens rijden we naar het Drents-Friese Wold (9000 ha), een gigantisch aaneengesloten bos- en heidegebied, dat u beslist als onvergetelijk zult ervaren. Hierna rijden we terug naar ons hotel voor het diner. De avond kunt u naar eigen wens indelen.

Klompenmuseum

Klompen: iedereen weet wat het zijn en hoe ze er uitzien. Maar wie draagt ze nog? De klompendrager is een uitstervend ras. En dat terwijl het nog niet zolang geleden is dat bijna iedereen een paar klompen had en daar dagelijks op liep. In 1950 waren er nog ± 1.700 klompenmakers in Nederland met klompen in een vaak bonte variatie van kleuren en versieringen. Momenteel zijn er nog 13 klompenmakers in Nederland die machinaal de klompen maken. De grote verscheidenheid aan klompen van vroeger en van nu is een waardevol erfgoed van ons volk. Na de lunch op stap via een toeristische route naar een museum die een unieke verzameling van 2200 paar klompen uit 43 landen heeft. Ook de eerste Nederlandse klompen zijn hier voor de volgende generaties als cultuurhistorisch erfgoed opgeslagen. Ontvangst met koffie/thee en cake en daarna krijgt u een rondleiding. We zijn ± 17.00 uur terug in het hotel en serveren 18.00 uur het diner/buffet. ’s Avonds begint om 20.00 uur een activiteit.

Waterrijk Friesland

Friesland en water, ze zijn onafscheidelijk van het elkaar. Na het uitgebreide ontbijtbuffet gaan we zelf het water op. Vertrek 9.30 uur naar Terherne voor een drie uur durende rondvaart over de Friese meren, o.a. Terhernster poelen, Jouster poelen, Langweerderwielen en via het Sneekermeer gaan we terug naar Terherne. Op het Sneekermeer passeren we het starteiland waar de Sneekweek een maal per jaar wordt gehouden. Wij nemen een heerlijke lunchmand mee aan boord en de schipper zorgt voor de koffie en de drankjes. U beleeft een indrukwekkende dag en geniet van de afwisselende panorama’s van natuurgebieden, poelen en eilanden. Bij benadering zijn we om 16.30 uur terug in Appelscha. ’s Avonds is er vanaf 20.45 uur een Bingo.

Gerrit Valk’s Bakkerij- en IJsmuseum

Deze morgen kunt u vrij invullen; ontbijt, koffie en lunch serveren wij op dezelfde tijden als de voorgaande dagen. Om 12.45 uur gaat u via een toeristische route naar een bijzonder museum in Hellendoorn met een steeds stijgende populariteit. Dit komt mede door het zelfs voor heel Europa unieke ijsmuseum waar vanaf het zeer handmatige tot en met een volledig gemechaniseerd productieproces kan worden getoond hoe vroeger de ‘ijsco’s’ ontstonden. Er staan ijsmachines, verpakkingmachines en ijskarren met ondermeer het Mexicaantje met Oranje Hoed. In het museum is een bakkerij te zien met daarin de originele oven die vroeger met takkenbossen gestookt werd. In de daarnaast gelegen broodkamer werd het nog warme, versgebakken brood bewaard om verkocht te worden. ’s Avonds komt het shantykoor De Compagnonvaarders met een afwisselend programma.

Accommodaties

Hotel Aan de Vaart

Algemeen:

Gezellig familiehotel gelegen tussen de twee schitterende natuurgebieden het Fochtelooërveen en het Drents-Friese Wold.

Faciliteiten:

 • Receptie
 • Lift
 • Terras
 • Bar

Kamerfaciliteiten:

 • Douche
 • Toilet
 • Tv
In-/Exclusief

Inclusief:

 • Alle beschreven excursies
 • Gebruik van de rolstoelbus, die voorzien is van een lift die u kunt gebruiken als u een rolstoel / rollator gebruikt
 • Overnachtingen in Hotel Aan de Vaart
 • Geen lange stukken lopen en geen overvol excursieprogramma
 • Hulp bij het in- en uitstappen
 • Kofferservice
Verzekeringen

Het is ook mogelijk een reis- of annuleringsverzekering via ons af te sluiten.

Annuleringsverzekering:
De premie van een annuleringsverzekering bedraagt 5,5% van de totale reissom +
€ 3,50 poliskosten en 21% assurantiebelasting (van het totaalbedrag aan premie en
poliskosten).

Reisverzekering:
De premie van een Europeesche reisverzekering is afhankelijk van welke
dekking u wenst af te sluiten. Vanaf € 2,65 per persoon per dag.

Onze aanpak

Van wens tot seniorenreis in 5 stappen. Hoe gaat het boeken van uw seniorenreis bij Veenstra Reizen in zijn werk? Er is veel voorbereiding nodig, zodat u tijdens uw seniorenreis alleen voor aangename verrassingen komt te staan.

Stap 1 contact: De eerste stap om een seniorenreis te boeken is persoonlijk contact met één van onze medewerkers.

Stap 2 ons voorstel: Op basis van uw wensen krijgt u van ons een reisvoorstel. U ontvangt een uitgebreide offerte met een complete dagindeling en tijdsplanning. Onze lokale kennis maakt het verschil, we komen met grote regelmaat op onze bestemmingen. Bovendien hebben we direct contact met onze lokale partners, zodat we weten wat zich ter plaatse afspeelt. Onze medewerkers willen graag ervaringen met u delen om zo een seniorenreis tot een succes te maken.

Stap 3 definitieve boeking: Als ons reisvoorstel volledig naar uw wens is, maken we alles definitief. Mocht een bepaald onderdeel niet meer beschikbaar zijn, dan leggen wij u een passend alternatief voor.

Stap 4 definitieve reisschema: Als alles is bevestigd, sturen wij u het definitieve reisschema.

Stap 5 evaluatie: Na afloop van de reis horen wij graag hoe de seniorenreis is verlopen.

Offerte aanvragen

Offerte aanvragen

Bedrijf / instelling

Aanhef
DhrMevr

Achternaam (verplicht)

Voorletter(s)

Uw email (verplicht)

Straat + huisnummer

Postcode (verplicht)

Woonplaats (verplicht)

Telefoonnummer (verplicht)

Reis informatie

Reisdatum

Aantal reizigers

Vertrekplaats

Vertrektijd

Bestemming

Thuiskomst datum

Thuiskomst tijd

Wenst u vrijblijvend advies bij het samenstellen van uw programma?

Wenst u lid te worden van onze nieuwsbrief?
Schrijf mij in voor de nieuwsbrief

Opmerkingen