Seniorenreis Moezel, Duitsland

Voor wijnliefhebbers over de hele wereld is het Moezelgebied een begrip. Tijdens deze reis laten we u zien waarom deze streek zo geliefd is bij vakantiegangers. U vindt er vele romantische en historische bezienswaardigheden. Zo kunt u ervoor kiezen prachtige excursies naar plaatsen als Trier en Koblenz te maken. Maar ook een bezoek aan Cochem, Bernkastel-Kues en natuurlijk een boottocht over de Moezel mag niet ontbreken.

Onze sterke punten:

 • Persoonlijk contact voor en tijdens de reis
 • Wij bieden de hoogste kwaliteit en flexibiliteit tegen de scherpste prijs
 • Wij bieden reizen volledig op maat aan
 • Wij werken met vaste betrouwbare partners

Uniek aan onze reizen:

 • Wij bieden een uniek programma voor uw medereizigers
 • Onze reizen zijn inclusief verschillende avondprogramma’s

Bekijk ons volledige overzicht seniorenreizen, of lees hieronder meer over deze seniorenreis naar de Moezel in Duitsland.

Excursiemogelijkheden

Seniorenreis Porta Nigra Trier

Naar de oudste stad van Duitsland

Vandaag brengen we een bezoek aan Trier. U krijgt de gelegenheid om deze stad, bekend uit de Romeinse tijd, te verkennen. In de stad zien we natuurlijk de bekende Porta Nigra en vele andere bezienswaardigheden. Vervolgens rijden we naar een lokale wijnboer voor een proeverij. Hierna rijden we terug naar ons hotel voor het diner. De avond kunt u naar eigen wens indelen.

Cochem en Reichsburg

Vandaag vertrekken we na het ontbijt naar het plaatsje Cochem, een bekende wijnstad met een prachtige boulevard langs de Moezel. De belangrijkste plek van deze wijnstad is echter de markt met zijn fontein en het stadhuis uit de 18e eeuw. In de stad ligt ook de nieuwgebouwde St. Martinkerk. Diegenen die het leuk vinden, kunnen een bezoek brengen aan de zeer bezienswaardige Reichsburg van Cochem (groepstarief €4,50). Vervolgens rijden we via een mooie route terug naar ons hotel waar het diner voor ons klaarstaat.

Seniorenreis Moezel Duitsland

Koblenz met bezoek aan Ehrenbreitstein

‘s Morgens rijden we richting de stad Koblenz voor een bezichtiging van de Deutsches Eck, de plek waar de Rijn en de Moezel samenkomen. Vervolgens gaan we in de modernste kabelbaan ter wereld, die vertrekt vanaf de Konrad-Adenauer Oever. De kabelbaan neemt u mee tot aan het bergstation van de vesting Ehrenbreitstein. Hier krijgt u gelegenheid om de 20 tentoonstellingsruimtes en de multimediale enscenering te bezichtigen. De bewogen geschiedenis van één van de grootste vestingen van Europa komt hier op een wel erg spannende manier tot leven. In de vijf grote expositiehallen kunt u naar hartenlust op ontdekkingstocht gaan: kom bij de intrigerende en interactieve tentoonstelling “Archeologie, zoeken naar sporen in de grond” te weten wat er tijdens een archeologische opgraving gebeurt en leer de typische kenmerken van Rijnland-Palts en hun geschiedenis kennen. Ontdek spectaculaire vondsten uit de miljoen jaar oude geschiedenis van de mensheid, lees waarom Rijnland-Palts dé wijngaard van Duitsland wordt genoemd en kom meer te weten over de geschiedenis van de fotografie. Wanneer u bent uitgekeken gaan we terug naar ons hotel in Lösnich voor het diner en logies.

Boottocht van Traben Trarbach naar Bernkastel-Kues

Na het ontbijt vertrekken we naar Traben Trarbach, hier schepen we in op een boot die ons naar Bernkastel-Kues brengt. Onderweg kunt u genieten van de schilderachtige dorpjes die worden afgewisseld met de wijnhellingen. Na de boottocht heeft u vrije tijd om Bernkastel-Kues te verkennen. Hierna maken we nog een mooie rondrit door deze geweldige wijnstreek. Aan het einde van de middag gaan we weer richting ons hotel voor het diner.

Accommodaties

Hotel Heil

Algemeen:

Het sfeervolle Hotel Heil is rustig gelegen in de schilderachtige wijnbergen van de Mittelmosel in Lösnich. Het hotel heeft mooie kamers met vele voorzieningen, een prima keuken en een groot terras met een prachtig uitzicht over de Moezel. Lösnich is centraal gelegen en geschikt voor het maken van leuke uitstapjes.

Faciliteiten:

 • Receptie
 • Lift
 • Terras
 • Tuin
 • Restaurant met uitzicht over de rivier
 • Bar
 • Voorziening voor gehandicapten

Kamerfaciliteiten:

 • Douche/bad
 • Toilet
 • Radio
 • Tv
In-/Exclusief

Inclusief:

 • Alle beschreven excursies
 • Gebruik van de rolstoelbus, die voorzien is van een lift die u kunt gebruiken als u een rolstoel / rollator gebruikt
 • Overnachtingen in Hotel Heil
 • Geen lange stukken lopen en geen overvol excursieprogramma
 • Hulp bij het in- en uitstappen
 • Kofferservice
Verzekeringen

Het is ook mogelijk een reis- of annuleringsverzekering via ons af te sluiten.

Annuleringsverzekering:
De premie van een annuleringsverzekering bedraagt 5,5% van de totale reissom +
€ 3,50 poliskosten en 21% assurantiebelasting (van het totaalbedrag aan premie en
poliskosten).

Reisverzekering:
De premie van een Europeesche reisverzekering is afhankelijk van welke
dekking u wenst af te sluiten. Vanaf € 2,65 per persoon per dag.

Onze aanpak

Van wens tot seniorenreis in 5 stappen. Hoe gaat het boeken van uw seniorenreis bij Veenstra Reizen in zijn werk? Er is veel voorbereiding nodig, zodat u tijdens uw seniorenreis alleen voor aangename verrassingen komt te staan.

Stap 1 contact: De eerste stap om een seniorenreis te boeken is persoonlijk contact met één van onze medewerkers.

Stap 2 ons voorstel: Op basis van uw wensen krijgt u van ons een reisvoorstel. U ontvangt een uitgebreide offerte met een complete dagindeling en tijdsplanning. Onze lokale kennis maakt het verschil, we komen met grote regelmaat op onze bestemmingen. Bovendien hebben we direct contact met onze lokale partners, zodat we weten wat zich ter plaatse afspeelt. Onze medewerkers willen graag ervaringen met u delen om zo een seniorenreis tot een succes te maken.

Stap 3 definitieve boeking: Als ons reisvoorstel volledig naar uw wens is, maken we alles definitief. Mocht een bepaald onderdeel niet meer beschikbaar zijn, dan leggen wij u een passend alternatief voor.

Stap 4 definitieve reisschema: Als alles is bevestigd, sturen wij u het definitieve reisschema.

Stap 5 evaluatie: Na afloop van de reis horen wij graag hoe de seniorenreis is verlopen.

Offerte aanvragen

Offerte aanvragen

Bedrijf / instelling

Aanhef
DhrMevr

Achternaam (verplicht)

Voorletter(s)

Uw email (verplicht)

Straat + huisnummer

Postcode (verplicht)

Woonplaats (verplicht)

Telefoonnummer (verplicht)

Reis informatie

Reisdatum

Aantal reizigers

Vertrekplaats

Vertrektijd

Bestemming

Thuiskomst datum

Thuiskomst tijd

Wenst u vrijblijvend advies bij het samenstellen van uw programma?

Wenst u lid te worden van onze nieuwsbrief?
Schrijf mij in voor de nieuwsbrief

Opmerkingen