Schotland

Schotland is ruig, puur en hartverwarmend tegelijk. Een van de laatste onbedorven stukjes natuur van West-Europa. U maakt kennis met de woeste Hooglanden, de mysterieuze ‘lochs’ en de eigenzinnige Schotse cultuur.

Onze sterke punten:

 • Persoonlijk contact voor en tijdens de groepsreis
 • Wij bieden de hoogste kwaliteit en flexibiliteit tegen de scherpste prijs
 • Wij bieden groepsreizen volledig op maat aan
 • Wij werken met vaste betrouwbare partners

Uniek aan onze groepsreizen:

 • Wij bieden een uniek programma voor uw medereizigers
 • Onze groepsreizen zijn inclusief verschillende avondprogramma’s

Programma van uw groepsreis

8-daagse groepsreis Schotland

Hieronder vindt u een voorbeeld programma van een meerdaagse groepsreis naar Schotland. Het programma is volledig naar uw wens aanpasbaar.

Dag 1 heenreis
Omstreeks het middaguur vertrekt u vanuit uw opstapplaats richting Ijmijden waar wij inschepen op de ‘King of Scandinavia’ de ferry van DFDS Seaways. Op het schip is voldoende vertier om de rest van de avond door te komen.

Dag 2 Rosslyn Chapel Alnwick castle
Na een goed ontbijt op de ‘King’ vertrekken we vanuit Newcastle en beginnen we aan onze Schotland reis door de West Highlands en de Westcoast. We brengen als eerste een bezoek aan Alnwick Castle. Het is de hoofdzetel van de Hertog van Northumberland, wiens familie ‘de Percy’s’hier als sinds 1309 woont. Een gedeelte van dit kasteel is als decor gebruikt in de films van Harry Potter. Daarna rijden we verder naar het plaatsje RossLyn, o.a. bekend uit de film de ‘Da Vinci Code’ en bezoeken daar Rosslyn Chapel. Na dit bezoeken rijden we door naar Stirling voor diner en overnachting.

Dag 3 Linlitgow – Stirling Castle
Na een goed Schots ontbijt vertrekken we naar de historische ‘Royal Burgh of Linlithgow’ voor een bezoek aan het gelijknamige paleis, geboorteplaats van Mary Queen of Scots. Daarna rijden we naar Stirling voor een bezoek aan één van de grootste kastelen van Schotland, Stirling Castle. Het kasteel waar ook Mary Queen of Scots is gekroond en waar ze ternauwernood aan de dood is ontsnapt tijdens de grote brand in 1561.

Dag 4 Loch Katrine
Vandaag verkennen we één van de mooiste natuurgebieden van Schotland: de Trossachs. In de Trossachs smelten de Highlands en de Lowlands samen; een prachtige streek met spitse bergen en glinsterende meren. We rijden verder richting Loch Katrine, waar we een 2 uur durende rondvaart maken over een prachtig meer met het 19 eeuwse stoomboot ‘Sir Walter Scott’.

Dag 5 Edinburg
Vandaag bezoeken we de hoofdstad van Schotland Edinburgh. Onderwerp naar Edinburgh passeren we de beroemde valleien van Gleneagles en Glendevond en de Forth Road Brigde. Onder begeleiding van een gids bezoeken we de Royal Mile, Holyrood Palace House, Edinburgh Castle op Castle Rock, het Scotsch Whisky Heritage Centre en de ‘New Town’ met zijn elegante 18e eeuwse architectuur.

Dag 6 Pitlochry – Edradour Distillery
We rijden vandaag eerst naar het plaatsje Pitlochry, ook wel bekend van de zalmtrap in de rivier. Daarna rijden we verder naar de ‘Edradour Distillery’ de kleinste van Schotland en opgericht in 1825. Hier krijgt u alles te horen over het distilleren en u kunt een handgemaakte single malt whiskey proeven.

Dag 7 Jedburgh Abbey
Na het ontbijt zetten we de koffers in de bus en beginnen we aan de terugreis. We rijden naar het zuiden naar de grensstad Jedburgh met de mogelijkehid om de Abbey te bezoeken. Deze kerk is nog steeds in tact en is gebouwd in Romaanse en Gotische stijl en oorspronkelijk Keltisch. Daarna vervolgen we onze reis naar Newcastle. Mocht er tijd over zijn dan kunnen we nog even de stad verkennen. Daarna inschepen op de ‘Princess of Norway’ van Seaways.

Dag 8 terugreis – Ijmuiden
Rond 09.00 uur ‘s ochtends komen we met de ‘Princess’ aan in de havens van Ijmuiden. Na uw ontbijt op de boot gaan we ontschepen en wordt u teruggebracht naar uw opstapplaats.

In-/Exclusief

Inclusief:

 • Alle beschreven excursies
 • Overtocht
 • Entrees Alnwick Castle, Rosslyn Chapel, Linlithgow Palace en Starling Castle
 • Rondvaart stoomboot
 • Edinburgh Castle
 • Edradour Distillery
 • Jedburgh Abbey
 • Hotelovernachtingen
 • Vervoer per luxe touringcar
Verzekeringen

Het is ook mogelijk een reis- of annuleringsverzekering via ons af te sluiten.

Annuleringsverzekering:
De premie van een annuleringsverzekering bedraagt 5,5% van de totale reissom +
€ 3,50 poliskosten en 21% assurantiebelasting (van het totaalbedrag aan premie en
poliskosten).

Reisverzekering:
De premie van een Europeesche reisverzekering is afhankelijk van welke
dekking u wenst af te sluiten. Vanaf € 2,65 per persoon per dag.

Onze aanpak

Van wens tot groepsreis in 5 stappen. Hoe gaat het boeken van uw groepsreis bij Veenstra Reizen in zijn werk? Er is veel voorbereiding nodig, zodat u tijdens uw groepsreis alleen voor aangename verrassingen komt te staan.

Stap 1 contact: De eerste stap om een groepsreis te boeken is persoonlijk contact met één van onze medewerkers.

Stap 2 ons voorstel: Op basis van uw wensen krijgt u van ons een reisvoorstel. U ontvangt een uitgebreide offerte met een complete dagindeling en tijdsplanning. Onze lokale kennis maakt het verschil, we komen met grote regelmaat op onze bestemmingen. Bovendien hebben we direct contact met onze lokale partners, zodat we weten wat zich ter plaatse afspeelt. Onze medewerkers willen graag ervaringen met u delen om zo een groepsreis tot een succes te maken.

Stap 3 definitieve boeking: Als ons reisvoorstel volledig naar uw wens is, maken we alles definitief. Mocht een bepaald onderdeel niet meer beschikbaar zijn, dan leggen wij u een passend alternatief voor.

Stap 4 definitieve reisschema: Als alles is bevestigd, sturen wij u het definitieve reisschema.

Stap 5 evaluatie: Na afloop van de reis horen wij graag hoe de groepsreis is verlopen.

Offerte aanvragen

Offerte aanvragen

Bedrijf / instelling

Aanhef
DhrMevr

Achternaam (verplicht)

Voorletter(s)

Uw email (verplicht)

Straat + huisnummer

Postcode (verplicht)

Woonplaats (verplicht)

Telefoonnummer (verplicht)

Reis informatie

Reisdatum

Aantal reizigers

Vertrekplaats

Vertrektijd

Bestemming

Thuiskomst datum

Thuiskomst tijd

Wenst u vrijblijvend advies bij het samenstellen van uw programma?

Wenst u lid te worden van onze nieuwsbrief?
Schrijf mij in voor de nieuwsbrief

Opmerkingen