Saarland – Saarlouis

In de Driehoek Duitsland – Frankrijk – Luxemburg ligt de kleinste deelstaat Saarland. Direct aan de rivier de Saar en aan de Franse grens biedt het haar bezoekers een boeiend spel van contrasten met een geheel eigen charme. Saarlouis heeft zijn stervormige, nog gedeeltelijk behouden gebleven aan Lodewijk de XIV. Dit complex werd gebouwd op basis van de ontwerpen van Vauban, de beroemdste vestingbouwmeester uit zijn tijd. Tegenwoordig kan in de gerestaureerde gewelven van de kazematten, die een halve eeuw later door de Pruisen gebouwd werden, in verschillende restaurants gegeten worden.

Programma van uw groepsreis

5-daagse groepsreis Saarland – Saarlouis

Hieronder vindt u een voorbeeld programma van een meerdaagse groepsreis naar Saarland – Saarlouis. Het programma is volledig naar uw wens aanpasbaar.

Dag 1 heenreis – Maastricht
We rijden eerst naar Maastricht, hier heeft u enkele uren vrije tijd om het centrum van Maastricht te bekijken of eventueel de St. Pietersgrotten. ‘s Avonds komen we in ons hotel aan waar we het diner gebruiken.

Dag 2 Saarlouis
Halverwege de ochtend gaan we naar het centrum van Saarlouis, waar u alvast even kunt rondkijken en heerlijk kunt lunchen in de gewelven van de Kazematten. In het begin van de middag maken we o.l.v. een gids een stadswandeling door de vestingstad Saarlouis.

Dag 3 Metz
vandaag bezoeken we de tuin en lichtstad Metz. Deze prachtige stad heeft een rijk gevarieerd cultureel erfgoed en is met zijn vele verrassende en verscholen routes door het centrum en langs de oude muren een waar paradijs voor wandelaars. Metz heeft talrijke bezienswaardigheden, waaronder één van de hoogste gotische kathedralen ter wereld, en een erfgoed dat geschiedenis en moderne kust combineert. We gaan in Metz eerst de kathedraal bezichtigen. Daarna heeft u optimaal tijd om de stad op eigen gelegenheid te verkennen of te gaan shoppen.

Dag 4 Saarburg
‘s Ochtends gaan we aan boord voor een rondvaart over de rivier de Saar richting Saarschleiffe. Vanaf de boot heeft u een prachtig uitzicht op de bergen met zijn vele wijnakkers. In Saarschleiffe staat de touringcar weer voor u klaar welke u naar Saarburg brengt. Zeer toeristisch in Saarburg zijn de watervallen midden in de stad. Vanaf de vele terrasjes kijkt u uit over deze watervallen. Daarnaast zijn de vele kastelen aan de rand van het centrum ook zeker de moeite waard om te gaan bekijken.

Dag 5 terugreis
Na het ontbijt nemen we afscheid van ons gastvrije hotel. Met onderweg enkele stops sluiten we deze groepsreis af met een heerlijk afscheidsdiner.

In-/Exclusief

Inclusief:

  • Alle beschreven excursies
  • Gids dag 2 en 3
  • Boottocht
  • Afscheidsdiner
  • Hotelovernachtingen
  • Vervoer per luxe touringcar
Offerte aanvragen

Offerte aanvragen

Bedrijf / instelling

Aanhef
DhrMevr

Achternaam (verplicht)

Voorletter(s)

Uw email (verplicht)

Straat + huisnummer

Postcode (verplicht)

Woonplaats (verplicht)

Telefoonnummer (verplicht)

Reis informatie

Reisdatum

Aantal reizigers

Vertrekplaats

Vertrektijd

Bestemming

Thuiskomst datum

Thuiskomst tijd

Wenst u vrijblijvend advies bij het samenstellen van uw programma?

Opmerkingen