Maria Alm, Oostenrijk

We laten tijdens deze reis een prachtige omgeving van Oostenrijk zien! In het  berglandschap van het Salzburgerland vindt u de plaats Maria Alm. Deze typische Oostenrijkse plaats is centraal gelegen. We gaan o.a. naar het merengebied Salzkamergut, brengen een bezoek aan de prachtige stad Salzburg met zijn indrukwekkende altstad wat lijkt op één groot openluchtmuseum. Daarnaast gaan we met een boemeltreintje naar boven om van het uitzicht te genieten en maken we een boottocht over het meer van Zell am See. Al met al een reis met een geweldige combinatie van natuur en cultuur!

Onze sterke punten:

 • Persoonlijk contact voor en tijdens de groepsreis
 • Wij bieden de hoogste kwaliteit en flexibiliteit tegen de scherpste prijs
 • Wij bieden groepsreizen volledig op maat aan
 • Wij werken met vaste betrouwbare partners

Uniek aan onze groepsreizen:

 • Wij bieden een uniek programma voor uw medereizigers
 • Onze groepsreizen zijn inclusief verschillende avondprogramma’s

Programma van uw groepsreis

8-daagse groepsreis Maria Alm, Oostenrijk

Hieronder vindt u een voorbeeld programma van een meerdaagse groepsreis naar Maria Alm (Oostenrijk). Het programma is volledig naar uw wens aanpasbaar.

Dag 1  heenreis met overnachting
Vanaf uw opstapplaats rijden we via een aantal stops door naar het zuiden van Duitsland. Hier zal de eerste overnachting plaatsvinden.

Dag 2  het merengebied van Salzkammergut
Vandaag na het ontbijt gaan we verder naar ons standplaatshotel in Maria Alm. Voordat we daar aankomen brengen we een bezoek aan Sankt Wolfgang. Deze plaats ligt aan de Wolfgangsee en is één van de meren in het uitgestrekte merengebied genaamd het Salzkammergut. Ongetwijfeld is de Wolfgangsee de meest bekende van de meren in deze regio. Sankt Wolfgang is vernoemd naar een bisschop van Regensburg uit de 10de eeuw, die hier eigenhandig een kerk bouwde die na zijn heiligverklaring veel pelgrims aantrok. Vanuit Sankt Wofgang is de Schafberg (1783 m) een geliefde bestemming, te voet of met de tandradbaan. Op een heldere dag kunt u van het uitzicht over de 12 meren in het berglandschap genieten. Na het bezoek  aan Sankt Wolfgang gaan we verder naar ons Hotel in Maria Alm.

Dag 3  Krimmlerwatervallen
We beginnen de dag rustig zodat u het typische Oostenrijkse dorp Maria Alm kunt verkennen. In de loop van de ochtend gaan we via Mittersill naar de Krimmlerwatervallen, de hoogste watervallen van Europa. In drie etappes stort het water zich 380 meter naar beneden. De eerste waterval is via een redelijk vlak pad bereikbaar. Hier stort het water zich met veel geweld 140 meter naar beneden. Mensen die slecht ter been zijn kunnen met een taxi naar boven. Vervolgens rijden we via een mooie route terug naar ons hotel.

Dag 4 Saalbach/Hinterglemm & Zell am See
Na het ontbijt rijden we naar Saalbach/Hinterglemm hier brengen we een bezoek aan de Linglingalm, welke op 1300 meter hoogte ligt. Met een boemeltreintje kunt u vanaf het station Talschlusszug de berg op. Wanneer u boven aankomt heeft u een prachtig uitzicht over het Glemmtal. U kunt er een wandeling maken of genieten van het imposante uitzicht. Aan het eind van de ochtend gaan we verder naar Zell am See aan de Zellersee waar we een boottocht gaan maken. Hierna kunt u op eigen gelegenheid Zell am See verkennen.

Dag 5 bezichtiging stuwmeer
’s Morgens na het ontbijt gaan we naar het stuwmeer van Kaprun. Bij het Kesselfall-Alpenhaus begint uw tocht naar de stuwmeren. Met de bus gaat u door de Lärchwand-tunnel naar het dalstation. Vandaar gaat de rit verder met de grootste open kabellift van Europa. Bijna geluidloos glijdt u aan bergflanken en het bos voorbij tot aan het bergstation. Vervolgens gaat u per bus naar de stuwmeren op 2040 meter hoogte. We krijgen een rondleiding met uitleg hoe van water elektriciteit gemaakt wordt. Wanneer u het imposante stuwmeer goed heeft bekeken maken we een mooie route terug naar het hotel.

Dag 6 Salzburg stad van zout en Mozart
Een stad waar de woorden klasse, stijl en traditie goed passen. Er zijn vele bezienswaardigheden, o.a. het geboortehuis van Mozart en het klooster van The Sound of Music. Er zijn veel   oude gebouwen. De indrukwekkende altstadt lijkt op een groot openluchtmuseum. Natuurlijk vindt u ook vele bezienswaardigheden die voortkomen uit het product waar de stad haar naam en rijkdom aan te danken heeft, de winning van zout! U krijgt voldoende tijd om de prachtige binnenstad te  verkennen en lekker te genieten op één van de vele terrasjes. Na het bezoek rijden we via een mooie route terug naar Maria Alm.

Dag 7 Chiemsee
Na het ontbijt nemen we afscheid van Maria Alm en rijden richting de Chiemsee. De Chiemsee is 18 km lang en daarmee het grootste meer van Beieren. Met de boot kunt u de over-tocht maken naar het Herreninsel, oftewel het hereneiland. Het kasteel van Ludwig II is een overdadig rococokasteel, met als hoogtepunt de Spiegelzaal die goud verlicht wordt door 44 kandelaars en 33 kroonluchters met in totaal 1844 kaarsen. De tuinen rond het kasteel zijn een kopie van de tuinen van Versailles. Aansluitend rijden we naar ons overnachtinghotel voor een diner en overnachting.

Dag 8 terugreis
Na het ontbijt verlaten we het overnachtinghotel en gaan we terug naar Nederland. We sluiten de reis af met een goed verzorgd afscheidsdiner.

In-/Exclusief

Inclusief:

 • Het omschreven excursie programma
 • Vervoer per luxe touringcar
 • Hotel overnachting op de heen- en terugreis
 • 5 overnachtingen in Hotel Almerwirt ***
 • Reis is op basis van Halfpension (ontbijtbuffet en dinerbuffet)
Hotel

Hotel Almerwirt ***

Algemeen:

 • Hotel Almerwirt ligt in het centrum van Maria Alm

Hotelfaciliteiten:

 • Receptie
 • Lift
 • Restaurant
 • Bar
 • Solarium
 • Sauna
 • Terras
 • Gratis Wifi

Kamerfaciliteiten:

 • Douche/bad
 • Toilet
 • Radio
 • Tv
 • Balkon
Verzekeringen

Het is ook mogelijk een reis- of annuleringsverzekering via ons af te sluiten.

Annuleringsverzekering:
De premie van een annuleringsverzekering bedraagt 5,5% van de totale reissom +
€ 3,50 poliskosten en 21% assurantiebelasting (van het totaalbedrag aan premie en
poliskosten).

Reisverzekering:
De premie van een Europeesche reisverzekering is afhankelijk van welke
dekking u wenst af te sluiten. Vanaf € 2,65 per persoon per dag.

Boekingsproces

Het boekingsproces ziet er als volgt uit:
1. Accepteren offerte en definitieve vaststelling programma
2. Start inschrijving in overleg
3. Einde inschrijving in overleg
4. Aanbetaling per deelnemer na einde inschrijving
5. Definitieve deelnemerslijst voor vertrek
6. Gewenste extra’s en opties doorgeven voor vertrek
7. Kamerindeling voor vertrek
8. Voorlopige reisgegevens controleren voor vertrek
9. Definitieve reisgegevens voor vertrek
10. Betaling eindfactuur voor vertrek
11. Evaluatie van de reis na afloop van de groepsreis

Offerte aanvragen

Offerte aanvragen

Bedrijf / instelling

Aanhef
DhrMevr

Achternaam (verplicht)

Voorletter(s)

Uw email (verplicht)

Straat + huisnummer

Postcode (verplicht)

Woonplaats (verplicht)

Telefoonnummer (verplicht)

Reis informatie

Reisdatum

Aantal reizigers

Vertrekplaats

Vertrektijd

Bestemming

Thuiskomst datum

Thuiskomst tijd

Wenst u vrijblijvend advies bij het samenstellen van uw programma?

Wenst u lid te worden van onze nieuwsbrief?
Schrijf mij in voor de nieuwsbrief

Opmerkingen