Italië

Italië, een land boordevol kunst, cultuur, zon en natuurschoon. Tijdens deze mooie reis maakt u kennis met absolute hoogtepunten als Florence, Pisa, Lucca, Pompeij en Rome, stuk voor stuk juweeltjes van steden die u beslist gezien moet hebben! Tevens rijen we door uitgestrekte golvende vlakten en passeren we hoge, ruige berggebieden. Het is natuurlijk niet alleen Italië dat uw ziet. Op de heen- en terugreis rijden we door het Alpenlandschap van Zwitserland, de bergketens van de Dolomieten en door de lieflijke Apennijnen. Kortom, een reis die u eens in uw leven gemaakt moet hebben en u heel lang zal bij blijven.

Onze sterke punten:

 • Persoonlijk contact voor en tijdens de groepsreis
 • Wij bieden de hoogste kwaliteit en flexibiliteit tegen de scherpste prijs
 • Wij bieden groepsreizen volledig op maat aan
 • Wij werken met vaste betrouwbare partners

Uniek aan onze groepsreizen:

 • Wij bieden een uniek programma voor uw medereizigers
 • Onze groepsreizen zijn inclusief verschillende avondprogramma’s

Programma van uw groepsreis

12-daagse groepsreis Italië

Hieronder vindt u een voorbeeld programma van een meerdaagse groepsreis naar Italië. Het programma is volledig naar uw wens aanpasbaar.

Dag 1 omgeving Zuid-Duitsland
Vanaf uw opstapplaats rijden we via de Duitse autosnelwegen naar ons hotel in Zuid-Duitsland voor diner en overnachting.

Dag 2 Zuid-Duitsland naar Montecatini
Vandaag rijden we via de Alpen in Oostenrijk, de Dolomieten en de Apennijnen naar Montecatini waar we de komende vier nachten zullen verblijven.

Dag 3 Pisa – Lucca
Vandaag rijden we eerst naar Pisa. onder begeleiding van een gids brengen we een bezoek aan “Campo die Miracoli” (plaats van het wonder) met de beroemdste toren van de wereld, de scheve toren van Pisa. Heel bijzonder zijn ook de Romaanse Basilica en het “Batisterium”, bede bestaan geheel uit wit marmer. ‘s Middags rijden we door naar het prachtige Lucca, de stad heeft zijn oude stadswallen nog steeds bewaard en diverse prachtige bouwwerken uit de middeleeuwen zijn nog te bezichtigen. Aan het einde van de middag rijden we terug naar Montecatini.

Dag 4 Florence
Ons reisdoel vandaag is Florence. De hoofdstad van Toscane herbergt vele kunstschatten in museu en kerken, die vaak slechts enkele minuten lopen van elkaar verwijderd liggen. We maken een wandeling langs de belangrijkste bezienswaardigheden: De Dom, Piazza della Signoria en de Ponte Vecchio, de oudste brug over de Arno. Natuurlijk heeft u genoeg vrije tijd om zelf rond te kijken of even te winkelen. In de namiddag keren we terug naar ons hotel in Montecatini.

Dag 5 vrije dag
Vandaag kunt genieten van een heerlijke vrije dag in Montecatini Thermen.

Dag 6 Sorrento
Vandaag rijden we vanuit Montecatini naar Sorrento, een lange rit van 650 km, maar door een zeer interessant gebied zodat de tijd voorbij vliegt.

Dag 7 Pompeji
Halverwege de ochtend rijden we naar Pompeji, een ruïnestad gelegen aan de voet van de ‘Vesuvius’. De natuurramp welke Pompeji verwoestte, schonk de archeologen vele eeuwen later niet alleen de ruïnes van een mooie Romeinse stad, maar ook een gedetailleerd beeld van het dagelijkse leven in de I ste eeuw. Een ogenblik in het bestaan van de stad werd voor het nageslacht vereeuwigd. Door de opgravingen is de stad weer toegankelijk gemaakt en kunt u de straten, tempels en het amfitheater bezichtigen. Halverwege de middag rijden we terug naar Sorrento voor diner en overnachting.

Dag 8 Rome-Vaticaanstad
Vanuit Sorrento rijden we naar het volgende hoogtepunt van deze reis, Rome! Vandaag kunt u Vaticaanstad bekijken met het Vaticaanse Musea en de Sixtijnse kapel.

Dag 9 Rome
Deze dag staat geheel in het teken van het eeuwenoude Rome, stad van de Romantiek, van het ‘Dolce Vita’, de stad van de kunst van kerken en musea, van piazza’s met klaterende fonteinen en van monumenten uit de Oudheid. Onder leiding van een gids maken we een stadswandeling, waarbij u het ‘klassieke’ Rome zult leren kennen. We lopen ondermeer langs het Forum Romanum, het Colosseum en het Capitool, de citadel van het oude Rome. De rest van de dag kunt u op eigen gelegenheid de stad verder verkennen of heerlijk winkelen.

Dag 10 Verona
Vandaag rijden we weer naar Noord-Italië, maar voordat we aankomen bij ons hotel bezoeken we eerst één van de mooiste steden van Noord-Italië, Verona met zijn prachtig bewaarde Arena en schitterende pleinen als Piazza del Erbe en Piazza die Signorie.

Dag 11 Zuid-Duitsland
Helaas zit de groepsreis er alweer bijna op. We verlaten het noorden van Italië en rijden via Zwitserland naar ons laatste overnachtingshotel in Zuid-Duitsland.

Dag 12 terugreis
Na het ontbijt vervolgen we onze reis via de Duitse snelwegen, met onderweg de nodige stops terug naar Nederland. In Nederland sluiten we de groepsreis af met een goed verzorgd afscheidsdiner. Aansluitend brengen we u terug naar uw opstapplaats.

In-/Exclusief

Inclusief:

 • Alle beschreven excursies
 • Gids in Pisa, Florence, Pompeji en Rome
 • Afscheidsdiner
 • Hotelovernachtingen
 • Vervoer per luxe touringcar
Verzekeringen

Het is ook mogelijk een reis- of annuleringsverzekering via ons af te sluiten.

Annuleringsverzekering:
De premie van een annuleringsverzekering bedraagt 5,5% van de totale reissom +
€ 3,50 poliskosten en 21% assurantiebelasting (van het totaalbedrag aan premie en
poliskosten).

Reisverzekering:
De premie van een Europeesche reisverzekering is afhankelijk van welke
dekking u wenst af te sluiten. Vanaf € 2,65 per persoon per dag.

Onze aanpak

Van wens tot groepsreis in 5 stappen. Hoe gaat het boeken van uw groepsreis bij Veenstra Reizen in zijn werk? Er is veel voorbereiding nodig, zodat u tijdens uw groepsreis alleen voor aangename verrassingen komt te staan.

Stap 1 contact: De eerste stap om een groepsreis te boeken is persoonlijk contact met één van onze medewerkers.

Stap 2 ons voorstel: Op basis van uw wensen krijgt u van ons een reisvoorstel. U ontvangt een uitgebreide offerte met een complete dagindeling en tijdsplanning. Onze lokale kennis maakt het verschil, we komen met grote regelmaat op onze bestemmingen. Bovendien hebben we direct contact met onze lokale partners, zodat we weten wat zich ter plaatse afspeelt. Onze medewerkers willen graag ervaringen met u delen om zo een groepsreis tot een succes te maken.

Stap 3 definitieve boeking: Als ons reisvoorstel volledig naar uw wens is, maken we alles definitief. Mocht een bepaald onderdeel niet meer beschikbaar zijn, dan leggen wij u een passend alternatief voor.

Stap 4 definitieve reisschema: Als alles is bevestigd, sturen wij u het definitieve reisschema.

Stap 5 evaluatie: Na afloop van de reis horen wij graag hoe de groepsreis is verlopen.

Offerte aanvragen

Offerte aanvragen

Bedrijf / instelling

Aanhef
DhrMevr

Achternaam (verplicht)

Voorletter(s)

Uw email (verplicht)

Straat + huisnummer

Postcode (verplicht)

Woonplaats (verplicht)

Telefoonnummer (verplicht)

Reis informatie

Reisdatum

Aantal reizigers

Vertrekplaats

Vertrektijd

Bestemming

Thuiskomst datum

Thuiskomst tijd

Wenst u vrijblijvend advies bij het samenstellen van uw programma?

Wenst u lid te worden van onze nieuwsbrief?
Schrijf mij in voor de nieuwsbrief

Opmerkingen