Direct & persoonlijk contact
Duurzaam op reis
Bijna 100 jaar ervaring
Ook voor uw actieve vakanties

Denemarken; kunst, kust & contrasten (6 dagen)

Busreis Denemarken Busreis Denemarken Busreis Denemarken

Dag 1
Reis door het hoge noorden van Duitsland naar Herning in het hart van Jutland. De stad is een goede locatie voor excursies. Vanaf hier bent u dicht bij de Noordzeekust, maar ook bij het merengebied in het oosten en aan Aarhus, de culturele metropool van Jutland.

Dag 2
Vandaag bezoekt u de grootste kalkmijn ter wereld in Mönsted. Onder begeleiding verkent u een deel van de ondergrondse tunnels. De gids verteld u interessante feiten over de geschiedenis van de mijn en de ontelbare vleermuizen die hier leven. De diepste tunnel leidt naar een meer waar elk half uur een show wordt vertoond. Door het speciale geluid hier beneden en de projectie direct op de ruwe kalkstenen muren is dit een indrukwekkende ervaring. Eenmaal weer boven de grond kunt u de oude kalkfabriek bewonderen, die tot 1980 in bedrijf was en nu een museum
is. Na dit bezoek rijden we door naar het stadje Silkeborg, dat midden in een schilderachtig merenlandschap ligt. We gaan aan boord van de oudste raderstoomboot ter wereld, de Hjejlen, gebouwd in 1861. Tijdens de boottocht ziet u de prachtige meren die omringd zijn door bossen. Vanaf het meer van Julsö heeft u een prachtig uitzicht op de Himmelbjerget die bijna 150 meter hoog is.

Dag 3
Op weg naar de westkust maken we een stop in Ringköbing. De stad ligt aan het noordelijke uiteinde van de Ringköbingfjord en heeft een pittoresk stadsbeeld: geplaveide straatjes, mooie koopmanspleinen en gezellige cafés zijn de charme van de stad. Na hier even te hebben rondgekeken rijden we verder naar Söndervig om de prachtigekunstwerken gemaakt van zand bewonderen. (entree ter plaatse betalen ca. DKK70). Elk jaar maken kunstenaren van over de hele wereld indrukwekkende zandsculpturen. Enkele duizenden tonnen zand worden gebruikt om
metershoge kunstwerken te creëren, zoals een 200 meter lange muur! Na dir bezoek gaan we het prachtige kustlandschap verkennen. De Holmsland Klit landtong vormt de scheiding tussen De Ringköbing Fjord en de Noordzee. Hij is ongeveer 30 km lang en op sommige plaatsen slechts een paar honderd meter breed. De kustlijn wordt gekenmerkt door brede duinstranden. Aan de oostkant van de landtong ligt het havenstadje Hvide Sande met zijn belangrijke vissershaven. Niet ver daar vandaan is de hoogste vuurtoren van Denemarken Lyngvig Fyr, deze is 38 meter hoog. Als u de 149 treden beklommen heeft (toegang ter plaatse betalen), heeft u prachtig uitzicht op de duinen en de zee. In de namiddag keert u terug naar uw hotel.

Dag 4
Door het prachtige Nationaal Park Mols Bjerge rijden we naar Ebeltoft. Nationalpark Mols Bjerge biedt een grote verscheidenheid aan natuur. Mols Bjerge is vooral bekend om zijn buitengewone landschap, dat tijdens de ijstijd is gevormd. We maken een stop in dit prachtige gebied en maken een mooie wandeling van 1,5 km langs de dam naar de kasteelruïne Kalo. Het is de langste middeleeuwse weg (700 jaar) van Denemarken, gebouwd in dezelfde tijd als het kasteel. Vanaf hier heeft u een prachtig uitzicht. Na dit bezoek rijden we door naar Ebeltoft. Ebeltoft is één van de oudste steden van Denemarken. Het oude handelsstadje ligt nabij de kust van Oost-Jutland en heeft een gezellig en kleurrijk centrum met smalle straatjes en typische Deense huisjes. U heeft hier vrije tijd om het lieflijke stadje te ontdekken. Neem een kijkje in de levende haven waar van alles te doen is rond het nagebouwde schip de Fregatten Jylland of bezoek het glasmuseum.

Dag 5
Vandaag staat een excursie naar Aarhus op het programma. De op één na grootste stad van het land en het culturele centrum van Midden-Jutland is kosmopolitisch en modern. Tijdens een stadstour ziet u onder andere de Store Torv (Grote Plein) met de prachtige theater en de St. Clement’s kathedraal. Bezoek daarna ARoS: het museum met een van de grootste collecties hedendaagse kunst in Noord-Europa en een indrukwekkende dakconstructie. Na de moderne kunst is er een lunchpauze. Na de lunchpauze bezoeken we het openlucht museum ‘’Den Gamle By’’. Hier krijgt u een goed inzicht in het stadsleven van de afgelopen eeuwen. De ongeveer 75 huizen, winkels en oude werkplaatsen zijn liefdevol ingericht met historisch meubilair. Voordat u terug gaat naar uw hotel kunt u een bezoek brengen aan het Latinequartier, een oude wijk met smalle straatjes, kasseien en leuke cafés. Als afsluiter van de dag brengen we een bezoek aan de “Oneindige Brug”, de bijna 190 meter lange, ronde houten voetgangersbrug torent boven de zee op het strand van Marselisborg, ongeveer 5 kilometer ten zuiden van de stad. Het was oorspronkelijk ontworpen voor een tentoonstelling, maar is nu een populaire permanente bestemming, althans in de zomer – want hij wordt opgeslagen voor de wintermaanden.

Dag 6
Vandaag is het helaas alweer tijd om huiswaarts te gaan. Na een heerlijk ontbijt checken we uit en beginnen aan de terugreis. We maken diverse stops en verwachten aan het eind van de middag weer terug te zijn bij uw opstapplaats.

Niet geschikt voor mensen die slecht ter been zijn!

Foto album

Inbegrepen

Inbegrepen
 • Reis per comfort class touringcar
 • 5 Overnachtingen in goed middenklasse hotel o.b.v. halfpension
 • Entree en rondleiding Mönsted Kalkgruben
 • Rondvaart raderstoomboot de Hjejlen
 • Stadstour Aarhus (2 uur)
 • Entree kunstmuseum ARoS
 • Entree openluchtmuseum Den Gamle by
 • Entree zandsculpturen
 • Bezoek kasteelruïne Kalø en Ebeltoft
Niet inbegrepen
 • € 15,- reserveringskosten per boeking
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Bijdrage SVGR € 5,- per persoon
 • Toeslag 1-persoonskamer € 120,-

Extra informatie

Buitenpost; Garage Veenstra Reizen (Einsteinstraat 7)
Leeuwarden; Kalverdijkje
Drachten; Brievenbus ingang Transferium (Zonnedauw)
Hoogkerk; P+R Hoogkerk A7 Afslag 35 (Peizerweg)
Haren; P+R Transferium
Zuidbroek; van der Valk hotel
Winschoten; NS-Station

De definitieve tijden ontvangt u in uw reisbescheiden.

 

Prijzen & Boeken

Voorkeuren
Beschikbare datums
Prijs per persoon


Augustus
 • € 799,-

  © Veenstrareizen 2022
  Ontwikkeld met Lef