Dagtocht Veenhuizen – Kaaslust & Maallust

Lang was gevangenisdorp Veenhuizen een zelfvoorzienend dorp. Naast de bekende gevangenissen waren er ook scholen, kerken, een spinnerij en boerderijen. Ook heeft Veenhuizen een industriecomplex, waar de landbouwproducten uit de omgeving worden verwerkt. Onderdeel van het industriecomplex zijn Kaaslust en Maallust. Kaaslust, de ambachtelijke kaasmakerij, is gevestigd in de gerestaureerde zuivelfabriek van Veenhuizen. Maallust, de bierbrouwerij, is gevestigd in de voormalige graanmaalderij. De bieren van deze brouwerij zijn al meerdere malen in de prijzen gevallen en Maallust hoort bij de top tien van grootste speciaalbierbrouwers van Nederland. Hoor alles over de geschiedenis van deze bijzondere kolonie. En onder het motto: Eerlijk smaakt heerlijk, kan het niet anders dan dat u lekker van de producten kunt proeven. De panden van de kaasmakerij en bierbrouwerij alleen al zijn een lust voor het oog en een bezoek aan het complex staat garant voor een onvergetelijke dag uit.

Programma dagtocht Veenhuizen – Kaaslust & Maallust

In het begin van de middag vertrekken we naar Veenhuizen. Eenmaal aangekomen kunt u genieten van koffie of thee met koek. Daarna is er alle tijd om Kaaslust en Maallust te bezichtigen en om te proeven van de heerlijke producten. Een bezoek aan het industriecomplex is een leuke en leerzame belevenis. Om de tocht af te sluiten en om na te genieten van de dag is er een fijne koffietafel met soep.

Rolstoel of rollator
In de bus is beperkte capaciteit voor een rolstoel beschikbaar. Geef daarom bij de boeking aan of u rolstoelafhankelijk bent of een rollator meeneemt. – Terug naar alle dagtochten

IN-/EXCLUSIEF

Inclusief:
Vervoer per luxe touringcar

2x Koffie/thee met koek
Rondleiding en proeverij bij Maallust
Rondleiding en proeverij bij Kaaslust
Koffietafel met soep Hildenberg Appelscha

OPSTAPSCHEMA
Opstapplaats
Buitenpost, Garage Veenstra Reizen
Quatrebras; Bushalte ri. Bergum, Oude Commissieweg
Hardegarijp; Bushalte ri. Leeuwarden, T.o. van der Valk
E10; Bushalte ri. Leeuwarden
Leeuwarden; Thuiszorg het Friese Land
Drachten; Transferium
PRIJZEN & BOEKEN
Datum Prijs p.p. 
Woensdag 28 november 2018 € 69,50

Deze dagtocht wordt in samenwerking met Thuisleven uitgevoerd, en pashouders betalen € 67,00 p.p.

Boek nu