Stamppottocht Appelscha

Op de grens van Friesland en Groningen ligt een uitgestrekt natuurgebied, het Fochteloërveen. Dit natuurgebied is een unieke en bijzondere plek. Het Fochteloërveen is namelijk een van de laatste gebieden met hoogveen in West-Europa. En veen, dat is hier ruimschoots aanwezig. Tot aan de horizon bestaat het landschap uit veen. Dit veen is ontstaan door een combinatie van regenwater en veenmos. Het Fochteloërveen zou allang verdwenen zijn, als Natuurmonumenten niet in 1938 200 hectare van het natuurgebied had gekocht. Het is voor planten en dieren niet makkelijk om te overleven in het veen, vanwege zure en arme grond. Daarom is het des te bijzonder om de soorten te zien die hier wél kunnen overleven! Voorbeelden zijn het plantje zonnedauw, de kraanvogel en de blauwe kiekendief. Het Fochteloërveen is dankzij de stilte en weidsheid een waar paradijs voor de kraanvogel. De vogels zijn prachtig om naar te kijken. En niet alleen de vogels, het hele gebied is indrukwekkend om te zien en u zult niet snel een plek tegenkomen die lijkt op het Fochteloërveen.

Programma Stamppottocht omgeving Appelscha

De stamppottocht begint in de middag met een lekker kopje koffie of thee met appelgebak. Vervolgens kunt u genieten van een rondrit door het Fochteloërveen. Tijdens deze rit kunt u volop genieten van de omgeving en het unieke landschap. Na de ontspannen rondrit is het tijd voor het diner in de vorm van een lekker stamppotbuffet. In een ongedwongen sfeer kunt u hiervan genieten en napraten over de mooie natuur die u heeft kunnen bewonderen tijdens de rondrit.

Rolstoel of rollator
In de bus is beperkte capaciteit voor een rolstoel beschikbaar. Geef daarom bij de boeking aan of u rolstoelafhankelijk bent of een rollator meeneemt. – Terug naar alle dagtochten

IN-/EXCLUSIEF

Inclusief:
Vervoer per luxe touringcar

2x Koffie/thee met appelgebak
Rondrit Fochteloërveen
Stamppotbuffet de Hildenberg

OPSTAPSCHEMA
Opstapplaats
Buitenpost, Garage Veenstra Reizen
Quatrebras; Bushalte ri. Bergum, Oude Commissieweg
Hardegarijp; Bushalte ri. Leeuwarden, T.o. van der Valk
E10; Bushalte ri. Leeuwarden
Leeuwarden; Thuiszorg het Friese Land
Grou; Bushalte voor minirotonde, Stationsweg
Akkrum; Esso, Spikerboor 1
Heerenveen; Bushalte voor Randstad, K.R. Poststraat
PRIJZEN & BOEKEN
Datum Prijs p.p. 
Dinsdag 9 oktober 2018 € 57,50

Deze dagtocht wordt in samenwerking met Thuisleven uitgevoerd, en pashouders betalen € 55,00 p.p.

Boek nu