Dagtocht Op Karakter

We beginnen de dag met een bezoek aan het grootste en enige nog functionerende stoomgemaal ter wereld, het Woudagemaal! Het gemaal staat sinds 1998 op de UNESCO werelderfgoedlijst en is erkend als van uitzonderlijke universele waarde.

We starten de ochtend met koffie en gebak waarna we onder begeleiding van een gids naar het bezoekerscentrum gaan. In het bezoekerscentrum wordt u geïnformeerd over de werking van het stoomgemaal en het waterbeheer in Fryslân. Tijdens een 3D-voorstelling beleeft u het gemaal onder stoom, ook als het niet in werking is! Vanuit het bezoekerscentrum volgt een rondleiding door een ervaren vrijwilliger langs het stoomgemaal. Hij zal u meenemen in de wereld van stoom, techniek, architectuur en waterkracht.

Na de rondleiding rijden we naar de Sudersee in Hindeloopen voor een heerlijk stoofpotjes diner. Nadat iedereen is uitgegeten rijden we naar de Sonnema distilleerderij in Bolsward. U krijgt een uitgebreide rondleiding door de fabriek, waar de Beerenburg nog steeds op traditionele wijze wordt gemaakt. Na afloop van de rondleiding wordt u in de gelegenheid gesteld om dit product te proeven. We sluiten de middag af met koffie en een Frysk dûmke. Daarna brengt de chauffeur u weer terug naar uw opstapplaats.

IN-/EXCLUSIEF

Inclusief:
Vervoer per luxe touringcar
2x Koffie/thee met oranjekoek
Stoofpotjes 3-gangendiner
Rondleiding Sonnema
Proeverij
Koffie met Frysk Dûmke

Exclusief:
€ 3,50 reserveringskosten per boeking

OPSTAPSCHEMA
Opstapplaats
Buitenpost, Garage Veenstra Reizen
Quatrebras; Bushalte Quatrebras Zuid, Oude Commissieweg
Hurdegaryp; Bushalte Stationsweg (thv Rijksstraatweg 10)
Tytsjerk; Bushalte Swarteweisein – E10 ri. Leeuwarden
Leeuwarden; Bushalte Juridisch Loket (t/o ingang NS)
Grou; Bushalte voor minirotonde, Stationsweg
Akkrum; Esso, Spikerboor 1
Heerenveen; McDonald’s
Joure; Parkeerplaats achterzijde Jumbo, G. Knolweg
Lemmer, McDonalds
PRIJZEN & BOEKEN
Datum Prijs p.p. 
Donderdag 6 februari 2020 € 69,-

Boek nu