Dagtocht Nostalgisch Hellendoorn

Heeft u wel eens een verzameling van meer dan 10.000 blikken gezien? Vol met herkenning, verhalen en herinneringen? Blikken die meer dan 150 jaar oud zijn?

Bij het Nationaal Blikken Museum vindt u unieke blikjes met bijzondere betekenissen. Zoals een blikje met een afbeelding van de bekende Droste zuster, een herinneringsblikje uit 1863 of een blikje van Paus Johannes de 23e uit 1963.  Er zijn 200 verschillende beschuitbussen en een bakkersstraatje van 450 verschillende blikken, met afbeeldingen van bakkerswinkeltjes uit heel Nederland.

Programma dagtocht Nostalgisch Hellendoorn

‘s Ochtends vertrekken we richting het Nationaal Blikken Museum in Hellendoorn. Hier worden we ontvangen met koffie en gebak. Na de koffie worden we rondgeleid door het bijzondere museum. Het is een feest van herkenning met oude blikken en een snoepwinkeltje uit grootmoeders tijd. Dropjes, zuurtjes, zwart-wit of pepermuntjes worden verkocht van achter een prachtige ouderwetse toonbank met weegschaal en glazenpotten en blikken. Na de rondleiding staat er een lekker 3 gangen pannenkoekmenu voor u klaar dat bestaat uit een voorgerecht – pannenkoek van de week en een dessert! Nadat iedereen is uitgegeten stappen we in de huifkar voor een prachtige tocht door de omgeving met een hapje & drankje onderweg. Aan het einde van de middag brengen we u weer terug naar de opstapplaats.  – Terug naar alle dagtochten

Rolstoel of rollator
In de bus is beperkte capaciteit voor een rolstoel beschikbaar. Geef daarom bij de boeking aan of u rolstoelafhankelijk bent of een rollator meeneemt.

IN-/EXCLUSIEF

Inclusief:
Vervoer per luxe touringcar

2x Koffie/thee met gebak
Entree en rondleiding Nationaal Blikkenmuseum Marle
3-Gangen pannenkoekmenu
1,5 uur durende huifkartocht met hapje & drankje onderweg

OPSTAPSCHEMA
Opstapplaats
Buitenpost, Garage Veenstra Reizen
Quatrebras; Bushalte ri. Bergum, Oude Commissieweg
Hardegarijp; Bushalte ri. Leeuwarden, T.o. van der Valk
E10; Bushalte ri. Leeuwarden
Leeuwarden; Thuiszorg het Friese Land
Grou; Bushalte voor minirotonde, Stationsweg
Akkrum; Esso, Spikerboor 1
Heerenveen; Bushalte voor Randstad, K.R. Poststraat
PRIJZEN & BOEKEN
Datum Prijs p.p. 
Vrijdag 28 september 2018 € 64,50

Deze dagtocht wordt in samenwerking met Thuisleven uitgevoerd, en pashouders betalen € 62,00 p.p.

Boek nu