Dagtocht Mondriaan Amersfoort

Zie de stad door de ogen van de jonge Mondriaan

Bij aankomst in Amersfoort staat bij restaurant Dara koffie met lekkers voor u klaar. Na de koffie staat de gids voor u klaar voor de Mondriaanwandeling.  Vorig jaar was het 100 jaar geleden dat de kunstbeweging De Stijl is opgericht. Piet Mondriaan was een van de boegbeelden van deze stroming en heeft de eerste 8 jaar van zijn leven doorgebracht in Amersfoort. Maar hoe zag de stad er toen uit? En hoe was het leven van de familie aan de Kortegracht?
Uw gids vertelt hierover tijdens deze speciale wandeling door Amersfoort. Natuurlijk worden de overige historische monumenten die Amersfoort rijk is niet vergeten tijdens deze wandeling.

Na de wandeling heeft u tijd om op eigen gelegenheid te lunchen in Amersfoort. Na de lunch stapt u aan boord voor een prachtige grachtenrondvaart door de historische binnenstad van Amersfoort. Vanaf het water zult u bekende monumenten aanschouwen zoals de waterpoort Monnikendam en de Onze Lieve Vrouwetoren.

Daarna brengen we uiteraard een bezoek aan het Mondriaanhuis. Hier kunt u de abstracte werken van Piet Mondriaan bekijken.

We sluiten de dag af met een heerlijk 3-gangendiner op de terugreis.

* Het is mogelijk dat de verschillende programma-onderdelen worden omgedraaid.

Breng- en haalservice:
U kunt zich tegen een vergoeding laten halen/brengen vanaf uw woonadres naar de dichtstbijzijnde opstapplaats. Vraag naar de mogelijkheden.

– Terug naar alle lezersreizen

IN-/EXCLUSIEF

Inclusief:
Vervoer per luxe touringcar

2x Koffie/thee met lekkers
Mondriaanwandeling
Grachtenrondvaart
Bezoek Mondriaanhuis
3-Gangendiner

Exclusief:
Reserveringskosten (€ 3,50 per boeking)

OPSTAPSCHEMA
Opstapschema
Marum; bushalte A7 richting Groningen
Leek; carpoulplaats A7 richting Groningen
Hoogkerk; Transferium P+R
Haren; postiljon Hotel
Assen; van der Valk Hotel
Hoogeveen; Hotel Hoogeveen
Meppel; Mc Donalds
PRIJZEN & BOEKEN
Datum Prijs p.p.
Vrijdag 12 oktober 2018 € 79,-

Boek nu