Dagtocht Koningsdiep

Deze tocht door de tijd gaat over veranderingen, de levensloop van het landschap van het stroomdal van Koningsdiep en Boarn. En daarmee over de levensloop van haar bewoners. Koningsdiep, Alddjip en Boarn zijn allemaal namen die horen bij de stroom die dwars door de prachtige plaatsen in het gebied de Friese Wouden voert. Met deze dagtocht bezoekt u openluchtmuseum It Damshûs in Nij Beets en maakt u een prachtige rondrit langs het Koningsdiep.

Dagprogramma
In de ochtend worden we ontvangen met koffie of thee met gebak bij openluchtmuseum It Damshûs. In dit openluchtmuseum kunt u ontdekken hoe laagveenturf werd gemaakt en hoe de veenarbeiders woonden en werkten. Ook komt u hier alles te weten over hoe turfwinning het landschap heeft veranderd. Om niets te missen van wat het museum te bieden heeft, worden we na de koffie rondgeleid over het terrein. Het verleden herrijst met zijn bittere armoede en sociale strijd. Na de rondleiding rijden we naar Beetsterzwaag voor een 12 uurtje. Nadat iedereen is uitgegeten maken we een rondrit met de bus langs de mooiste plekjes van het Koningsdiep. Het Koningsdiep wordt ook wel ‘de parel van de Friese Wouden’ genoemd, en tijdens de prachtige rondrit komt u erachter waarom. Na afloop van de rondrit door het Koningsdiep brengt de chauffeur u weer terug naar uw opstapplaats.

Rolstoel of rollator
In de bus is beperkte capaciteit voor een rolstoel beschikbaar. Geef daarom bij de boeking aan of u rolstoelafhankelijk bent of een rollator meeneemt. – Terug naar alle dagtochten

IN-/EXCLUSIEF

Inclusief:
Vervoer per luxe touringcar

Koffie/thee met Friese oranjekoek
Entree openluchtmuseum It Damshûs
12 uurtje (lunch)
Rondrit Koningsdiep

Exclusief:
€ 3,50 reserveringskosten per boeking

OPSTAPSCHEMA
Opstapplaats
Buitenpost, Garage Veenstra Reizen   
Groningen; Bushalte langs het water (NS-Station)
Hoogkerk; P+R 
Peize
Roden
Leek; Bushalte ri. Drachten (A7)
Marum; Bushalte ri. Drachten (A7)
Drachten; Transferium Oost (Zonnedauw)
PRIJZEN & BOEKEN
Datum Prijs p.p. 
Woensdag 10 april 2019 € 66,-

Boek nu