Middagtocht Kamp Westerbork

Midden in Drenthe ligt een plek met een geschiedenis: Herinneringscentrum Kamp Westerbork. Hier worden de levens van ruim honderdduizend Nederlandse joden in herinnering gehouden. Rode draad in de vaste expositie zijn de persoonlijke verhalen. Van mensen die via kamp Westerbork zijn weggevoerd, maar ook van bewakers, treinbestuurders, buren en mensen die joden hielpen onderduiken of ontsnappen. Taluds en reconstructies geven de oorspronkelijke grootte en plaats van een aantal barakken aan. Oude paden en wegen zijn opnieuw aangelegd. Op de voormalige appelplaats liggen 102.000 stenen als symbool voor de vermoorde gedeporteerden.

Programma middagtocht Kamp Westerbork

‘s Middags vertrekken we richting Westerbork waar we worden ontvangen met een kopje koffie of thee met appelgebak. Na de koffie rijden we nar het kampterrein. Daar worden we rondgeleid door een gids. Na de rondleiding rijden we naar het museum waar u de gelegenheid heeft de tentoonstelling te bekijken. Aan het eind van de middag brengen we u weer terug naar de opstapplaats. – Terug naar alle dagtochten

Rolstoel of rollator
In de bus is beperkte capaciteit voor een rolstoel beschikbaar. Geef daarom bij de boeking aan of u rolstoelafhankelijk bent of een rollator meeneemt.

IN-/EXCLUSIEF

Inclusief:
Vervoer per luxe touringcar

2x Koffie/thee met appelgebak
Entree en rondleiding Kamp Westerbork

OPSTAPSCHEMA
Opstapplaats
Buitenpost, Garage Veenstra Reizen
Quatrebras; Bushalte ri. Bergum, Oude Commissieweg
Hardegarijp; Bushalte ri. Leeuwarden, T.o. van der Valk
E10; Bushalte ri. Leeuwarden
Leeuwarden; Thuiszorg het Friese Land
Grou; Bushalte voor minirotonde, Stationsweg
Akkrum; Esso, Spikerboor 1
Heerenveen; Bushalte voor Randstad, K.R. Poststraat
PRIJZEN & BOEKEN
DatumPrijs p.p. 
Dinsdag 31 juli 2018€ 53,50

Deze dagtocht wordt in samenwerking met Thuisleven uitgevoerd, en pashouders betalen € 51,00 p.p.

Boek nu