De Geheimen van park vliegbasis Soesterberg

We beginnen de dag met een bezoek aan het Nationaal Militair Museum. Dit museum vertelt de persoonlijke verhalen van militairen die van onze vrede en veiligheid hun beroep maken. Er is een speciale tentoonstelling die het einde van de Koude Oorlog herdenkt met de val van de Berlijnse Muur, 30 jaar geleden.

Daarnaast heeft het NMM de meest bijzondere collectie tanks, vliegtuigen, pantservoertuigen en helikopters van Nederland. Stuk voor stuk unieke exemplaren met een bijzonder verhaal. Ook persoonlijke objecten en aangrijpende verhalen komen tot leven in het NMM. U zult versteld staan hoe de Nederlandse krijgsmacht is verweven met de wereld om je heen!

Na de lunch pakken we de fiets en gaan we kennis maken met Park Vliegbasis Soesterberg onder leiding van een gids. Park Vliegbasis Soesterberg vormt de bakermat van de Nederlandse luchtvaart en is een gebied met een roemruchte militaire geschiedenis. Sinds enkele jaren is het in ontwikkeling als een bijzonder natuurgebied met unieke flora en fauna en hoge natuurwaarden, gelegen midden in Nederland. Een geheimzinnig gebied ook, wat ruim 100 jaar niet toegankelijk was door militair inrichting en gebruik. Er zijn nog vele overblijfselen te vinden van die militaire aanwezigheid zoals bunkers, vliegtuigshelters, munitiedepots en een prominent aanwezige landingsbaan. Na afloop brengt de chauffeur u weer terug naar uw opstapplaats.

IN-/EXCLUSIEF

Inclusief:
Vervoer per luxe touringcar

koffie/thee met cake op de heenreis
entree Nationaal Militair Museum
uitgebreide lunch Kolonel
Fietstocht Park Vliegbasis Soesterberg o.l.v. een gids

Exclusief:
Reserveringskosten (€ 3,50 per boeking)

OPSTAPSCHEMA
Opstapplaats Vertrektijd
Buitenpost, Garage Veenstra Reizen 7.00 uur
Quatrebras; Bushalte Quatrebras Zuid, Oude Commissieweg 7.20 uur
Hurdegaryp; Bushalte Stationsweg (thv Rijksstraatweg 10) 7.25 uur
Tytsjerk; Bushalte Swarteweisein – E10 ri. Leeuwarden 7.30 uur
Leeuwarden; Bushalte Juridisch Loket (t/o ingang NS) 7.50 uur
Heerenveen; McDonald’s 8.25 uur
Joure; McDonald’s 8.40 uur
Lemmer, McDonalds 9.00 uur
PRIJZEN & BOEKEN
Datum Prijs p.p.
Datum volgt later € 79,-