Broekerveiling

De oudste doorvaargroenteveiling ter wereld. Op deze historische plek in Broek op Langedijk is in 1887 het veilen bij afslag ontstaan. Dit systeem wordt tegenwoordig bij alle grote veilingen toegepast.

De herinnering wordt levend gehouden door het historische veilinggebouw en de markante lighallen die boven het water zijn gebouwd.

We beginnen onze dag met een bezoek aan Museum Broekerveiling. In het Museum leert u alles over de rijke historie van de Broekerveiling en het Rijk der Duizend Eilanden.  Na dit bezoek staat er een heerlijke Langedijker lunch voor ons klaar. Na de lunch maken we een rondvaart door het rijk der 1000 eilanden. Tijdens deze rondvaart voelt u zich de tuinder die met zijn groente op weg is naar de veiling. U hoort, ziet en voelt hoe het er een eeuw geleden aan toe ging.

Na de rondvaart leidt de gids u rond door het museum en praat u graag bij over het leven van de tuinders en hun familie zo rond het jaar 1900. Na de rondleiding door het museum volgt het hoogtepunt van de dag! U neemt plaats op de plek van de  handelaar in de authentieke veilingbanken. U voelt de spanning als de veilingmeester de groenten aanprijst en u de veilingklok stopt en de prijs bepaalt. We sluiten het bezoek af met een kopje koffie of thee met een lekker stukje appeltaart.

IN-/EXCLUSIEF

Inclusief:
Vervoer per luxe touringcar

Entree Museum Broekerveiling
Langedijker lunch
Rondvaart met schipper/gids
Veiling
Koffie/thee met appelgebak

Exclusief:
Reserveringskosten (€ 3,50 per boeking)

OPSTAPSCHEMA
Opstapplaats
Buitenpost, Garage Veenstra Reizen
Quatrebras; Bushalte Quatrebras Zuid, Oude Commissieweg
Hurdegaryp; Bushalte Stationsweg (thv Rijksstraatweg 10)
Tytsjerk; Bushalte Swarteweisein – E10 ri. Leeuwarden
Leeuwarden; Bushalte Juridisch Loket (t/o ingang NS)
Drachten; Transferium Oost (Zonnedauw)
Heerenveen; McDonald’s
PRIJZEN & BOEKEN
Datum Prijs p.p.
Vrijdag 23 oktober 2020 € 65,-

Boek nu