Dagtocht 11Fountains & Us Heit

Leeuwarden is met Friesland de Culturele Hoofdstad van Europa in 2018. Het programma bestaat uit ruim 60 projecten en honderden ideeën uit de mienskip. Één van de hoofd projecten is de 11Fountains. Deze nieuwe elfstedentocht wordt niet verbonden door ijs, maar door het sprankelende water van fonteinen.

De fonteinen zijn gemaakt door internationale topkunstenaars uit elf verschillende landen. De makers zijn niet willekeurig gekozen: er werd gezocht naar een match tussen het werk van de kunstenaar en het karakter en de geschiedenis van de betreffende Elfstedenstad.

Programma dagtocht 11Fountains & Us Heit

‘s Ochtends maken we een rondrit langs een aantal van de 11Fountains in Leeuwarden, Harlingen & Bolsward. Onze gids kan u alles vertellen over de prachtige fonteinen en de bezienswaardigheden langs de route. Na de rondrit rijden we naar restaurant de Groene Weide in Joure voor een echte Friese koffietafel. ‘s Middags rijden we naar de Friese brouwerij Us Heit in Bolsward. Hier hoort u alles over het brouwen van speciaalbier. De Friese Bierbrouwerij “Us Heit” is een klein familiebedrijf, die maar liefst acht verschillende speciaal bieren brouwt. Voor het brouwen van Us Heit speciaalbieren wordt uitsluitend gebruik gemaakt van natuurlijke ingrediënten, en dat proef je: Natuurzuiver bier met karakter. Ook wordt hier een bijzondere single malt whisky gestookt, genaamd Frysk Hynder. We sluiten de middag af met koffie/thee met Friese oranjekoek, waarna we weer terugrijden naar uw opstapplaats. – Terug naar alle dagtochten

Rolstoel of rollator
In de bus is beperkte capaciteit voor een rolstoel beschikbaar. Geef daarom bij de boeking aan of u rolstoelafhankelijk bent of een rollator meeneemt.

IN-/EXCLUSIEF

Inclusief:
Vervoer per luxe touringcar

Rondrit o.l.v. een gids langs een aantal van de 11 Fountains
Friese koffietafel Groene Weide Joure
Rondleiding Us Heit
2x Koffie/thee met oranjekoek

OPSTAPSCHEMA
Opstapplaats
Buitenpost, Garage Veenstra Reizen
Quatrebras; Bushalte ri. Bergum, Oude Commissieweg
Hardegarijp; Bushalte ri. Leeuwarden, T.o. van der Valk
E10; Bushalte ri. Leeuwarden
Leeuwarden; Thuiszorg het Friese Land
PRIJZEN & BOEKEN
DatumPrijs p.p. 
Dinsdag 24 juli 2018€ 61,50

Deze dagtocht wordt in samenwerking met Thuisleven uitgevoerd, en pashouders betalen € 59,00 p.p.

Boek nu