Direct & persoonlijk contact
Duurzaam op reis
Bijna 100 jaar ervaring
Ruim aanbod

Soldaat van Oranje – de Musical

Soldaat van Oranje (foto: Joris van Bennekom) Soldaat van Oranje - De Musical (foto: Joris van Bennekom) Soldaat van Oranje - De Musical (foto: Joris van Bennekom)

Soldaat van Oranje is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van één van de grootste verzetshelden uit onze vaderlandse geschiedenis: Erik Hazelhoff Roelfzema. Als de Duitsers in 1940 Nederland binnenvallen, leeft Erik Hazelhoff Roelfzema met zijn Leidse vrienden een onbezorgd studentenleven. De dan 23-jarige studenten realiseren zich dat niets meer hetzelfde is.

Soldaat van Oranje inclusief busreis & tickets

Vriendschap en liefde zijn niet langer vanzelfsprekend. De oorlog zet alle verhoudingen op scherp. Iedereen moet zijn eigen keuzes maken.Vechten voor vrijheid, volk en vaderland? Doorstuderen? Of bewust kiezen voor de vijand? Aan het begin van de oorlog ontsnapt Erik naar Engeland van waaruit hij zendapparatuur naar Nederland smokkelt en als piloot betrokken is bij bombardementen op Duitsland. Hij wordt adjudant van Koningin Wilhelmina en ontvangt voor zijn verzetswerk al tijdens de oorlog de Militaire Willemsorde, de hoogste Koninklijke onderscheiding. Het publiek beleeft de voorstelling in een 360 graden draaiende theaterzaal en wordt zo het waarachtige verhaal ingetrokken. De musical wordt opgevoerd in een tot theater omgebouwde vliegtuighangar. De TheaterHangaar staat op voormalig militair vliegveld Valkenburg in Katwijk en vormt een toepasselijke historische plek.

Inbegrepen

Inbegrepen
  • Vervoer
  • 1e Rangs Tickets Soldaat van Oranje

Prijzen & Boeken

Voorkeuren
Beschikbare datums
Prijs per persoon
Selecteer een datum
Februari
  • Maart
  • € 117,-
    © Veenstrareizen 2021
    Ontwikkeld met Lef