Woudagemaal

Maak kennis met de kathedraal van stoom:

In Lemmer staat het grootste nog werkende stoomgemaal ter wereld: Het Ir. D.F. Woudagemaal. Een bijzonder monument uit 1920. Al bijna honderd jaar oud, maar als eigendom van Wetterskip Fryslân nog steeds een actief onderdeel van de Friese waterhuishouding. Het Woudagemaal is een van de negen Nederlandse UNESCO Werelderfgoederen.

Jong en oud beleven de immense kracht van stoom en water in de interactieve expositie en een spannende 3D film in het moderne bezoekerscentrum.

Woudagemaal voor het basisonderwijs

Extra Informatie voor kinderen van groep 7 en 8

‘s Morgens of ‘s middags worden de leerlingen en begeleiders met de touringcar opgehaald vanaf school. Hierna zal de touringcar u naar het Woudagemaal brengen. Hier word u opgewacht en zal het programma met de speurtocht beginnen. Het bezoek aan het Woudagemaal zal ongeveer 1,5 uur duren.

Leuk en leerzaam

Het Woudagemaal is de perfecte locatie voor een schoolreisje of een leerzame excursie. Leerlingen worden uitgedaagd met een speurtocht waarin ze hoofdmachinist Jelle Terpstra helpen bij een zoektocht door de expositieruimte en in het gemaal. Zo komen zij spelenderwijs veel te weten over waterbeheer en de werking van het stoomgemaal met stoomketels, stoommachines en pompen. Hebben ze de speurtocht afgerond, dan krijgen ze een echt diploma!

De interactieve elementen in de expositieruimte bieden jongeren op een leuke manier inzicht in de natuurkundige en werktuigbouwkundige principes achter stoom, kracht en waterbeheer. Nut en doel van techniek worden zichtbaar. Bezoekerscentrum en gemaal vormen zo een top locatie waar alfa en bèta worden gecombineerd. Leuk om te beleven voor iedereen!

Gratis educatiemateriaal en audiotour applicatie

Om een schoolbezoek optimaal voor te bereiden en af te ronden zijn voor het basisonderwijs en voor het voortgezet onderwijs introductie- en een verwerkingslessen ontwikkeld.
Dit speels opgezette educatiemateriaal is gratis verkrijgbaar en als PDF te downloaden.

De audiotour-app voor smartphone en tablet biedt leerlingen de mogelijkheid om in hun eigen taal en tempo de verschillende onderdelen van het gemaal te beleven. Ook voor wie vanuit huis of school graag meer te weten wil komen over het Woudagemaal biedt de audiotour een schat aan informatie. Zo kunnen docenten de app gebruiken ter aanvulling op het online beschikbare educatiemateriaal.

Vragen? bel dan

0511-541809

Offerte aanvragen

Offerte aanvragen

Bedrijf / instelling

Aanhef
DhrMevr

Achternaam (verplicht)

Voorletter(s)

Uw email (verplicht)

Straat + huisnummer

Postcode (verplicht)

Woonplaats (verplicht)

Telefoonnummer (verplicht)

Reis informatie

Reisdatum

Aantal reizigers

Vertrekplaats

Vertrektijd

Bestemming

Thuiskomst datum

Thuiskomst tijd

Wenst u vrijblijvend advies bij het samenstellen van uw programma?

Wenst u lid te worden van onze nieuwsbrief?
Schrijf mij in voor de nieuwsbrief

Opmerkingen