Direct & persoonlijk contact
Duurzaam op reis
Bijna 100 jaar ervaring
Ook voor uw actieve vakanties

Idyllisch Engeland – The Cotswolds (6 dagen)

idyllisch-Engeland

Het echte, idyllische Engeland vindt u in de Cotswolds. Welkom in deze bijzondere, prachtige streek. Na een weekendje of vakantie naar de Cotswolds komt u altijd thuis met het gevoel er nog een keer naartoe te willen gaan. ‘Wolds’ slaat op de glooiende heuvels van de county’s Gloucestershire, Oxfordshire, Warwickshire, Wiltshire en Worcestershire, die samen de Cotswolds vormen. De regio is rijk aan bezienswaardigheden en activiteiten. En het maakt niet uit in welk seizoen u er komt! U ziet hier typisch Engelse dorpjes, opgetrokken uit zandsteen, alsook prachtige marktdorpjes, fraaie paleizen en landhuizen, eindeloos veel natuur, waarvan een deel wordt beschermd in reservaten, uitgebreide tuinen en onvergetelijke vergezichten.

Dag 1 Hoek van Holland – Harwich
Later in de middag vertrekken we vanaf de opstapplaatsen om naar Hoek van Holland te reizen. Hier schepen we in aan boord van één van de luxe ferry’s die ons rond 22.00 uur naar Harwich vaart. Tijdens de overtocht beschikt u over een binnenhut met comfortabele bedden, televisie en een badkamer met douche en toilet. Ook is er volop entertainment aan boord. Naast verschillende bars en restaurants kunt u er belastingvrij winkelen en genieten van een film of een wandeling op het dek.

Dag 2 Oxford / Blenheim Palace
Na een vroeg ontbijt ontschepen we in Harwich. Verwondert u zich over het prachtige Engelse landschap, als we naar Oxford rijden. In deze universiteitsstad kunnen we niet om de architectuur heen. In het centrum vinden we zoveel koepels en kantelen van de colleges en bibliotheken die bij Oxford University horen. De meeste gebouwen zijn eeuwenoud en hebben al vele beroemdheden door hun poorten verwelkomd. Met een plattegrond van het toeristenbureau kunt u er een mooie wandeling maken. Nadat u de stad heeft kunnen ontdekken reizen we verder
naar Blenheim Palace. Het landhuis werd in 1705 geschonken aan John Churchill voor zijn militaire verdiensten. Dit is ook de geboorteplaats van Winston Churchill waaraan een permanente tentoonstelling is gewijd. Inmiddels staat het paleis op de werelderfgoedlijst van UNESCO. We reizen verder naar ons hotel in Burford waar we de komende 3 nachten verblijven.

Dag 3 Highgrove Gardens / Bath
Deze ochtend rijden we naar Highgrove gardens. Het huis is de privé residentie van koning Charles III en zijn vrouw. Sinds zijn komst in 1980 hebben zowel het huis als de tuin een grote metamorfose ondergaan. Inmiddels verwelkomt de tuin jaarlijks zo’n 40.000 bezoekers. Wij genieten van een rondleiding door de mooie tuinen. Daarna rijden we verder naar het zuidelijkste puntje van de Cotswolds, voor een bezoek aan Bath. In de Georgiaanse binnenstad vinden we bekende bouwwerken zoals de Royal Crescent en The Pump Room waar voorheen veel bronwater werd gedronken. Tegenwoordig kunt u er heerlijk lunchen. En natuurlijk is een bezoek aan de Romeinse baden in de stad zeker de moeite waard. U krijgt er een levendig beeld van de thermen in de tijd van de Romeinen. Geniet van vrije tijd of boek een bezoek aan The Roman Bath
(toeslag € 22,50 per persoon).

Dag 4 Cotswolds
Vandaag maken we een rondrit door de Cotswolds. Het is een schilderachtig landelijk natuurgebied en één van de meest geliefde plattelandsgebieden van Engeland. We vinden er typisch Engelse cottages en een landschap vol bossen, glooiende heuvels en charmante dorpjes als Bibury, Broadway en Bourton-on-the-Water. Laatstgenoemde wordt ook wel het Venetië van de Cotswolds genoemd. Geniet van de bijzondere aangezichten die de Cotswolds biedt onder het genot van een kopje Engelse thee en scones in een van de gezellige tea rooms.

Dag 5 Cambridge – Harwich 
We verlaten het hotel en rijden naar de levendige studentenstad Cambridge. De stad kent een rijke cultuur en telt veel historische gebouwen. Met een plaatselijke gids verkennen we het oude
centrum te voet. We zien onder andere het St. John College, de Brug der zuchten en St. Mary’s Church. Na van vrije tijd en gelegenheid voor een diner te hebben genoten rijden we oostwaarts
naar de havens van Harwich. Hier ligt de ferry voor ons klaar om rond 23.00 uur de oversteek naar Hoek van Holland te maken. De overnachting vindt plaats in een 2-persoons binnenhut.

Dag 6 Terugreis
Na een uitgebreid ontbijt aan boord schepen we rond 09.00 uur uit en wordt ieder naar de verschillende opstapplaatsen teruggebracht.

Foto album

Inbegrepen

Inbegrepen
 • Reis per comfort class touringcar
 • Overtocht Hoek van Holland-Harwich v.v.
 • 2 Overnachtingen aan boord in een 2-persoonsbinnenhut o.b.v. logies/ontbijt
 • 3 Overnachtingen in Hotel The Golden Pheasant Inn o.b.v. halfpension
 • Entree en audiogids Blenheim Palace
 • Entree en rondleiding Highgrove Gardens
 • Rondrit Cotswolds
 • Stadswandeling Cambridge o.l.v. een gids
 • Reisleiding gedurende de gehele reis
Niet inbegrepen
 • € 15,- reserveringskosten per boeking
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Bijdrage SVGR € 5,- per persoon
 • Toeslag 1-persoonskamer € 345,-
 • Toeslag 2-pers.buitenhut met benedenbedden € 40 p.p.

Extra informatie

Buitenpost; Garage Veenstra Reizen (Einsteinstraat 7)
Leeuwarden; Kalverdijkje
Marum; Bushalte Marum / A7 (ri. Groningen)
Drachten; Brievenbus ingang Transferium (Zonnedauw)
Hoogkerk; P+R Hoogkerk A7 Afslag 35 (Peizerweg)
Haren; P+R Transferium
Assen; van der Valk Hotel (Balkenweg 1)
Hoogeveen; Hotel Hoogeveen (Mathijsenstraat 1)
Meppel; McDonald’s

De definitieve tijden ontvangt u in uw reisbescheiden.

 

The Roman Bath    € 22,50

Prijzen & Boeken

Voorkeuren
Beschikbare datums
Prijs per persoon
Selecteer een datum

Augustus
 • € 779,-
  © Veenstrareizen 2023
  Ontwikkeld met Lef