Wandelvakantie Cinque Terre (9 dagen)

Wandelen Cinque Terre Busreis Cinque Terre

De Cinque Terre is één van de mooiste natuurlijke mediterrane  gebieden van Ligurië en wordt gekenmerkt door de aanwezigheid van vijf oude vissersdorpjes met uitzicht op zee.  De dorpen van Monterosso, Vernazza, Corniglia , Manarola en Riomaggiore, wereldwijd bekend om hun zeldzame schoonheid, worden beschouwd als één van de meest aantrekkelijke gebieden in Italië.

Dag 1 – Heenreis – overnachting Zuid Duitsland
Vanaf de verschillende opstapplaatsen reizen we, met de nodige stops onderweg, naar de omgeving van het Zwarte Woud voor diner en overnachting.

Dag 2 – Aankomst Versiliakust
Na het ontbijt gaan we verder met onze reis en trekken al snel Zwitserland binnen. Waar het landschap eerst nog lieflijk aandoet zien we eenmaal voorbij Luzern de machtige bergen aan ons voorbij trekken. Via de Gotthardtunnel rijden we naar het zuiden. We passeren onder andere het meer van Lugano en bij het Comomeer zijn we dan echt in Italië. We rijden door naar ons hotel waar we in de middag aankomen.

Dag 3  – Riomaggiore / Manarola / Vernazza / Monterosso
Het nationaal park Cinque Terre bestaat uit 5 oude heuvelstadjes langs de ruige kustlijn van de Italiaanse Rivièra. De steile kust is moeilijk bereikbaar per auto. Daarom worden de stadjes met een wandelpad en met de trein aan elkaar verbonden. Samen met onze gids wandelen we vandaag in vier van deze stadjes. We starten in Riomaggiore voor een panoramische wandeling rondom het dorpje en langs de parochiekerk boven op de heuvel. De tocht gaat verder naar Manarola waar we genieten van prachtige vergezichten. Vervolgens staat Vernazza op het programma. Het stadje biedt een uniek landschap gemaakt van droge stenen muren en velden met uitzicht op zee. De kleine smalle straatjes dalen af naar de hoofdweg en eindigen in een pleintje voor de jachthaven. De wandelroute leidt ons via trappen en kleine steegjes naar het klooster vanwaar we bij één van de wachttorens een prachtig uitzicht hebben. Tot slot wandelen we naar het meest noordelijke dorp van de Cinque Terre, Monterosso.

Dag 4 – Wandeling Sestri Levante
De wandeling van vandaag leidt ons naar de populaire badplaats Sestri Levante. Vooral de prachtige haven trekt veel toeristen naar het dorp. Zelfs Hans Christian Anderson heeft hier gewoond. Later is de baai indirect naar hem vernoemd. ‘Baia delle Favole’ wat sprookjesbaai betekent. Vanuit het oude stadscentrum volgen we onze route over natuurlijke paden met makkelijke klimmetjes om het uitkijkplatform Punte Manara te bereiken. Het zuidelijke voorgebergte van Monte Castello diende als uitkijkpost om de kustbewoners vroegtijdig voor piraten te waarschuwen. Tijdens de wandeling spreidt een overweldigend panorama zich uit over de Golfo del Tigullio en zien we de brede baaien van Rapallo en Santa Margherita Ligure. De wandeling rondom het schiereiland leidt ons door een dennenbos terug naar Sestri Levante.

Duur: ca. 3 uur (6 km), hoogteverschil 300m, moeilijkheidsgraad gemiddeld.

DAG 5 – Vrije dag
Na twee fijne wandeldagen is het tijd om lekker tot rust te komen. Geniet van wat het hotel en de omgeving u biedt.

Dag 6 – Wandeling Corniglia – Volastra – Manarola
De wandelroute van vandaag is één van de mooiste van de Cinque Terre. We nemen de trein naar Corniglia, het kleinste dorp van de Cinque Terre. Erg bekend is de Scalinata Lardarina. De 382 treden van deze trappen leiden ons naar het centrum van het kleine dorp. Onze gids leidt ons door het dorp waarna we bergopwaarts wandelen, dwars door de wijngaarden en olijfbomen. Hier bereiken we de Posa het hoogtepunt van de wandeling. Dit is namelijk het grootste aaneengesloten wijnbouwgebied van de Cinque Terre. We wandelen verder naar Volastra met de kleine bedevaartskerk “Madonna della Salute”. Hier gebruiken we een picknickpauze om vervolgens bergafwaarts naar Manarola af te dalen.

Duur: ca. 3,5 uur (6 km), hoogteverschil: 400m, moeilijkheidsgraad gemiddeld.

DAG 7 – Pisa en Lucca
We verkennen de Italiaanse parels Pisa en Lucca. In Pisa bewonderen we het indrukwekkende Piazza dei Miracoli. Hier zien we de doopkapel, de Duomo (kathedraal) en de meest iconische attractie van de stad, de scheve toren van Pisa welke op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Na vrije tijd en gelegenheid voor de lunch rijden we naar Lucca. Tijdens een wandeling over de stadswallen zien we de kathedraal en Piazza dell’Anfiteatro. De eerste wallen ontstonden in de 11de eeuw maar verschoven telkens omdat de stad steeds groter werd. De huidige stadswal dateert uit de 16de eeuw en is muur nummer vier. Aansluitend heeft u tijd om deze sfeervolle stad zelf te ontdekken.

Dag 8 – Zuid-Duitsland
Met veel nieuwe indrukken verlaten we Italië en rijden naar ons overnachtingshotel ter hoogte van Karlsruhe.

Dag 9 – Terugreis
Deze laatste dag beginnen we aan de reis huiswaarts. Met de mooiste herinneringen keren we terug naar de opstapplaatsen.

Wandelschoenen met goed profiel vereist/ niveau gemiddeld.

Foto album

Inbegrepen

Inbegrepen
 • Reis per comfort class touringcar
 • 6 Overnachtingen in omgeving Marina di Massa o.b.v. halfpension
 • Overnachting op de heen- en terugreis o.b.v. halfpension
 • Softhiking dag 3 o.l.v. een gids
 • Treinreis Riomaggiore – Manarola – Vernazza – Monterosso
 • Wandeling Corniglia-Volastra-Manarola o.l.v. een gids
 • Treinreis La Spezia-Corniglia
 • Treinreis Manarola-La Spezia
 • Bezoek Pisa en Lucca
 • Reisleiding gedurende de gehele reis
Niet inbegrepen
 • € 15,- reserveringskosten per boeking
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Bijdrage SVGR € 5,- per persoon
 • Toeslag 1-persoonskamer € 160,-

Extra informatie

Buitenpost; Parkeerterrein (Edisonstraat 1a – bij de trappen)
Leeuwarden;  P+R Kalverdijkje (Tijsmaweg 4)
Drachten; Brievenbus ingang Transferium (Zonnedauw)
Hoogkerk; P+R Hoogkerk A7 Afslag 35 (Peizerweg)
Assen; van der Valk Hotel (Balkenweg 1)
Hoogeveen; Hotel Hoogeveen (Mathijsenstraat 1)

De definitieve tijden ontvangt u in uw reisbescheiden.

Hotel Alemannenhof 1 nacht o.b.v. Halfpension
Villa Tiziana 20.04. / Casa FACI 22.09. 6 nachten o.b.v. Halfpension
Best Western Hotel Rastatt 1 nacht o.b.v Halfpension

 

Prijzen & Boeken

Voorkeuren
Beschikbare datums
Prijs per persoon
Selecteer een datum

September
 • € 979,-

  Adres:
  Tijd:
  © Veenstrareizen 2024
  Ontwikkeld met Lef