Persoonlijke aandacht
SGVR zekerheid
De mooiste vakanties

Wandelparadijs Cinque Terre (9 dagen)

Wandelreis Cinque Terre Busreis Cinque Terre Wandelen Cinque Terre

Kom met ons mee naar het prachtige Cinque Terre! Bewonder de kleurrijke gevels van de huizen, omringd door weelderige olijfgaarden en steile kliffen aan de ene kant en kleine natuurlijke haventjes met traditionele vissersboten en kristalhelder water aan de andere kant. De Cinque Terre is een paradijs voor wandelaars. Verken de dorpen en hun omgeving die zich als zwaluwnesten vastklampen aan de rotsachtige terrassen op prachtig aangelegde wandelpaden. Geniet niet alleen van de rust en ontspanning, maar ook van het steeds wijder wordende uitzicht op de helderblauwe zee en de groene wijngaarden, en van de warme zonnestralen die de kleurrijke muren van de huizen in de dorpen doen schitteren.

Pak uw wandelschoenen in en kijk met ons uit naar een ontspannende wandeltocht in deze unieke omgeving, waar de tijd een beetje lijkt te hebben stilgestaan.

Dag 1 Heenreis – overnachting Zuid Duitsland
Vanaf de verschillende opstapplaatsen reizen we, met de nodige stops onderweg, naar de omgeving van het Zwarte woud voor diner en overnachting

Dag 2 Aankomst Versiliakust
Na het ontbijt gaan we verder met onze reis en trekken al snel Zwitserland binnen. Waar het landschap eerst nog liefelijk aandoet zien we eenmaal voorbij Luzern de machtige bergen aan ons voorbij trekken. Via de Gotthardtunnel rijden we naar het zuiden. We passeren onder andere het meer van Lugano en bij het Comomeer zijn we dan echt in Italië. Via Milaan rijden we naar La Spezia aan de bijzonder mooie kust van Versilia waar we in de middag aankomen. Het hotel is het vertrekpunt voor de komende dagen.

Dag 3 Riomaggiore / Manarola / Vernazza / Monterosso
Het nationaal park Cinque terre bestaat uit vijf oude heuvelstadjes langs de ruige kustlijn van de Italiaanse Rivièra. De steile kust is moeilijk bereikbaar per auto. Daarom loopt er een wandelpad dat de dorpjes met elkaar verbindt. Samen met onze Nederlandssprekende gids wandelen we vandaag langs vier van deze stadjes. We starten in Riomaggiore voor een panoramische wandeling rondom het stadje en de parochiekerk boven het stadje. De tocht gaat verder naar Manarola waar we genieten van prachtige vergezichten. Vervolgens staat Vernazza op het programma.
Het stadje biedt een uniek landschap gemaakt van droge stenen muren en velden met uitzicht op de zee. De kleine smalle straatjes dalen af naar de hoofdweg en eindigen in een klein plein voor de jachthaven. De wandelroute leidt ons via trappen en kleine steegjes naar het klooster vanwaar we bij een van de wachttorens een prachtig uitzicht hebben. Tot slot wandelen we naar het meest noordelijke dorp van de Cinque Terre, Monterosso.

Dag 4 Wandeling Sestri Levante
De wandeling van vandaag leidt ons naar de populaire plaats Sestri Levante. Vooral de prachtige haven trekt veel toeristen naar dit dorp. Zelfs Hans Christian Anderson heeft hier gewoond. Later is de baai indirect naar hem vernoemd, Baia delle Favole, wat sprookjesbaai betekent. Vanuit het oude stadscentrum volgen we onze route over natuurlijke paden met makkelijke klimmetjes om het uitkijkplatform Punte Manara te bereiken. Het zuidelijke voorgebergte van Monte Castello diende als uitkijkpost om de kustbewoners vroegtijdig voor piraten te waarschuwen. Tijdens de wandeling spreidt een overweldigend panorama zich uit over de Golfo del Tigullio en zien we de brede baaien van Rapallo en Santa Margherita Ligure.
De wandeling rondom het schiereiland leidt ons door een dennenbos terug naar Sestri Levante.
Duur: 3 uur (6 km), hoogteverschil: 300m, moeilijkheidsgraad: gemiddeld.

Dag 5 Vrije dag
Na twee fijne wandeldagen is het tijd om lekker tot rust te komen. Geniet van wat het hotel en de omgeving u biedt.

Dag 6 Wandeling Corniglia – Volastra – Manarola
De wandelroute van vandaag is één van de mooiste van de Cinque Terre. We nemen de trein naar Corniglia, het kleinste dorp van de Cinque Terre. Erg bekend is de Scalinata Lardarina. De 382 treden van deze trappen leiden ons naar het centrum van het kleine dorp. Onze gids leidt ons door het dorp waarna we bergopwaarts wandelen, dwars door de
wijngaarden en olijfbomen. Hier bereiken we de Posa het hoogtepunt van de wandeling. Dit is namelijk het grootste aaneengesloten wijnbouwgebied van de Cinque Terre. We wandelen verder naar Volastra met de kleine bedevaartkerk “Madonna della Salute”. Hier gebruiken we een picknickpauze om vervolgens bergafwaarts naar Manarola af te dalen.
Duur: 3,5 uur (6 km), hoogteverschil 400m, moeilijkheidsgraad: gemiddeld.

Dag 7 – Pisa en Lucca
We verkennen de Italiaanse parels Pisa en Lucca. In Pisa bewonderen we het indrukwekkende Piazza dei Miracoli. Hier zien we de doopkapel, de Duomo (kathedraal) en de meest iconische attractie van de stad, de scheve toren van Pisa welke op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Na vrije tijd en gelegenheid voor de lunch rijden we naar Lucca. Tijdens een wandeling over de stadswallen zien we de kathedraal en Piazza dell’Anfiteatro. De eerste wallen ontstonden in de 11de eeuw maar verschoven telkens omdat de stad steeds groter werd. De huidige stadswal dateert uit de 16de eeuw en is muur nummer vier. Aansluitend heeft u tijd om deze sfeervolle stad zelf te ontdekken.

Dag 8 Zuid-Duitsland
Met veel nieuwe indrukken verlaten we Italië en rijden naar ons overnachtingshotel ter hoogte van Karslruhe.

Dag 9 Terugreis
Deze laatste dag beginnen we aan de reis huiswaarts. We verwachten aan het einde van de middag terug te zijn bij uw opstapplaats. Natuurlijk met de mooiste herinneringen.

Wandelschoenen met goed profiel vereist/ niveau gemiddeld!

Foto album

Inbegrepen

Inbegrepen
 • Reis per comfort class touringcar
 • 6 Overnachtingen in hotel Nella in de omgeving van La Spezia o.b.v. halfpension
 • Overnachting op de heen- en terugreis o.b.v. halfpension
 • Softhiking dag 3 o.l.v. een gids
 • Treinreis Riomaggiore – Manarola – Vernazza – Monterosso
 • Wandeling Corniglia-Volastra-Manarola o.l.v. een gids
 • Treinreis La Spezia-Corniglia
 • Treinreis Manarola-La Spezia
 • Bezoek Pisa en Lucca
 • Reisleiding gedurende de gehele reis
Niet inbegrepen
 • € 15,- reserveringskosten per boeking
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Bijdrage SVGR € 5,- per persoon
 • Toeslag 1-persoonskamer (VOL geboekt!)

Extra informatie

Buitenpost; Garage Veenstra Reizen (Einsteinstraat 7)
Leeuwarden; Kalverdijkje
Drachten; Brievenbus ingang Transferium (Zonnedauw)
Hoogkerk; P+R Hoogkerk A7 Afslag 35 (Peizerweg)
Assen; van der Valk Hotel (Balkenweg 1)
Hoogeveen; Hotel Hoogeveen (Mathijsenstraat 1)

De definitieve tijden ontvangt u in uw reisbescheiden.

Prijzen & Boeken

Voorkeuren
Beschikbare datums
Prijs per persoon
Selecteer een datum

September
 • € 925,-
  © Veenstrareizen 2023
  Ontwikkeld met Lef