Persoonlijke aandacht
SGVR zekerheid
De mooiste vakanties

Christmas in Edinburgh (5 dagen)

Als er één manier is om in kerstsfeer te komen dan is dat door in de tijd voor kerst een stedentrip naar Edinburgh te maken. De historische stad is prachtig gedecoreerd met sprankelende kerstbomen, versierde gevels en uitgedoste kerstmarken. Naast Edinburgh brengen we ook een bezoek aan Glasgow. U kunt optioneel een excursie bij boeken naar de Royal Botanic Gardens. Bij daglicht zijn de tuinen al bewonderenswaardig maar als de schemer invalt zijn de tuinen prachtig verlicht door mooie lichtcreaties wat zorgt voor een sprookjesachtige kerstbelevenis.

Dag 1 – heenreis
Vanaf de verschillende opstapplaatsen vertrekken we rond het middaguur naar IJmuiden waar we in de namiddag inschepen voor de overtocht naar Newcastle. Aan boord genieten we van een uitgebreid dinerbuffet en al het vermaak wat het schip van DFDS seaways u te bieden heeft.

Dag 2 – Glasgow / Edinburgh
Na het ontbijtbuffet gaan we op ontdekkingstocht naar Schotland. Langs de oude Hadrianus Wall, dat Schotland van Engeland scheidde, rijden we naar Gretna Green. Hier mochten stelletjes vanaf de 18de eeuw trouwen vanaf hun 16de verjaardag zonder toestemming van hun ouders. Vele Engelsen maakten hier gebruik van. Na de lunchpauze rijden we naar Glasgow voor een korte rondrit waarna we naar ons hotel in Edinburgh gaan. Rondom het hotel zijn vele restaurantjes waar u prima kunt eten.

Dag 3 – Edinburgh
Deze ochtend maken we een rondrit onder leiding van onze reisleidster. Maak kennis met de verschillende bezienswaardigheden in het oude ‘New Town’ en de nog oudere ‘Old Town’en ontdek de geschiedenis van Edinburgh Castle en z’n Royal Mile. In de middag heeft u vrije tijd. Geniet van de vele musea, breng een bezoek aan één van de kerstmarkten of te genieten van de mooi verlichtte straten. In de avond is het mogelijk de Royal Botanic Gardens te bezoeken (optioneel). De tuinen zijn in december omgetoverd tot een betoverende kersttuin. Tijdens een wandeling van ruim een uur komt u langs de mooiste lichtkunstwerken en sprankelende kerstbomen. De kerstmuziek maakt het bezoek helemaal compleet. We overnachten in het centrum van de stad.

Dag 4 – Newcastle / overtocht
Na het ontbijt verlaten we de stad en vervolgen we de kustroute waar we een korte stop maken in plaatsje Berwick op de grens van Schotland en Engeland. Vervolgens rijden we door naar Newcastle waar u vrije tijd heeft om naar hartenlust uw kerstinkopen te doen in het centrum of één van de vele warenhuizen. Tijdens de kerst is Newcastle helemaal omgetoverd tot winter wonderland en zorgen de kerstmarkten voor een unieke kerstsfeer. Aan het eind van de middag gaan we naar de nabijgelegen ferry waar we inschepen voor de overtocht naar IJmuiden. Aan boord staat het dinerbuffet voor u klaar.

Dag 5 – Terugreis
Na een uitgebreid ontbijtbuffet aan boord gaan we van boord en kunnen we terugkijken op een sfeervolle adventsreis. U wordt met de touringcar weer naar de opstapplaats teruggebracht.

Foto album

Inbegrepen

Inbegrepen
 • Reis per comfort class touringcar
 • 2 overnachtingen aan boord van DFDS Seaways o.b.v. halfpension
 • 2 overnachtingen in het centrum van Edinburgh o.b.v. logies/ontbijt
 • Reisleiding gedurende de hele reis
Niet inbegrepen
 • € 15,- reserveringskosten per boeking
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Bijdrage SVGR € 5,- per persoon
 • Toeslag 1-persoonskamer / binnenhut € 199,00
 • Excursie Royal Botanic Gardens (€ 25,-)

Extra informatie

Buitenpost; Garage Veenstra Reizen (Einsteinstraat 7)
Leeuwarden; Kalverdijkje
Drachten; Brievenbus ingang Transferium (Zonnedauw)
Hoogkerk; P+R Hoogkerk A7 Afslag 35
Assen; v/d Valk Hotel
Hoogeveen; Hotel Hoogeveen
Meppel; McDonald’s

De definitieve tijden ontvangt u in uw reisbescheiden.

Prijzen & Boeken

Voorkeuren
Beschikbare datums
Prijs per persoon
Selecteer een datum

December
 • € 619,-
  © Veenstrareizen 2023
  Ontwikkeld met Lef