Direct & persoonlijk contact
Duurzaam op reis
Bijna 100 jaar ervaring
Ook voor uw actieve vakanties

Christmas in Edinburgh (4 dagen)

Als er één manier is om in kerstsfeer te komen dan is dat door in de tijd voor kerst een stedentrip naar Edinburgh te maken. De historische stad is prachtig gedecoreerd met sprankelende kerstbomen, versierde gevels en uitgedoste kerstmarken. Een absoluut hoogtepunt is de kerst in de Royal Botanic Garden. Bij daglicht zijn de tuinen al bewonderenswaardig maar als de schemer invalt zijn de tuinen prachtig verlicht door mooie lichtcreaties wat zorgt voor een sprookjesachtige kerstbelevenis.

Dag 1 – heenreis
Vanaf de verschillende opstapplaatsen vertrekken we rond het middaguur naar IJmuiden waar we in de namiddag inschepen voor de overtocht naar Newcastle. Aan boord genieten we van een uitgebreid dinerbuffet en al het vermaak wat het schip van DFDS seaways u te bieden heeft.

Dag 2 – Edinburgh
Na het ontbijtbuffet verlaten we het schip en rijden we via het Engelse platteland naar Edinburgh. Hoog boven de stad torent het imposante Edinburgh Castle waar de jaarlijkse Taptoe plaatsvindt. Onder leiding van onze reisleidster verkennen we de hoofdstad van Schotland, Edinburgh, met z’n historische gebouwen en monumenten. Daarna heeft u vrije tijd om een bezoek te brengen aan één van de kerstmarkten of te genieten van de mooi verlichtte straten. Na het diner bezoeken we de Royal Botanic Garden, één van de hoogtepunten van deze kersttrip. De tuinen zijn omgetoverd tot een betoverende kersttuin. Tijdens een wandeling van ruim een uur komt u langs de mooiste lichtkunstwerken en sprankelende kerstbomen. De kerstmuziek maakt het bezoek helemaal compleet. We overnachten in het centrum van de stad.

Dag 3 – Newcastle / overtocht

Na het ontbijt verlaten we de stad en vervolgen we de kustroute waar we een korte stop maken in plaatsje Berwick op de grens van Schotland en Engeland. Vervolgens rijden we door naar Newcastle waar u vrije tijd heeft om naar hartenlust uw kerstinkopen te doen in het centrum of één van de vele warenhuizen. Tijdens de kerst is Newcastle helemaal omgetoverd tot winter wonderland en zorgen de kerstmarkten voor een unieke kerstsfeer.

Aan het eind van de middag gaan we naar de nabijgelegen ferry waar we inschepen voor de overtocht naar IJmuiden. Aan boord staat het dinerbuffet voor u klaar.

Dag 4 – Terugreis
Na een uitgebreid ontbijtbuffet aan boord gaan we van boord en kunnen we terugkijken op een sfeervolle adventsreis. U wordt met de touringcar weer naar de opstapplaats teruggebracht.

Foto album

Inbegrepen

Inbegrepen
 • Reis per comfort class touringcar
 • 2 overnachtingen aan boord van DFDS Seaways o.b.v. halfpension
 • 1 overnachting in het centrum van Edinburgh o.b.v. halfpension
 • Entree Royal Botanic Gardens
 • Reisleiding gedurende de hele reis
Niet inbegrepen
 • € 15,- reserveringskosten per boeking
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Bijdrage SVGR € 5,- per persoon
 • Toeslag 1-persoonsbinnenhut € 90,00

Extra informatie

Leeuwarden; Kalverdijkje
Heerenveen; Carpool t/o McDonald’s
Drachten; Brievenbus ingang Transferium (Zonnedauw)
Hoogkerk; P+R Hoogkerk A7 Afslag 35
Zuidbroek; v/d Valk Hotel
Winschoten; NS-Station

De definitieve tijden ontvangt u in uw reisbescheiden.

Prijzen & Boeken

Voorkeuren
Beschikbare datums
Prijs per persoon
Selecteer een datum
December
 • € 439,-
  © Veenstrareizen 2022
  Ontwikkeld met Lef