Busvakantie Luxemburg – Prachtige natuur en geschiedenis

Busvakantie Luxemburg

De busvakantie Luxemburg is een reis naar een klein maar veelzijdig land! Het heeft prachtige attracties of u nu van cultuur, natuur of geschiedenis houdt. Tijdens uw busvakantie in Luxemburg kunt u bijvoorbeeld het historische centrum van de gelijknamige hoofdstad bezoeken. Hier leert u alles over de geschiedenis van dit compacte landje.

Bekijk het huidige aanbod busreizen naar Luxemburg

Een busvakantie naar Luxemburg: de ideale manier om het land te ontdekken

Een busvakantie naar Luxemburg is een fantastische manier om alle hoogtepunten te ontdekken. Zo kunt u onder andere genieten van het prachtige landschap en de charmante dorpjes en steden. Daarnaast zijn de Boven-Sûre stuwdam en het kasteel van Vianden een aantal bezienswaardigheden die u niet wilt missen.

De Boven-Sûre stuwdam is gelegen in de regio Ardennen in het noorden van Luxemburg. De stuwdam werd gebouwd in de jaren 50 van de vorige eeuw om water te leveren aan het oostelijke deel van Luxemburg en de industrieën in het zuiden van België. Het stuwmeer dat door de dam wordt gecreëerd, biedt ook een prachtig recreatiegebied voor bezoekers en lokale bewoners. Het meer is omringd door groene bossen en er zijn verschillende wandel- en fietsroutes beschikbaar.

Het kasteel van Vianden is eveneens gelegen in het noorden van Luxemburg, op slechts een paar kilometer afstand van de Boven-Sûre stuwdam. Het kasteel werd gebouwd tussen de 11e en 14e eeuw en werd lange tijd bewoond door de graven van Vianden. Het heeft een indrukwekkende architectuur en is prachtig gelegen op een heuveltop met uitzicht op de omgeving. Als bezoeker kunt u een rondleiding volgen door het kasteel om de verschillende kamers bekijken! Denk bijvoorbeeld aan de ridderzaal, de kapel en de wapenkamer.

Ontdek Luxemburg met Veenstra Reizen

Als u op zoek bent naar een onvergetelijke busvakantie naar Luxemburg, dan bent u bij Veenstra Reizen aan het juiste adres! Wij bieden een uniek programma met excursies die speciaal voor u zijn samengesteld. Ook krijgt u altijd een duidelijke reisomschrijving van ons. Dit doen wij zodat u precies weet wat u kunt verwachten tijdens de busreis. Bovendien verzorgen wij het verblijf en de dagplanning, zodat u zich nergens zorgen over hoeft te maken.

© Veenstrareizen 2024
Ontwikkeld met Lef