Wintersprookje Noorwegen (9 dagen)

Tussen de uitgestrekte hoogvlakten, gletsjers, in wintersneeuw gehulde fjorden en onbeweeglijke watervallen waant u uzelf in een waar wintersprookje. Tijdens deze reis bezoeken we historische steden als Oslo en Lillehammer. Hoogtepunten van deze reis zijn o.a. een huskytocht en het bezoeken van een ijs Kathedraal!

DAG 1 – Kopenhagen
Nadat iedereen van de opstapplaatsen is gehaald rijden we via Bremen en Hamburg naar Denemarken. Hier nemen we de overtocht van Puttgarden naar Rødby en rijden we verder naar Kopenhagen waar de overnachting in het centrum van de stad is gereserveerd. In de avond bent u in de gelegenheid het diner in deze bruisende stad te gebruiken. Deze avond en de volgende dag is er volop tijd om de stad te ontdekken. Neem bijvoorbeeld een kijkje in de kronkelende straatjes die de oude binnenstad typeren. Maar ook de prachtige koninklijke paleizen, de gekleurde huisjes in Nyhavn of het themapark Tivoli in het centrum zijn kenmerkend voor de stad.

DAG 2 – Kopenhagen / Tanumshede
Na vrije tijd in de ochtend beginnen we aan de reis naar Zweden. Via de langste brug van Europa, de Øresundbrug, Malmö en Göteborg rijden we naar Grebbestad waar diner en overnachting zijn gereserveerd.

DAG 3 – Oslo / Brummunddal , met gids en staafkerk van Gol
Vandaag bezoeken we de hoofdstad van Noorwegen, Oslo. Hier geniet u van vrije tijd in de binnenstad. Maak bijvoorbeeld een wandeling langs de waterkant van Oslo; ontdek het operagebouw van Oslo waarbij vanaf het dak een mooi uitzicht over de stad heeft; neem een kijkje in de spectaculaire, nieuwe bibliotheek Deichman Bjørvika; het koninklijk Paleis; het bijzondere raadhuis; of ontdek de bijzondere winkelstraten van de stad. In de middag nemen we een kijkje bij het Norsk Folke-museum. Een gids neemt ons mee door de verschillende delen van Noorwegen. Daarbij zien we hoe de bevolking zich door de eeuwen heen heeft ontwikkeld in stad en platteland. Daarnaast mogen we een kijkje

nemen in de bijzondere staafkerk van Gol. Aansluitend rijden we naar ons hotel voor de komende nachten. The Wood hotel – een van de hoogste houten gebouwen ter wereld. Het bijzondere hotel heeft een prachtige ligging direct aan het MjØsameer.

Dag 4 – Husky-safari
Vandaag staat hét hoogtepunt van deze reis op het programma; een husky safari. Tijdens deze safari mag u uw eigen groep husky honden besturen, een ervaring om nooit te vergeten! Daarnaast genieten we van een unieke lunch bij het vuur. Na afloop rijden we naar ons hotel in Faberg waar diner en overnachting zijn gereserveerd. In de avond brengen we een bijzonder bezoek aan de Hunderfossen Ice Cathedral. De IJskathedraal is een fantastisch gebouw dat elke winter wordt herbouwd. De ijs- en sneeuwkerk is versierd met de mooiste sneeuwgravures en ijssculpturen. De ijskerk wordt verlicht met meer dan enkele duizenden LED-lampjes. Een bijzondere bezienswaardigheid.

DAG 5 – Lillehammer / Geilo
Deze ochtend nemen we een kijkje in Lillehammer dat wordt omringd door bergen en ligt aan de Mjøsa, het grootste meer van Noorwegen. De stad is vooral bekend vanwege de olympische winterspelen van 1994 die er werden georganiseerd. We rijden langs de beroemde skischans Lysgårdsbakken. Als de wegen het toelaten rijden we omhoog om de schans vanaf boven te bewonderen. Het centrum van Lillehammer staat bekend als UNIK-stad met zijn charmante winkelomgeving, zijn cultuur en leuke sfeer. De oude houten gebouwen maken de wandelstraat echt bijzonder gecombineerd met moderne en interessante winkels. Je vindt er veel gespecialiseerde winkels en een verscheidenheid aan winkels. In de middag vertrekken we naar Geilo waar de komende 2 overnachtingen zijn gereserveerd.

DAG 6 – Geilo / sneeuwscootersafari
Een vrije dag in Geilo, een gezellige plaats in Zuid-Noorwegen. De plaats geniet wereldwijd bekendheid als wintersportbestemming. Geniet van een prachtige wandeling of laat u verleiden de ski’s onder te binden voor het maken van een heerlijke afdaling. Liefhebbers kunnen in de middag een sneeuwscootersafari bijboeken. Het belooft een prachtige trip door het Noorse winterse landschap te worden. Er wordt gezocht naar sporen van elanden, rendieren, arenden en andere bijzondere dieren. We komen langs de Pålsbufjorden in Nore en Uvdal en genieten onderweg van een kop warm drinken (optioneel, kosten € 120 p.p.)

DAG 7 – Oslo
We laten Geilo achter ons en rijden via een prachtige route richting Asker in de omgeving van Oslo. Onderweg maken we verschillende stops om even te genieten van het mooie uitzicht en het prachtige landschap.  Halverwege de middag arriveren we in ons hotel dat prachtig is gelegen aan het Oslofjord. U heeft voldoende tijd om de omgeving te ontdekken of een mooie wandeling te maken voordat we aanschuiven bij het diner.

DAG 8 – Oslo / Kiel met Colorline
Samen met een gids maken we een stadstour langs onder andere de unieke beeldenverzameling in het Vigelandpark, het raadhuis, de parlementsgebouwen, het Koninklijk Paleis en de wereldberoemde skischans Holmenkollen. Aan het begin van de middag schepen we in aan boord van een van de cruiseferry’s van Color Line voor de overtocht naar Kiel. De ferry is voorzien van alle gemakken. U kunt er fitnessen, het waterparadijs ontdekken of shoppen terwijl in de avond verschillende restaurants hun deuren openen voor een diner en er na afloop live muziek wordt gespeeld. Dansen in de discotheek; het casino gaan bezoeken of één van de internationale muziekshows bijwonen. Kortom er is genoeg vertier.

DAG 9 – Terugreis
Na een lekker ontbijt aan boord meren we aan in Kiel. Vanuit hier beginnen we aan de terugreis. We maken verschillende stops onderweg om even de benen te strekken en te lunchen (op eigen gelegenheid). We verwachten eind van de middag terug te zijn bij de opstapplaatsen.

Foto album

Inbegrepen

Inbegrepen
 • Reis per comfort class touringcar
 • 6 overnachtingen o.b.v. halfpension
 • 1 overnachtingen in Kopenhagen o.b.v. logies/ontbijt
 • 1 overnachting in 2-persoonsbinnenhut o.b.v. logies/ontbijt van luxe cruiseferry Colorline
 • Entree en rondleiding Norsk Folkemuseum
 • Bezoek Winterpark Hunderfossen incl. bezoek Ice Cathedral en Ice bar
 • Huskysafari incl. lunch
 • Stadstour Oslo met Nederlandssprekende gids
 • Reisleiding gedurende de gehele reis
Niet inbegrepen
 • € 15,- reserveringskosten per boeking
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Bijdrage SVGR € 5,- per persoon
 • Toeslag 1-persoonskamer € 460,-
 • Sneeuwscootersafari € 120,- p.p.

Extra informatie

Buitenpost; Parkeerterrein (Edisonstraat 1a – bij de trappen)
Leeuwarden; P+R Kalverdijkje ( Tijsmaweg 4)
Drachten; Brievenbus ingang Transferium (Zonnedauw)
Hoogkerk; P+R Hoogkerk A7 Afslag 35 (Peizerweg)
Zuidbroek; Van der Valk Hotel
Winschoten; NS-Station

De definitieve tijden ontvangt u in uw reisbescheiden.

The Huxley Hotel in Kopenhagen1 nacht o.b.v. LO
Tanum Strand Spa & Resort in Grebbestad1 nacht o.b.v. HP
Woodhotel in Brummunddal1 nacht o.b.v. HP
Hunderfossen Hotel & Resort1 nacht o.b.v. HP
Ustedalen Hotel & Resort in Geilo2 nachten o.b.v. HP
Quality Hotel Leangkollen in Asker1 nacht o.b.v. HP

LO = Logies & ontbijt
HP = Halfpension (ontbijt en diner)

Prijzen & Boeken

Voorkeuren
Beschikbare datums
Prijs per persoon
Selecteer een datum

Februari
 • € 1549,-
  © Veenstrareizen 2023
  Ontwikkeld met Lef