Direct & persoonlijk contact
Duurzaam op reis
Bijna 100 jaar ervaring
Ook voor uw actieve vakanties

Wintersprookje Zuid Noorwegen (8 dagen)

Tussen de uitgestrekte hoogvlakten, gletsjers, in wintersneeuw gehulde fjorden en onbeweeglijke watervallen waant u uzelf in een waar wintersprookje. Tijdens deze reis bezoeken we historische steden als Oslo en Lillehammer. Hoogtepunten van dezeeis zijn o.a. een huskytocht en het bezoeken van een ijs Kathedraal!

Dag 1 Heenreis
Vanuit de Eemshaven vertrekken we met de MS Romantika naar Kristiansand. Aan boord is er van alles te doen. Geniet bijvoorbeeld van de live-muziek die er wordt gespeeld, waag een gokje in het casino aan boord of ga gerust taks-free shoppen. Later in de avond is er een bingo in de show lounge. De overnachting vindt plaats in een binnenhut.

Dag 2 Kragero / Staafkerk Heddal
’s Ochtends komen we aan in Kristiansand. Via Kristiansand rijden we naar Kragero. De sfeer in Kragero is een belevenis op zich. Smalle straatjes en steegjes verspreiden zich vanaf de haven door het stadje. Na gelegenheid voor de lunch zetten we onze reis richting Geilo voort met een korte stop bij de Staafkerk in Heddal. Deze fascinerende ‘houten kathedraal’ is de grootst bewaard gebleven staafkerk van Noorwegen. Met zijn indrukwekkende houten constructie, drie torens en rijkversierde gevels met kruisen en drakenkoppen is de prachtige kerk een spectaculair monument van zowel de Noorse geschiedenis als het Noorse vakmanschap.

Dag 3 Geilo / Sneeuwscootersafari
Een vrije dag in Geilo, een gezellige plaats in Zuid-Noorwegen. De plaats geniet wereldwijd bekendheid als wintersportbestemming. Geniet van een prachtige wandeling of laat u verleiden de ski’s onder te binden voor het maken van een heerlijke afdaling. Liefhebbers kunnen in de middag een sneeuwscootersafari bijboeken. Het belooft een prachtige trip door het Noorse winterse landschap te worden. Er wordt gezocht naar sporen van elanden, rendieren, arenden en andere bijzondere dieren. We komen langs de Pålsbufjorden in Nore en Uvdal en genieten onderweg van een kop warm drinken (optioneel, kosten € 120 p.p.)

Dag 4 Lillehammer / IJs Kathedraal
We verlaten Geilo en rijden naar Lillehammer in het oostelijke deel van Noorwegen. De plaats is omringt door bergen en ligt aan de Mjøsa, het grootste meer van Noorwegen. De stad is vooral bekend vanwege de olympische winterspelen van 1994 die er werden georganiseerd. We ontdekken het centrum van Lillehammer en brengen een bijzonder bezoek aan de Hunderfossen Ice Cathedral . De IJskathedraal is een fantastisch gebouw dat elke winter wordt herbouwd. De ijs- en sneeuwkerk is versierd met de mooiste sneeuwgravures en ijssculpturen. De ijskerk wordt verlicht met meer dan enkele duizenden LED-lampjes. Een bijzondere bezienswaardigheid. Na dit bezoek rijden we zuidwaarts naar ons hotel voor komende nachten. The Wood hotel – een van de hoogste houten gebouwen ter wereld. Het hotel heeft een prachtige ligging direct aan het MjØsameer.

Dag 5 Huskysafari
Vandaag staat hét hoogtepunt van deze reis op het programma; een husky safari. Tijdens deze safari mag u uw eigen groep husky honden besturen, een ervaring om nooit te vergeten! Daarnaast genieten we van een unieke lunch bij het vuur.

Dag 6 Oslo stadswandeling / Tonsberg
Vandaag bezoeken we de hoofdstad van Noorwegen, Oslo. Onder leiding van een gids maken we een stadstour langs o.a. de unieke beeldenverzameling in het Vigelandpark, het raadhuis, de parlementsgebouwen, het Koninklijk Paleis en de wereldberoemde skischans Holmenkollen. Na vrije tijd in Oslo rijden we aan het eind van de middag door naar ons hotel in Tonsberg voor diner en overnachting. Tonsberg is de oudste stad van Noorwegen en dateert uit het Vikingtijdperk.

Dag 7 Kristiansand
Na het ontbijt rijden we via de kustweg langs het Skagerak naar Kristiansand. In de middag schepen we in voor de overtocht naar Eemshaven.

Dag 8 Terugreis
Voordat we aankomen in de Eemshaven genieten we van een heerlijk ontbijtbuffet. Na de ontscheping keren we terug naar de verschillende opstapplaatsen.

Foto album

Inbegrepen

Inbegrepen
 • Reis per comfort class touringcar
 • Koffie of thee met cake op de heenreis
 • Overtocht Kristiansand-Eemshaven v.v. / o.b.v. logies & ontbijt
 • 2 overnachtingen Ustedalen Hotell and Resort in Geilo o.b.v. halfpension
 • 2 overnachtingen in Wood Hotel o.b.v. halfpension
 • 1 overnachting in Quality Hotel Tonsberg o.b.v.halfpension
 • Bezoek Ice Cathedral
 • Huskisafari inclusief lunch
 • Stadswandeling Oslo o.l.v. een gids
 • Reisleiding gedurende de gehele reis
Niet inbegrepen
 • € 15,- reserveringskosten per boeking
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Bijdrage SVGR € 5,- per persoon
 • Toeslag 1-persoonskamer € 200,-
 • Sneeuwscootersafari € 120,- p.p.

Extra informatie

Buitenpost; Garage Veenstra Reizen (Einsteinstraat 7)
Leeuwarden; Kalverdijkje
Drachten; Brievenbus ingang Transferium (Zonnedauw)
Hoogkerk; P+R Hoogkerk A7 Afslag 35 (Peizerweg)
Heerenveen; Carpool t.o. de McDonalds
Leek; Bushalte P+R richting Groningen
Eemshaven; Terminal Holland Norway Lines

De definitieve tijden ontvangt u in uw reisbescheiden.

Prijzen & Boeken

Voorkeuren
Beschikbare datums
Prijs per persoon
Selecteer een datum

Februari
 • € 1249,-
  © Veenstrareizen 2022
  Ontwikkeld met Lef