Direct & persoonlijk contact
Duurzaam op reis
Bijna 100 jaar ervaring
Ook voor uw actieve vakanties

Fascinerend Zweden (8 dagen)

Gaat u mee op ontdekkingstocht door het schitterende en ongerepte Zweden? Het land met een rijke cultuur, ongerepte natuur en vele tradities. De rode huizen aan de stille meren en in de oeroude bossen kenmerken het landschap wat we passeren. Bovendien is Zweden de bakermat van de Ikea en bekend om Pipi Langkous en natuurlijk ABBA. Ga mee op deze afwisselende reis met een prachtige natuur, cultuur en pittoreske stadjes.

Dag 1 Lübeck / heenreis
Vanaf onze opstapplaats rijden we naar Hanzestad Lübeck. De historische binnenstad met machtige stadspoort nodigt uit voor een wandeling langs de oude gebouwen en mooie straatjes. Hier hebben we ruim de tijd voordat we naar Travemünde rijden om in te schepen voor de nachtboot naar Trelleborg. Aan boord staat een uitgebreid dinerbuffet voor ons klaar. Genieten in de avond van het vermaak aan boord. Kijkt u een film in de bioscoop, neemt u plaats in de panoramabar of laat u zich verwennen in de wellness?

Dag 2 Trelleborg / Växjo
Na het ontbijt meren we al vroeg aan in de Zweedse stad Trelleborg. Hier vervolgen we de weg via de zuidkust waar we een bezoek brengen aan
de kuststad Ystad, één van de meest pittoreske plaatsjes van Zuid-Zweden, Skåne. Wandel op uw gemak door dit lieflijke, Middeleeuwse stadje
met pastelkleurige huizen, geplaveide straten met kinderkopjes en mooie pleinen. Maar wist u dat Ystad ook centraal staat in de boeken en films die draaien rondom de fictieve Zweeds detective Kurt Wallander? De plaatselijke VVV heeft een brochure en kaart beschikbaar met een route langs de diverse plaatsen die in de boeken en films aan bod komen. We vervolgen onze reis door Småland, ook wel het échte Zweden genoemd. Aan het eind van de middag komen we aan in Växjo voor diner en overnachting.

Dag 3 Elandenpark / Vötternmeer
Tijdens een reis naar Zweden moeten we de eland gespot hebben. Net buiten Växjo ligt het Gronasen Elandenpark waar deze dieren, die zo kenmerkend zijn voor Zweden, in een natuurlijke omgeving leven. Daarna vervolgen we de weg richting het Vätternmeer, met een grootte van 1893 km2 het op één na grootste meer van Zweden. Het uitzicht op het meer is adembenemend. Na een tussenstop in Jönkoping bezoeken
we de Polkagrismakerij in Gränna. Polkagris is een Zweeds snoepje wat in 1859 uitgevonden is in Gränna en wordt veel verkocht op kermissen en kerstmarkten. U kunt nog wat inkopen doen voordat we verder rijden naar het hotel in Linköping. Onderweg passeren we veel steden met 30 namen die eindigen op “köping” wat koopstad betekent. Dit zijn allemaal ook hanzesteden.

Dag 4 Göta kanaal / merengebied
We beginnen de dag met een boottocht over het Göta-kanaal. Dit kanaal wordt ook wel het blauwe lint van Zweden genoemd en is momenteel één van de populairste toeristische bestemmingen. In totaal strekt het zich uit over een lengte van 190 kilometer en telt het maar liefst 58 sluizen. Tussen 1810 en 1832 werkten zo’n 58.000 soldaten aan de bouw van het kanaal en was het een belangrijke transportroute voor zowel goederen als passagiers. Na de boottocht rijden we verder met de bus en passeren vele meren en mooie stadjes. Aan het einde van de middag naderen we Södertälje, gelegen in een gebied wat rijk is aan kastelen en landhuizen. Hier staat het diner voor ons klaar en verblijven we twee nachten.

Dag 5 Stockholm
Uiteraard kan een bezoek aan de hoofdstad Stockholm niet ontbreken. Stockholm ligt idyllisch verspreid over 14 eilanden in een archipel van de Baltische Zee. Niet zo gek dat de Zweedse hoofdstad Stockholm de bijnaam ‘Venetië van het noorden’ heeft gekregen. Waar u ook kijkt, u vindt altijd wel een stukje water. Onder leiding van een gids verkennen we de Gamla Stan, het oude en kleurrijke stadshart met zijn smalle straatjes, barretjes en cafés. We bezoeken het Vasa museum en het Koninklijk Paleis met de wisseling van de wacht. In de middag maken we een boottocht door de archipel van Stockholm want een bezoek aan de hoofdstad is niet compleet zonder ook even buiten de stad te hebben gekeken. De kust bij Stockholm bezit een eilandenrijk van zo’n 30.000 eilandjes. Na een dag vol indrukken keren we weer terug naar het hotel.

Dag 6 Overnachting Trollhättan
Voordat we verder afreizen naar West-Zweden brengen we een bezoek aan Gripsholm Castle, gelegen aan de oevers van het Mälarmeer.
Het kasteel is een van de tien Koninklijke kastelen van Zweden. Treed in de voetsporen van de beroemde koning en wandel door de grote zalen of verken de tuinen rondom het kasteel. Daarna is het tijd om de oversteek te maken naar het westen. We passeren een regio, bezaaid met ruim 10.000 meren waaronder het grootste meer van Zweden, het Vänernmeer. Geniet onderweg van het prachtig natuurschoon en de mooie vergezichten. We overnachten in Trollhättan.

Dag 7 Kopenhagen / terugreis
Tijd om het prachtige Zweden te verlaten. Maar we gaan niet naar huis voordat we een bezoek hebben gebracht aan de Deense hoofdstad Kopenhagen. Een Nederlandssprekende gids laat ons de mooiste plekjes van de stad zien. We kijken bij Domhuset, de koninklijke paleizen, Slot Amalienborg en het Rozenborgslot en vanzelfsprekend passeren we de Kleine Zeemeermin. Na vrije tijd in de stad begeven we ons naar het hotel voor de laatste overnachting nabij Kopenhagen.

Dag 8 Thuisreis
Na het ontbijt maken we de overtocht naar Duitsland en rijden we terug naar Nederland. Onderweg sluiten we de reis af met een goed verzorgd afscheidsdiner en wordt u naar de opstapplaats teruggebracht.

Foto album

Inbegrepen

Inbegrepen
  • Reis per comfort class touringcar
  • Overtocht Travemünde – Trelleborg o.b.v. halfpension
  • 7 overnachtingen in middenklasse hotels o.b.v. halfpension
  • Stadstour Stockholm o.l.v. een gids
  • Stadstour Kopenhagen o.l.v. een gids
  • Bootcruise Götakanaal
  • Entree elandenpark
  • Entree Polkagris kokerij
  • Entree Vasamuseum
  • Entree Gripsholm Castle
  • Afscheidsdiner
Niet inbegrepen
  • € 15,- reserveringskosten per boeking
  • Reis- en annuleringsverzekering
  • Bijdrage SVGR € 5,- per persoon
  • Toeslag 1-persoonskamer/hut € 225,-
  • Optionele excursies

Extra informatie

Buitenpost; Station
Tytsjerk; Bushalte Swarteweisein (E10)
Leeuwarden; P+R Kalverdijkje
Drachten; Brievenbus ingang Transferium (Zonnedauw)
Hoogkerk; P+R Hoogkerk A7 Afslag 35 (Peizerweg)
Zuidbroek; v/d Valk hotel
Winschoten; NS-station

De definitieve tijden ontvangt u in uw reisbescheiden.

Boottocht Archipel van Stockholm    € 35,00

Prijzen & Boeken

Voorkeuren
Beschikbare datums
Prijs per persoon
Selecteer een datum

Augustus
  • € 1179,-
    © Veenstrareizen 2023
    Ontwikkeld met Lef