Direct & persoonlijk contact
Duurzaam op reis
Bijna 100 jaar ervaring
Ook voor uw actieve vakanties

Devon & Cornwall (8 dagen)

Dag 1 Portsmouth
Na een vroeg vertrek rijden we via Oosterhout naar België. We vervolgen de reis naar Calais waar we aan boord gaan voor de 2,5 uur durende oversteek naar Dover. Voor aankomst zien we de witte krijtrotsen al voor ons oprijzen. Na ontscheping rijden we door het Engelse landschap naar de omgeving van Portsmouth waar diner en overnachting zijn gereserveerd.

Dag 2 Portsmouth / Torquay
Deze ochtend brengen we een bezoek aan Portsmouth. Liefhebbers brengen een bezoek aan de historische werf van Portsmouth waar verschillende schepen, waaronder HMS Victory, aan de kade liggen. Tegen betaling kunt u aan boord van een aantal schepen of tentoonstellingen bezichtigen. Vlakbij vindt u de Gunwharf Quays waar verschillende winkelmerken hun outletstore hebben. Ook vindt u hier de Spinnaker Tower. Een toren waar we van maar liefst 100 meter hoogte een prachtig uitzicht op Portsmouth en de kust hebben. Durft u het aan om over het deel met de glazen vloer te lopen? In de loop van de ochtend reizen we verder naar het gezellige toeristenplaatsje Torquay waar we de komende 2 nachten verblijven.

Dag 3 Round Robin
Vandaag wacht ons een prachtige dag. Met de bus toeren we namelijk naar Totnes. Hier vandaan varen we met een boot over de rivier de Dart naar het plaatsje waar de Dart uitmondt, Dartmouth. In het gezellige plaatsje kunt u heerlijk wandelen. Vervolgens steken we over met de ferry naar de andere kant van het water naar Kingswear, waar de stoomtrein voor ons klaarstaat.
Deze brengt ons door het Britse landschap naar Paignton. Vanaf hier staat de bus voor ons klaar om ons terug naar Torquay te brengen. Bovendien zijn de tijden en de route van de tocht afhankelijk van de getijden

Dag 4 Polperro / Newquay
Langs Plymouth rijden we deze ochtend naar Polperro. Het is een klein maar bekend vissersdorp met nauwe steegjes tussen witte huizen. Eertijds was het een smokkeldorp. Hier vandaan zien we ook een stukje van de bijzonder mooie kust van Cornwall. Mooie wandelroutes leiden langs steile kliffen en mooie stranden. Na vrije tijd reizen we verder naar ons hotel in de omgeving van Newquay.

Dag 5 Land’s End / st Michael’s Mount / St. Ives
We beginnen de dag in St. Ives, een heerlijke kustplaats aan de westkust van Cornwall. Het is de vestigingsplaats van veel kunstenaars en wordt wel het Saint Tropez van Cornwall genoemd. Wandel door het labyrint van straten of drink een kop koffie met uitzicht op het strand. Als we er toch zijn, moeten we wel een bezoek brengen aan het meest zuidelijke punt in Groot-Brittannië, Lizzard Point. Vanaf dit punt heeft u een geweldig uitzicht op de kliffen en de golven die over de rotsen slaan. Na dit bezoek rijden we verder naar Saint Michael’s Mount. De bereikbaarheid van het eiland is afhankelijk van het getij. Het is namelijk alleen te voet bereikbaar wanneer het eb is. Als het vloed is gaan we met een bootje over. Kosten £2.50 p.p. enkele reis / niet inbegrepen. Hier kunt u een kijkje nemen in de haven en een wandeling maken over het eiland. Ook het kasteel is tegen vergoeding toegankelijk voor de liefhebber. Aansluitend keren we terug naar ons hotel.

Dag 6 Tintagel Castle / Lynton & Lynmouth
Op onze weg naar het noorden van Cornwall vinden we aan de kust het plaatsje Tintagel. Vlakbij, boven op de kliftoppen vinden we het eeuwenoude Tintagel Castle. Beneden bij het strand liggen de grotten van Merlijn. Het ruige gebied met steile hellingen en dalen en ongelijke paden kan een uitdaging zijn. Daarom is het belangrijk dat u goed ter been bent. In de middag brengen we een bezoek aan de pittoreske tweelingdorpen Lynton en Lynmouth. Waar Lynmouth charmante vissershuisjes en winkels rond de mooie haven biedt, vinden we in Lynton een levendig Victoriaans dorp met een mix van heden en verleden. De dorpen liggen 150 meter boven elkaar en zijn met elkaar verbonden met de Lynton & Lynmouth Cliff Railway. Na dit bezoek
rijden we verder naar ons hotel in de omgeving van Minehead.

Dag 7 – Shaftesbury
We verlaten ons hotel en nemen een kijkje in het typisch Engelse stadje Shaftesbury. Geniet van de prachtige omgeving en neem vooral een kijkje in het ‘gouden heuvel’ straatje, een steil lopend straatje dat een prachtige aanblik biedt. Dan rijden we verder naar de omgeving van Kent waar diner en hotel zijn gereserveerd.

Dag 8 Terugreis
Na een vroeg ontbijt rijden we naar Dover waar de boot voor ons klaar ligt om ons naar Calais te varen. Eenmaal hier keren we, na van een afscheidsdiner te hebben genoten, terug naar de verschillende opstapplaatsen.

Foto album

Inbegrepen

Inbegrepen
 • Reis per comfort class touringcar
 • Overtocht ferry Calais – Dover v.v.
 • 7 overnachtingen in een middenklasse hotel o.b.v. halfpension
 • Excursies zoals omschreven
 • Reisleiding gedurende de gehele reis
Niet inbegrepen
 • € 15,- reserveringskosten per boeking
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Bijdrage SVGR € 5,- per persoon
 • Toeslag 1-persoonskamer € 125,-

Extra informatie

Buitenpost; Garage Veenstra Reizen (Einsteinstraat 7)
Leeuwarden; Kalverdijkje
Drachten; Brievenbus ingang Transferium (Zonnedauw)
Hoogkerk; P+R Hoogkerk A7 Afslag 35 (Peizerweg)
Assen; van der Valk Hotel (Balkenweg 1)
Hoogeveen; Hotel Hoogeveen (Mathijsenstraat 1)
Meppel; McDonald’s

De definitieve tijden ontvangt u in uw reisbescheiden.

Prijzen & Boeken

Voorkeuren
Beschikbare datums
Prijs per persoon
Selecteer een datum

Juli
 • € 1199,-
  © Veenstrareizen 2023
  Ontwikkeld met Lef