Direct & persoonlijk contact
Duurzaam op reis
Bijna 100 jaar ervaring
Ruim aanbod

Eilandhoppen Denemarken (6 dagen)

Met 400 eilanden en een kustlijn van 7300 kilometer, is Denemarken een waar ‘eilandenrijk’. De bestemmingen van de excursies tijdens deze reis zijn zeer divers: van hoofdstad Kopenhagen tot het Vikingschepenmuseum en van Kasteel Egeskov tot Ribe, het oudste stadje van Scandinavië. Met deze reis gaat u op ontdekkingstocht door Denemarken en zult u er achter komen hoe sprookjesachtig mooi dit eilandenrijk is!

Dag 1
Vandaag vertrekken we naar Denemarken. Aan het einde van de dag komen we aan in Roskilde, waar we de nacht doorbrengen in Comwell Roskilde.

Dag 2
Na een lekker ontbijt in het hotel vertrekken we naar Kopenhagen voor een leuke en interessante excursie. We maken een stadswandeling o.l.v. een gids. Kopenhagen werd in de Middeleeuwen gesticht, en de naam Kopenhagen komt van het Deense woord ‘Købmandshavn’, wat Koopmanshaven betekent. Kopenhagen kent veel bezienswaardigheden en beroemde wijken, zoals Nyhavn. Dit is een klein haventje met huizen in allerlei vrolijke kleuren. Hier bevinden zich ook vele restaurants, waar ze heerlijke visgerechten serveren. Andere toeristische trekpleisters van Kopenhagen zijn Amalienborg, een kasteel, en Strøget, een populair winkelgebied. Ook het standbeeld ‘Den Lille Havfrue’ (De Kleine Zeemeermin) is natuurlijk een bekende attractie. Dit beeld is gebaseerd op het sprookje van Hans Christian Andersen. Tot slot is ook Tivoli een echte bezienswaardigheid van Kopenhagen. Dit attractiepark is één van de oudste ter wereld. Hier zijn bijzondere attracties te vinden, zoals een hele oude houten achtbaan. Kopenhagen is een veelzijdige stad en de perfecte bestemming voor een leuke dagexcursie! Na de excursie dineren we in Kopenhagen voordat we weer terugkeren naar ons hotel.

Dag 3
Vandaag staat een excursie naar Roskilde op het programma, waar we de Gotische Kathedraal en het Vikingschepenmuseum bezoeken.
Roskilde is één van de oudste steden van Denemarken en gelegen aan een prachtig fjord. Roskilde was vroeger een Vikingstad en is ook een tijd de hoofdstad van Denemarken geweest. De Gotische Kathedraal van Roskilde is één van de beroemdste bezienswaardigheden van de stad. Deze kathedraal is vooral bekend vanwege het feit dat er veel Deense vorsten begraven zijn. In de kathedraal zijn daarom veel mooie kapellen. De kerk is UNESCO Werelderfgoed, en een bezoek aan de kerk staat garant voor een reis door de geschiedenis. Naast het bezoek aan de kathedraal brengen we vandaag ook een bezoek aan het Vikingschepenmuseum. Hier komt u alles te weten over de bouw en de geschiedenis van de schepen, en u kunt zelfs een aantal originele exemplaren bewonderen. Het museum beschikt ook over een scheepswerf, waar prachtige replica’s zijn gebouwd. Het Vikingschepenmuseum brengt u terug naar de tijd van de Vikingen! Aan het einde van de dag rijden we naar ons hotel in Kolding.

Dag 4 
Op deze dag verkennen we het eiland Funen. Funen wordt ook wel ‘de tuin van Denemarken’ genoemd, vanwege het heuvelachtige landschap en de mooie kastelen met tuinen en oude stadjes met prachtige vakwerkhuizen. We gaan onder andere naar Odense en Kasteel Egeskov. Odense is de grootste stad van Funen, en de geboorteplaats van Hans Christian Andersen. In Odense zijn verschillende attracties te vinden die te maken hebben met de beroemde schrijver, zoals zijn geboortehuis en een museum. Na het bezoek aan Odense gaan we naar Kasteel Egeskov. Dit kasteel is één van de best bewaarde waterburchten van Europa. In het kasteel zijn vele mooi versierde vertrekken en er is ook een prachtig poppenhuis te vinden. Bij het kasteel hoort een oldtimermuseum, waar allerlei bijzondere oldtimers te bewonderen zijn. Na het kasteelbezoek rijden we weer terug naar het hotel.

Dag 5
Ook deze dag start met een heerlijk ontbijt. Na het ontbijt is het tijd voor een rondrit langs typische Deense stadjes, namelijk Ribe en Kolding. Ribe is het oudste stadje van Scandinavië. Hier zijn gezellige straatjes en de rivier die door de stad stroomt zorgt voor extra sfeer. Ribe was een echte Vikingstad, en is ook nu nog de ideale locatie om alles te weten te komen over de Vikingen. Het laatste stadje dat we gaan bezoeken is Kolding. Dit stadje heeft een knus centrum met in veel straten vrolijke Deense vlaggetjes. De belangrijkste bezienswaardigheid is het Koldinghus, een voormalige burcht. Kolding is een oude havenstad, en gelegen aan het Koldingfjord. Dat maakt de stad een aantrekkelijke bestemming voor zowel natuur- als cultuurliefhebbers! Aan het einde van de dag rijden we naar ons hotel in Kolding.

Dag 6
Vandaag is alweer de laatste dag van onze reis. Na het ontbijt checken we uit bij het hotel en begint de terugreis. In de bus kunt u nagenieten van de prachtige reis en gezellig napraten over alle belevenissen.

Foto album

Inbegrepen

Inbegrepen
 • Vervoer per luxe touringcar
 • Reisleiding gedurende de gehele reis
 • 2 overnachtingen in Hotel Comwell Roskilde o.b.v. halfpension
 • 3 overnachtingen in Hotel Comwell Kolding o.b.v. halfpension
 • Stadswandeling Kopenhagen o.l.v. een gids
 • Entree en rondleiding Gotische Kathedraal Roskilde
 • Bezoek Vikingschepenmuseum Roskilde
 • Entree kasteel Egeskov
Niet inbegrepen
 • € 15,- reserveringskosten per boeking
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Bijdrage SVGR € 5,- per persoon
 • Toeslag 1-persoonskamer € 160,-

Extra informatie

Buitenpost; Garage Veenstra Reizen (Einsteinstraat 7)
Leeuwarden; Kalverdijkje
Drachten; Brievenbus ingang Transferium (Zonnedauw)
Assen; van der Valk Hotel (Balkenweg 1)
Haren; P+R Transferium
Zuidbroek; v/d Valk Hotel
Winschoten; NS-Station

U dient in het bezit te zijn van een geldig Europees identiteitsbewijs of paspoort.

Prijzen & Boeken

Voorkeuren
Beschikbare datums
Prijs per persoon


Augustus
 • € 799,-
  © Veenstrareizen 2021
  Ontwikkeld met Lef