Direct & persoonlijk contact
Duurzaam op reis
Bijna 100 jaar ervaring
Ook voor uw actieve vakanties

Bloemenriviera & Cinque Terre (10 dagen)

Een combinatiereis naar de prachtige Cinque Terre en de Italiaanse Bloemenkust. We maken onder andere een wandeling langs een aantal van de oude vissersdorpjes van de Cinque Terre die op steile kliffen zijn gebouwd. De huizen zijn er stuk voor stuk in vrolijke kleuren geschilderd. Met boottocht naar de verborgen zesde parel van de Cinque Terre, Portovenere ronden we dit bezoek af om vervolgens naar de Bloemenriviera te vertrekken. Hier genieten we van mooie excursies als Portofino, Monaco en een rondrit langs de Strada Romantica welke ons langs wijngaarden, kastelen en heel veel vergezichten leidt. Deze hoogtepunten van Italië wilt u toch niet missen?

Dag 1 Zuid-Duitsland
Vanuit Noord-Nederland reizen we vanaf de opstapplaatsen naar het zuiden van Duitsland. Hier zijn diner en overnachting gereserveerd in de omgeving van Freiburg/Zwarte Woud.

Dag 2 Marina di Massa
Na het ontbijt vervolgen we onze reis. Via de machtige Alpen reizen we door de St Gothardtunnel naar Italië. Langs het beroemde meer van Lugano, het Comomeer en Milaan arriveren we later op de dag in Marina di Massa. Hier blijven we de komende drie nachten. We dineren in ons
hotel.

Dag 3 Cinque Terre
Vandaag neemt een gids ons per trein mee voor een bezoek aan Cinque Terre. Cinque Terre bestaat uit 5 oude vissersdorpjes, Monterosso al Mare, Vernazza, Corniglia, Manarola en Riomaggiore, aan de noordwestkust van Italië. De dorpjes zijn met elkaar verbonden door middel van wandelpaden, maar er loopt ook een treinspoor die de dorpen met elkaar verbindt. Onder leiding van een plaatselijke gids maken we een wandeling langs de dorpjes die tegen steile kliffen zijn gebouwd en waarvan huizen stuk voor stuk in vrolijke kleuren zijn geschilderd. Ze zijn omringd door groenebergen met vele terrassen van olijf- en wijngaarden.

Dag 4 Boottocht Portovenere
Vandaag rijden we naar de haven van La Spezia. Hier gaan we aan boord van de boot die ons naar pittoreske havenstadje Portovenere brengt. Dit schilderachtige stadje ligt op het puntje van het schiereiland aan de Golfo dei Poeti. De smalle straatjes, de gekleurde huisjes en het authentieke haventje maken dit plaatsje tot één van de meest romantische plekken aan de Ligurische kust – en eigenlijk ook tot de verborgen zesde parel van de Cinque Terre.

Dag 5 Portofino / Loano
Na het ontbijt verlaten we Cinque Terre en rijden richting de Bloemenrivièra. Onderweg, in de badplaats Rapallo, varen we per boot naar het fraaie kustplaatsje Portofino. De haven van Portofino wordt gezien als één van de mooiste van de Middellandse Zee. Hier zien we luxueuze jachten en kunnen genieten van het prachtige uitzicht op de haven en de azuurblauwe zee vanaf Castello Brown. Na dit bezoek rijden we door naar ons hotel in Loano aan de Bloemenrivièra.

Dag 6 Vrije dag
Geniet vandaag aan het zwembad van het hotel of ga lekker flaneren over de boulevard. Loano heeft, net als veel andere steden aan de Bloemenrivièra een gezellig historisch centrum met als historisch hoogtepunt de San Giovanni Battista kerk.

Dag 7 Strada Romantica
De rondrit langs de Strada Romantica delle Langhe e del Roero leidt ons langs één van de mooiste wijnstreken van Italië. Door een lappendeken van wijngaarden, slaperige heuveldorpjes en oude herbergen rijden we de romantische route van honderddertig kilometer langs elf schitterende plaatsjes met robuuste kastelen, een boom die verhalen over de liefde vertelt en veel, heel veel schitterende vergezichten.

Dag 8 Monaco / Dolceaqua
Net over de Italiaans-Franse grens ligt de dwergstaat Monaco. De stad staat bekend om zijn glamour en weelde. Het prinselijk paleis, de voormalige woonplaats van prinses Gracia en het huidige thuis van haar zoon, Prins Albert II, ligt boven het middeleeuwse Monaco-Ville. Bekender is de wijk Monte Carlo die baadt in het zonlicht, geld en dure champagne. Een gids laat ons kennismaken met dit bijzondere land. Op de terugreis bezoeken we het prachtige Dolceacqua. Het stadje is bekend vanwege de middeleeuwse boogbrug en het imposante Castello dei Doria. Aansluitend keren we terug naar ons hotel.

Dag 9 Zuid-Duitsland
Vandaag verlaten we de prachtige Italiaanse kust en rijden naar Duitsland voor de laatste overnachting.

Dag 10 Terugreis
Over de Duitse snelwegen keren we terug naar Nederland waar een ieder in de avond naar de opstapplaatsen wordt teruggebracht.

Foto album

Inbegrepen

Inbegrepen
 • Reis per comfort class touringcar
 • 9 overnachtingen in middenklasse hotels o.b.v. halfpension
 • Treinrit en Nederlandssprekende gids Cinque Terre
 • Boottocht Portovenere
 • Boottocht Portofino
 • Nederlandssprekende gids Monaco
 • Reisleiding gedurende de gehele reis
Niet inbegrepen
 • € 15,- reserveringskosten per boeking
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Bijdrage SVGR € 5,- per persoon
 • Toeslag 1-persoonskamer € 160,-

Extra informatie

Buitenpost; Station
Drachten; Brievenbus ingang Transferium (Zonnedauw)
Leek; Bushalte P+R Leek (ri. Groningen)
Hoogkerk; P+R Hoogkerk A7
Assen; van der Valk Hotel (Balkenweg 1)
Hoogeveen; Hotel Hoogeveen (Mathijsenstraat 1)
Meppel; McDonald’s

rnDe definitieve tijden ontvangt u in uw reisbescheiden.

Op de heen- en terug reis overnachting zuid-Duitsland, 3 nachten verblijf in Casa Faci in Massa, 4 nachten verblijf in Ai Pozzi Village Hotel & Resort in Loano.

Prijzen & Boeken

Voorkeuren
Beschikbare datums
Prijs per persoon
Selecteer een datum

September
 • € 1049,-
  © Veenstrareizen 2023
  Ontwikkeld met Lef